AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 07. 26.
Ez a mondat bizony senki számára nem felemelő, hiszen ha őszinték akarunk lenni, akkor bizton kijelenthetjük,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 26.
Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 26.
Rengeteg otthoni praktikáról hallottunk már, amit hasznosítani tudunk otthonunkban a szervezetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 26.
Több olyan gyógyszer és készítmény létezik, melynek mellékhatásai között a hajhullásra is...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 26.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fogas kérdés

0 Komment

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajhullás hátterében rengeteg olyan ok állhat, melyekre nem is gondolnánk. Elsőként persze mindig azt kérdezzük, mi lehet a baj hajzatunkkal, holott egy sokkal másabb eredetű problémáról is lehet szó. Legyen az egy belső gyulladás, vagy fogászati gond, sajnos a hajzatot tönkre teheti egészségünk bármilyen csorbája.

Ami egyfelől nagyon rossz, hiszen frizuránk állapotának romlása nem csak esztétikailga zavaró, hanem ijesztő is, és bizony idő kell ahhoz, hogy kiderítsük, mi lehet a probléma. Hajunk normális mértéktől eltérő hullása egy jelzés, hogy valahol baj van.

Legyen szó egy letörött fogról, fogszuvasodásról, ínygyulladásról vagy éppen beteg fogágyról, bizony lehetséges, hogy előbb észrevesszük azt, hogy hajzatunkkal akadt problémánk. Ezek a gondok ugyanis egy olyan gócbetegséget eredményeznek, melynél a kialakulás helyén talán nem is érezzük, hogy baj van, viszont az itt lévő baktériumok bejutnak a vérbe, és így veszélyeztetik hajunk épségét.

Az effajta hajhullás foltokban jelentkezik, és a kihullott szálak helyére sok esetben nem is nő vissza a haj. Mivel nagyon sok, más betegség, esetleg gyógyszer, vagy hormonális probléma is eredményezhet ilyen fajta hajhullást, nagyon fontos, hogy minél előbb vizsgáltassuk ki, mi lehet a háttérben. Sok esetben segít, ha ilyenkor egy teljes körű, szájüregi vizsgálatot is beiktatunk, hiszen, ha fogászati gócbetegség okozza a hajhullást, akkor első sorban ezt a problémát kell kezelni.

Az ilyen fajta betegségek mutatója lehet többek között még az izületi fájdalom, a kötőhártya gyulladás, illetve allergiás tünetek és bőrkiütések, így, ha ezek közül egyszerre többet tapasztalunk meg a hajhullás mellett, akkor elsőként kell megejteni a fent említett vizsgálatot.

Amint orvosolják problémánkat, a hajzatunk állapota is visszaáll idővel. Amennyiben nagyobb károk keletkeztek frizuránkat illetően, vagy túl hosszúnak tartjuk az ilyenkor legalább hat hónapot is igénybe vevő regenerálódási időszakot, akkor különböző kezelések segítségével felgyorsíthatjuk hajunk helyreállását. A mezoterápia például nagy segítséget nyújthat, bármilyen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Ha viszont nem olyan gócbetegség áll a hajhiányos területeket hagyó kopaszodás hátterében, mint például a fog bármilyen problémája, akkor tovább kell kutatnunk. A legtöbb esetben még mindig a genetika a hunyó, mely problémára csak egyetlen biztos megoldás létezik, a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed