Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fogas kérdés

0 Komment

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajhullás hátterében rengeteg olyan ok állhat, melyekre nem is gondolnánk. Elsőként persze mindig azt kérdezzük, mi lehet a baj hajzatunkkal, holott egy sokkal másabb eredetű problémáról is lehet szó. Legyen az egy belső gyulladás, vagy fogászati gond, sajnos a hajzatot tönkre teheti egészségünk bármilyen csorbája.

Ami egyfelől nagyon rossz, hiszen frizuránk állapotának romlása nem csak esztétikailga zavaró, hanem ijesztő is, és bizony idő kell ahhoz, hogy kiderítsük, mi lehet a probléma. Hajunk normális mértéktől eltérő hullása egy jelzés, hogy valahol baj van.

Legyen szó egy letörött fogról, fogszuvasodásról, ínygyulladásról vagy éppen beteg fogágyról, bizony lehetséges, hogy előbb észrevesszük azt, hogy hajzatunkkal akadt problémánk. Ezek a gondok ugyanis egy olyan gócbetegséget eredményeznek, melynél a kialakulás helyén talán nem is érezzük, hogy baj van, viszont az itt lévő baktériumok bejutnak a vérbe, és így veszélyeztetik hajunk épségét.

Az effajta hajhullás foltokban jelentkezik, és a kihullott szálak helyére sok esetben nem is nő vissza a haj. Mivel nagyon sok, más betegség, esetleg gyógyszer, vagy hormonális probléma is eredményezhet ilyen fajta hajhullást, nagyon fontos, hogy minél előbb vizsgáltassuk ki, mi lehet a háttérben. Sok esetben segít, ha ilyenkor egy teljes körű, szájüregi vizsgálatot is beiktatunk, hiszen, ha fogászati gócbetegség okozza a hajhullást, akkor első sorban ezt a problémát kell kezelni.

Az ilyen fajta betegségek mutatója lehet többek között még az izületi fájdalom, a kötőhártya gyulladás, illetve allergiás tünetek és bőrkiütések, így, ha ezek közül egyszerre többet tapasztalunk meg a hajhullás mellett, akkor elsőként kell megejteni a fent említett vizsgálatot.

Amint orvosolják problémánkat, a hajzatunk állapota is visszaáll idővel. Amennyiben nagyobb károk keletkeztek frizuránkat illetően, vagy túl hosszúnak tartjuk az ilyenkor legalább hat hónapot is igénybe vevő regenerálódási időszakot, akkor különböző kezelések segítségével felgyorsíthatjuk hajunk helyreállását. A mezoterápia például nagy segítséget nyújthat, bármilyen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Ha viszont nem olyan gócbetegség áll a hajhiányos területeket hagyó kopaszodás hátterében, mint például a fog bármilyen problémája, akkor tovább kell kutatnunk. A legtöbb esetben még mindig a genetika a hunyó, mely problémára csak egyetlen biztos megoldás létezik, a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tippek göndör hajúaknak

0 Komment

A göndör loknikat sokszor nagyon nehéz kezelni, nem mindig állnak úgy a tincsek, ahogyan mi szeretnénk, és több esetben nem egyszerű a hajmosás vagy a fésülködés sem. Most adunk pár tippet ahhoz, hogyan lesz kezelhetőbb a frizuránk.

Először is, legalább hetente egyszer – száraz vagy sérült hajzat esetén akár háromszor is - foglalkozzunk hajunk ápolásával kicsit mélyrehatóbban. Hajmosás után finoman nyomjuk ki a nedvességet hajzatunkból, majd egy ritka fogazatú fésű segítségével vigyünk fel rá balzsamot, vagy különböző – akár otthon elkészíthető – hajpakolást.

Használjunk kifejezetten olyan hajápoló szereket, vagy pakolásokat, melyeket göndör tincsekre ajánlanak. Sokkal egyszerűbb lesz kezelni hajzatunkat, ha odafigyelünk arra, milyen kencéket is teszünk rá. Emellett minél kevesebbszer alkalmazunk olyan hajformázókat, mint például a hajvasaló, annál hálásabb lesz frizuránk.

Helyesen töröljük meg hajunkat! Ne dörzsöljük a frizuránkat, hanem csak finoman nyomkodjuk át törölközővel. Ha nagyon kényes a hajzatunk, akkor használhatunk finomabb anyagot is erre a célra, mint például pamutot. Ehhez akár egy kinyúlt pamut póló is segítségünkre lehet.

El a kezekkel! Bármikor a frizuránkba akarnánk túrni, próbáljuk meg leállítani magunkat. Ugyanis minél többször babrálunk a hajunkkal a nap folyamán – főként, ha még az idő is párás -, annál jobban összekócolódik majd, és nehezebb lesz kezelni.

Természetesen minden hajtípusnak megvannak a maga kellemetlenségei, és leggyakrabban előforduló problémái, mint például a göndör fürtöknél a kifésülhetetlen gócok létrejötte. Viszont, ha odafigyelünk az ápolásra, akkor megelőzhetjük az ebből adódó, nagyobb gondokat.

Van azonban egy olyan probléma, mely minden hajtípust érinthet, ráadásul nőket és férfiakat is egyaránt, ez pedig a hajhullás. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, csak akkor tudunk harcolni ellene, ha ezeket kiderítjük. Sokszor elegendőek életmódbéli változtatások ahhoz, hogy javuljon a helyzet, de sajnos számos esetben visszafordíthatatlan a kopaszodás. Ilyenkor nyújt segítséget a hajátültetés, mely véglegesen oldhatja meg a kopaszodás problémáját olyan esetekben is, mikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-tips-to-control-frizzy-hair.20896/

Száguldás, Porsche, szerelem…

0 Komment

Ilyenkor, mikor a legforróbb hónapokat éljük, bizony természetes, hogy élvezzük, ha „tépi hajunkat a szél”. Akár kisebb, akár nagyobb útra megyünk autóval, mindenképpen elviselhetőbb az utazás, ha ezt letekert ablakokkal, vagy ha olyan autóról van szó, akkor tető nélkül tesszük – persze csak ha nincs légkondi a kocsiban.

Az izzasztó hőségben jól tud esni, ha huzat járja át az embert, ahol csak éri a levegő, és szintén jó érzés, ha hajzatunkba is bele-belekap, viszont van egy kis hátulütője is ennek, méghozzá az, amit a hosszú hajjal művelni képes az ide-oda csapódó levegő. Ugyanis ilyenkor bármit is teszünk, ha kiengedett hajjal vagyunk, bizony abban nem kicsi, és nem egy csomó fog keletkezni ettől. Ha összefogott hajjal vágunk neki az útnak, akkor is csomósodik a haj vége, azonban így nem lesz akkora munkánk vele.

Ha a frizurában csomók alakulnak ki, akkor azokat nagyon óvatosan és ügyesen kell kezelni. Ne essünk neki a fésűvel esztelenül, mert az azt fogja eredményezni, hogy csomóstul hullnak majd ki a hajgócok. Először is vegyünk magunkhoz egy ritkás fogú fésűt, majd fogjuk össze hajzatunkat egyik kezünkkel, a másikkal pedig óvatosan, a haj legvégét kezdjük kifésülni. Ahogy a fésű már könnyen csúszik, haladhatunk feljebb és feljebb, körülbelül 10-15 centinként. Mindvégig legyünk nagyon finomak hajunkkal, és semmi esetre se kezdjük el tépni. Megkönnyíthetjük a dolgunkat azzal is, hogy a fésülés előtt még kezünket - ujjainkat széttárva - végighúzzuk a frizuránkon, ezzel már lazíthatunk a csomókon.

Ne felejtsük el azt sem, hogy hajunkat megfelelően ápoljuk és kényeztessük, hiszen az ilyen huzat nem csak csomókat okoz, de szárítja is a hajzatot. Amennyiben nem törődünk kellőképpen a hajszálakkal, bizony hamar töredezni kezdhetnek, és akár hajhullás is kialakulhat a hanyagságunk miatt.

Hajhullást természetesen nagyon sok probléma okozhat, tehát nem mindig mi vagyunk a hibásak, ha beindul a kopaszodás folyamata, viszont sokat tehetünk az ellen, hogy ez lehetséges legyen. Persze vannak olyan helyzetek is, amikor semmit nem tudunk tenni ellene, ilyen például az öröklött kopaszodás. Ebben az esetben nem tudjuk visszafordítani az állapotot, csak a hátramaradt, kopasz foltokat tudjuk eltűntetni, méghozzá a hajátültetés segítségével.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed