Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eszement diéták

0 Komment

Megszámlálhatatlan mennyiségű diéta létezik már, és szinte képtelenség, hogy ne fussunk bele egy-egy étkezési tanácsba a napunk folyamán. Mindenhol találkozhatunk ugyanis különböző fogyókúrás ötletekkel, ételekkel, receptekkel, ha akarjuk, ha nem. Nem is ezzel van a probléma. A gondot az okozza, ha valaki egyszerűen beleugrik egy diétába anélkül, hogy mindent jól átgondolt volna.

Egyrészt akármennyire is kecsegtetőnek tűnik egy fogyást ígérő étrend, korántsem biztos, hogy rajtunk is segíteni fog. Mindenki más és más, ezt soha nem szabad elfelejteni. Kinézetünkről természetesen javarészt mi tehetünk, de azért rengeteg egyéb tényező is befolyásolja, milyen az alkatunk.

Kezdjük mindjárt a genetikával, ami ellen nem tehetünk semmit. Emellett pedig sajnos rengeteg betegség is okozhat némi súlyfelesleget, amit szintén nagyon nehéz a kezünkbe venni, szakember segítsége nélkül nem is nagyon lehet. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a legtöbb fogyni vágyó egyszerűen csak elégedetlen külsejével, és olyan megoldást keresne, ami hamar segít a gondján.

Éppen ez a legveszélyesebb az egészben, hogy a kulcsszó a: hamar. Egy fogyás ugyanis nagyon hosszú folyamat eredménye kell, hogy legyen, a hirtelenség rengeteg veszélyt hordoz magában. Azok a diéták, melyek pár hét alatt sok-sok mínusz kilót ígérnek, biztos, hogy károkat is hagynak maguk után.

Az egyik ilyen, hirtelen fogyást kísérő kár a haj állapotának romlása, illetve rosszabb esetben nagyfokú hajhullás megindulása. Ennek oka, hogy a szervezet a hirtelen lecsökkentet étrendnek köszönhetően sajnos sokkal kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut. És persze az egész felépítésünk sem úgy lett kitalálva, hogy egyik napról a másikra kövesse a változásokat.

Ezért szépen, fokozatosan és megfontoltan kell belekezdenünk egy diétába, és sokkal jobban tesszük, ha szakember segítségét kérjük ebben, és nem önfejűen kezdünk bele valamilyen sokat ígérő önsanyargatásba.

A fent említett hajhullás természetesen csak átmeneti, amennyiben idejében észleljük a problémát és teszünk ellene. Ilyenkor le kell lassítanunk a diétánkat, és oda kell figyelnünk, hogy kiegyensúlyozottan étkezzünk. Egyes esetekben ez nem elég, ilyenkor különböző termékek, vagy kezelések  - mint például a PRP terápia - segítségével tudjuk erősíteni megviselt hajkoronánkat.  

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Vonzó vagy taszító?

0 Komment

Arra a kérdésre, hogy „milyen az igazi?” a legtöbben rávágják, hogy a legfontosabbak a belső értékek. Persze ez szép és jó, de sajnos amellett, hogy újra egy elcsépelt mondatot hallhatunk, ráadásul csak félig takarja az igazságot. Ugyanis egyszerűen képtelenség elmenni a külső mellett, hiszen elsőként ez az, ami megfoghat valakiben.

Akármennyire is az a legfontosabb, hogy jól érezzük valakivel magunkat, hogy legyen humora az illetőnek, vagy éppen, ha arra van szükségünk, akkor egy csendes és odaadó társra találjunk, akkor is legelőször csak a küllem alapján lesz valaki vonzó vagy sem. Míg nem ismerjük meg jobban, olyan apró részletekből próbálunk tájékozódni, mint például: hogyan hordja a haját, milyen színű a szeme, milyen a mosolya, vagy éppen rágja-e a körmét.

Pontosan ezért ijednek meg annyira a férfiak, amikor kopaszodni kezdenek, hiszen a hajzat az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek. Az öregedés jelei pedig nyilvánvalóan csorbíthatnak az összképen - legalábbis azt hisszük -, az pedig egyenesen kétségbeejtő, ha valaki már fiatalabb korában búcsút kell, hogy intsen hajzatának.

A korán jött kopaszság a férfiak többségében elindít egy félelmet, miszerint soha többé nem lehetnek már annyira vonzóak, mint előtte. Valószínűleg éppen ezért nem is lehetnek azok, hiszen az egyik legtaszítóbb tulajdonság az, ha valaki teljes önbizalomhiánnyal küzd. A többség tekintetében ugyanis nem a kopaszsággal van a probléma, hanem azzal, hogy ezt nem tudja az adott illető elfogadni, és úgymond „viselni”.

Pedig a legtöbb nő szerint sokkal inkább taszító az, ha valaki rágja a körmeit, vagy esetleg sörhasat ereszt, nem beszélve az orrból vagy a fülekből kilógó szőrszálakról. Az ápoltság tehát sokkal fontosabb, de a legnagyobb hangsúlyt még mindig a magabiztosság és az önelfogadás kapja. A nők többsége akkor vonzódik egy férfihoz, ha úgy érzi, az biztos lábakon áll, és ezáltal biztonságérzetet ad hölgy társának is, ami talán a legvonzóbb lehet a gyengébbik nem számára.

Azt azonban nem várhatjuk el senkitől sem, hogy egy olyan változást elfogadjon, amivel nem tud azonosulni. Ugyanúgy, ahogy a sörhas kialakulása ellen, bizony a kopaszodás ellen is tehetünk már. Az öröklött jellegű kopaszodásra biztos megoldást nyújt a hajátültetés, melynek segítségével elfelejthetjük a gyér fejtetőt, és magabiztosságot sugározhatunk. A többi már tényleg csak a belsőnkön múlik!

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fogas kérdés

0 Komment

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajhullás hátterében rengeteg olyan ok állhat, melyekre nem is gondolnánk. Elsőként persze mindig azt kérdezzük, mi lehet a baj hajzatunkkal, holott egy sokkal másabb eredetű problémáról is lehet szó. Legyen az egy belső gyulladás, vagy fogászati gond, sajnos a hajzatot tönkre teheti egészségünk bármilyen csorbája.

Ami egyfelől nagyon rossz, hiszen frizuránk állapotának romlása nem csak esztétikailga zavaró, hanem ijesztő is, és bizony idő kell ahhoz, hogy kiderítsük, mi lehet a probléma. Hajunk normális mértéktől eltérő hullása egy jelzés, hogy valahol baj van.

Legyen szó egy letörött fogról, fogszuvasodásról, ínygyulladásról vagy éppen beteg fogágyról, bizony lehetséges, hogy előbb észrevesszük azt, hogy hajzatunkkal akadt problémánk. Ezek a gondok ugyanis egy olyan gócbetegséget eredményeznek, melynél a kialakulás helyén talán nem is érezzük, hogy baj van, viszont az itt lévő baktériumok bejutnak a vérbe, és így veszélyeztetik hajunk épségét.

Az effajta hajhullás foltokban jelentkezik, és a kihullott szálak helyére sok esetben nem is nő vissza a haj. Mivel nagyon sok, más betegség, esetleg gyógyszer, vagy hormonális probléma is eredményezhet ilyen fajta hajhullást, nagyon fontos, hogy minél előbb vizsgáltassuk ki, mi lehet a háttérben. Sok esetben segít, ha ilyenkor egy teljes körű, szájüregi vizsgálatot is beiktatunk, hiszen, ha fogászati gócbetegség okozza a hajhullást, akkor első sorban ezt a problémát kell kezelni.

Az ilyen fajta betegségek mutatója lehet többek között még az izületi fájdalom, a kötőhártya gyulladás, illetve allergiás tünetek és bőrkiütések, így, ha ezek közül egyszerre többet tapasztalunk meg a hajhullás mellett, akkor elsőként kell megejteni a fent említett vizsgálatot.

Amint orvosolják problémánkat, a hajzatunk állapota is visszaáll idővel. Amennyiben nagyobb károk keletkeztek frizuránkat illetően, vagy túl hosszúnak tartjuk az ilyenkor legalább hat hónapot is igénybe vevő regenerálódási időszakot, akkor különböző kezelések segítségével felgyorsíthatjuk hajunk helyreállását. A mezoterápia például nagy segítséget nyújthat, bármilyen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Ha viszont nem olyan gócbetegség áll a hajhiányos területeket hagyó kopaszodás hátterében, mint például a fog bármilyen problémája, akkor tovább kell kutatnunk. A legtöbb esetben még mindig a genetika a hunyó, mely problémára csak egyetlen biztos megoldás létezik, a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Victoria Beckham rossz formában

0 Komment

A Spice Girls egykori énekesnője mindig is törekedett arra, hogy külseje makulátlan legyen. Ügyelt az öltözködésére, a frizurájára, a magas sarkú cipőkről pedig szinte mindenkinek ő ugrik be Sarah Jessica Parker mellett. Most azonban úgy tűnik, hogy kissé túlzásba vitte a jó kinézetért folytatott harcát, és inkább az ellentétét kezdi elérni örökös önsanyargatásával, mint amit szeretne.

Természetesen érthető, hogy az egyik legszexibb pasinak kikiáltott sport- és most már divatsztár, David Beckham mellett ennyire jól akar kinézni Victoria, azt azonban neki is észre kellene vennie, hogy az egészséges határt már rég átlépte.

Ahhoz ugyanis, hogy a legújabb divat szerint öltözködhessen, és a lehető legkisebb méretű ruhák jöjjenek fel rá, valóban alig eszik valamit. A mindig is vékony futballsztár feleség most már annyira karcsú, hogy ez lassan sokkal rosszabbul néz ki, mintha némi felesleg lenne rajta.

A kemény diéta sajnos mindenkinél meghozza idővel a velejáró negatív hatásokat, melyek egyre inkább szembetűnőek lesznek. Pedig nem árt, ha vigyázunk ezzel! A folytonos önsanyargatás egyik leggyakoribb velejárója ugyanis a hajhullás. A nem egészségesen vezetett diéta rengeteg esetben tudja okozni a hajhagymák megfelelő működésének leállását, mely azt hozza magával, hogy a hajzat egyre élettelenebb lesz, és bizony egyre több hajszál hullik ki, egy általános gyérülést okozva ezzel.

Az ilyen fajta hajhullás csak abban az esetben megállítható, ha észbe kapunk, és változtatunk étkezési szokásainkon. Muszáj, hogy bevigyük szervezetünkbe a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat, vitaminokat, hiszen a frizuránkat nem csak kívülről kell táplálni. Amennyiben képesek vagyunk felhagyni a drasztikus diétával, hamarosan újra beindulnak azok az egészséges folyamatok, melyek felelősek a hajzatunk állapotáért is. Persze nagyon hosszú idő kell ahhoz, hogy a frizuránk regenerálódjon, ilyenkor egyes esetekben ajánlott olyan kezelések bevonása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével hamarabb érhetjük el a kívánt állapotot.

A híresség is jobban tenné, ha észrevenné a fenyegető jeleket, és átállna egy sokkal egészségesebb életmódra, mert sajnos, ha nem teszi, akkor komolyabb károk is keletkezhetnek. Maradandó kopasz foltok esetén pedig nem is lehet mit tenni, csak a hajátültetés képes megoldani a problémát. De reméljük, Victoria idáig nem jut el diétájával.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

«
12345

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed