Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszi átállás

0 Komment

Mint tudjuk, minden időjárásnak megvannak a maga káros hatásai hajzatunkra nézve. Míg nyáron az erős napsugárzás, a folyamatos fejbőrizzadás és az ezzel járó gyakori hajmosás okozhat gondokat, addig ősszel teljesen másra kell odafigyelnünk, ha meg szeretnénk óvni frizuránkat.

Ugyanúgy, ahogy szervezetünk többi része, a hajzat is egyfajta átálláson megy ilyenkor keresztül. Ha betartunk néhány apróságot, akkor megelőzhetjük, hogy bármilyen probléma lépjen fel. Elsősorban nagyon fontos, hogy belülről megkapja szervezetünk a megfelelő vitaminmennyiséget. Ez természetesen nem csak hajunk szempontjából elengedhetetlen.

Továbbá óvnunk kell frizuránkat az egyre hidegebb levegőtől, és az őszre annyira jellemző széltől is. Néha nyugodtan felvehetünk vékonyabb sapkákat, esetleg húzzuk fejünkre a csuklyát, ha úgy érezzük, hogy fázik a fejünk. Ami viszont teljes mértékben nélkülözhetetlen, az a hajszárító alkalmazása.

Míg nyáron megszokhattuk, hogy sokszor hagyjuk magától megszáradni hajunkat, addig ilyenkor, ősszel ezt már nem tehetjük meg. Ha mégis megreszkírozzuk, hogy a szél majd megszárítja, vagy csak hanyagul szárítjuk meg, akkor azzal bizony komoly károknak tehetjük ki frizuránkat. Főként a fejbőr van ilyenkor veszélyben, hiszen könnyen megfázik, ami olyan problémákhoz vezethet, mint a korpásodás vagy a száraz, viszkető fejbőr. Azt pedig már tudjuk, hogy ezek a gondok szinte egyenesen vezethetnek a hajhulláshoz, ami már sokkal nehezebben kezelhető.

Természetesen a kopaszodás problémája akkor is felütheti a fejét, ha mi mindent megteszünk hajunk állapotáért. Ugyanis rengeteg különböző okból kifolyólag indulhat meg ez a kellemetlen folyamat, legyen szó akár egy gyógyszer mellékhatásáról, vagy a sok stresszről.

A hölgyek esetében inkább az átmeneti hajhullás a gyakoribb, ami legtöbbször a kiváltó ok megszűntetésével kezelhető, illetve kiegészítésként javasolt súlyosabb esetekben egyes készítmények alkalmazása, vagy például a mezoterápia segítsége. A férfiak többségénél viszont általában a genetika a hibás, és öröklött kopaszodással kell szembenézniük. Ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hiszen létezik olyan megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Selena Gomez betegsége

0 Komment

A gyönyörű énekes- és színésznőről nemrég derült ki, hogy egy olyan betegségben szenved, melyet sajnos nem lehet gyógyítani. Az egyébként mindig pörgős és élettel teli sztárnak most kényszerpihenőt is elrendeltek, ugyanis, ha nem vigyáz magára, nagyobb bajok is lehetnek.

A lupuszról már olvashattak korábbi cikkünkben is. Egy olyan automimmun betegség ez, melynek során a test saját szövetei ellen fordul az immun-rendszer. Sajnos ez azt eredményezi, hogy több szervet is érinthet, akár egyszerre is. Megtámadhatja a vesét, a szívet, a tüdőt, mint ahogyan az ízületeket és a bőrfelületet is.

Ugyanez jelentkezik akkor is, amikor a betegség megtámadja a fejbőrt, illetve a hajhagymákat, és hajhullás indul meg. Sajnos ez a fajta hajhullás olyan foltos kopaszságot eredményez, mely hegesedéssel jár, és a megtámadott területeken általában a haj már nem képes visszanőni.

A lupusz betegségre sajnos gyógymód nincsen, viszont tüneti kezelésekre van lehetőség, és sok esetben az is rengeteget számít, ha a beteg odafigyel életmódjára, és betart néhány fontos szabályt az étkezéssel és a pihenéssel kapcsolatban. A rossz táplálkozás, és a stressz beengedése napjainkba inkább csak felgyorsítják és megerősítik az autoimmun betegség tüneteit és hatásait. Azonban, ha odafigyelünk a megfelelő vitaminmennyiség bejuttatására, az elegendő pihenésre, és természetesen minden másra, amit orvosunk javasol, akkor kordában lehet tartani ezt a kórt is.

A tünetek között megjelenő hajhullásra szintén próbálkozhatunk egyes kezelésekkel, melyek segíthetnek abban, hogy hajhagymáink ne adják fel, és egészségesen működjenek, amíg csak lehet. Viszont, amennyiben kialakulnak olyan kopasz foltok, melyeknél már nem nő vissza a hajunk, abban az esetben a hajátültetés jöhet szóba megoldásnak, és az is csak akkor, ha marad megfelelő donorterület hozzá.

Selena Gomez rajongói természetesen nagyon aggódnak az énekesnőért, és biztosan megértik,miért is kell visszavonulnia egy időre. Mivel már jelentkeztek nála olyan tünetek, mint a depresszió, szorongás és pánikrohamok, ezért az egészsége érdekében egy jó időre pihenésre intették, nehogy romoljon az állapota. Az biztos, hogy a sztár mindent meg fog tenni azért, hogy a betegség ne hatalmasodhasson el rajta, és biztosan bevet majd mindent azért is, hogy gyönyörű hajkoronáján se essen csorba.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Töltődjünk fel!

0 Komment

Még van egy hónapunk hátra a nyárból, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem tette, az kapcsolódjon ki egy kicsit. A rohanó hétköznapokból egyszerűen muszáj néha kiszakadni, és mikor máskor, ha nem most, amikor süt a nap, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit leeresszünk?

Nem kell mindenképpen drága nyaralásokra és extrém utazásokra gondolni, az is elég, ha csak kisétálunk picit a természetbe, ejtőzünk egyet valamelyik vízparton, vagy akár a hűs szobába zárkózva pihenünk picit. A nagy melegben ugyanis elengedhetetlen, hogy tartsunk némi szünetet, másképp szervezetünk látja kárát az állandó taposómalomnak.

A hajhullás egyik leggyakoribb oka is maga a stressz, ami főképp azért veszélyes, mert millió más indokot próbálunk keresni arra, miért is gyérül frizuránk, és legtöbb esetben nem is gondolnánk, hogy egyszerűen csak lassítani kellene egy kicsit. A stressz feloldása pedig nem mindenkinek megy egyszerűen, sokszor kell hozzá segítség.

Nagyon jól orvosolja ezt a gondot, ha végzünk valamilyen testmozgást, ami számunkra kikapcsolódást jelent. Igazán oldja a stresszt például a jóga, de ne feledkezzünk meg a zene jótékony hatásáról sem. Ezen felül mindennél többet ér egy jó séta a friss levegőn, vagy egy ejtőzős nap. Szintén lélekápoló hatásúak a háziállatok, és az, ha az ember olyanokkal veszi körbe magát, akiket szeret.

Amennyiben sikerül kikerülnünk az őrlő körforgásból, maga a hajhullás is meg fog szűnni. Természetesen ez nem megy egyik percről a másikra, és súlyosabb esetekben még szakember segítségét is igénybe kell vennünk, illetve maga a hajzat regenerálódása sem egy rövid folyamat. Ilyenkor nyáron ráadásul még több káros hatásnak van kitéve frizuránk, ezért fokozottan kell gondoskodnunk róla, ami akár szintén összeköthető egy kis relaxációval, ha valamilyen pihentető pakolást alkalmazunk.

Erősen roncsolódott hajzat esetén nagy segítséget jelenthet egyes kezelések bevonása is, mint például a mezoterápiáé. Ez az eljárás nagymértékben hozzájárul a fejbőrünk és a hajzatunk regenerálódásához, és sokkal hamarabb felejthetjük el, milyen is volt, amikor egyre ritkásabb és élettelenebb volt frizuránk. Nagyobb károk, vagy öröklött jellegű kopaszodás esetén pedig a hajátültetés jelenti a tökéletes megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fogas kérdés

0 Komment

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajhullás hátterében rengeteg olyan ok állhat, melyekre nem is gondolnánk. Elsőként persze mindig azt kérdezzük, mi lehet a baj hajzatunkkal, holott egy sokkal másabb eredetű problémáról is lehet szó. Legyen az egy belső gyulladás, vagy fogászati gond, sajnos a hajzatot tönkre teheti egészségünk bármilyen csorbája.

Ami egyfelől nagyon rossz, hiszen frizuránk állapotának romlása nem csak esztétikailga zavaró, hanem ijesztő is, és bizony idő kell ahhoz, hogy kiderítsük, mi lehet a probléma. Hajunk normális mértéktől eltérő hullása egy jelzés, hogy valahol baj van.

Legyen szó egy letörött fogról, fogszuvasodásról, ínygyulladásról vagy éppen beteg fogágyról, bizony lehetséges, hogy előbb észrevesszük azt, hogy hajzatunkkal akadt problémánk. Ezek a gondok ugyanis egy olyan gócbetegséget eredményeznek, melynél a kialakulás helyén talán nem is érezzük, hogy baj van, viszont az itt lévő baktériumok bejutnak a vérbe, és így veszélyeztetik hajunk épségét.

Az effajta hajhullás foltokban jelentkezik, és a kihullott szálak helyére sok esetben nem is nő vissza a haj. Mivel nagyon sok, más betegség, esetleg gyógyszer, vagy hormonális probléma is eredményezhet ilyen fajta hajhullást, nagyon fontos, hogy minél előbb vizsgáltassuk ki, mi lehet a háttérben. Sok esetben segít, ha ilyenkor egy teljes körű, szájüregi vizsgálatot is beiktatunk, hiszen, ha fogászati gócbetegség okozza a hajhullást, akkor első sorban ezt a problémát kell kezelni.

Az ilyen fajta betegségek mutatója lehet többek között még az izületi fájdalom, a kötőhártya gyulladás, illetve allergiás tünetek és bőrkiütések, így, ha ezek közül egyszerre többet tapasztalunk meg a hajhullás mellett, akkor elsőként kell megejteni a fent említett vizsgálatot.

Amint orvosolják problémánkat, a hajzatunk állapota is visszaáll idővel. Amennyiben nagyobb károk keletkeztek frizuránkat illetően, vagy túl hosszúnak tartjuk az ilyenkor legalább hat hónapot is igénybe vevő regenerálódási időszakot, akkor különböző kezelések segítségével felgyorsíthatjuk hajunk helyreállását. A mezoterápia például nagy segítséget nyújthat, bármilyen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Ha viszont nem olyan gócbetegség áll a hajhiányos területeket hagyó kopaszodás hátterében, mint például a fog bármilyen problémája, akkor tovább kell kutatnunk. A legtöbb esetben még mindig a genetika a hunyó, mely problémára csak egyetlen biztos megoldás létezik, a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed