Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajunk megmutatja!

0 Komment

Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk egy vérvétel még nem mutat ki semmit. Frizuránk hogyléte ugyanis rengeteg – sok esetben akár apróságnak tűnő – tényezőtől függ, legyen szó a táplálkozásunkról, a külső hatásokról, de legfőképpen szervezetünk működéséről.

Ha valami gond van ugyanis testünkben, még akkor is, ha egyáltalán nem érzékelünk más jeleket magunkon, a hajunk képes azt megmutatni. Tehát, ha negatív változásokat tapasztalunk frizuránkat tekintve, legyünk résen, és figyeljünk oda a többi jelre is, és persze forduljunk orvoshoz minél hamarabb!

hajhullás kopaszodás hajgyérülés száraz haj töredezett haj hairhungary hajátültetés mezoterápia prp kezelés egészség szervezet gyulladás betegség pajzsmirigy

Mellékvesét érintő betegséget, vagy akár mellékpajzsmirigy-alulműködést is jelenthet, ha valakinek nagyon száraz a haja, és könnyen töredezik. Természetesen ez kialakulhat egy nem megfelelő sampon használatától is, vagy ha túl sokat formázzuk hajunkat. Amennyiben viszont a bőr szárazsága és hámlása is társul a fent említett hajproblémához, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami tényleg nincs rendben.

Ha a száraz, nagyon gyenge, vékony haj mellett testsúlygyarapodást, esetleg fáradékonyságot észlelünk magunkon, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémával állunk szemben. Hormonális gondokra, lelki eredetű bajokra és akár cukorbetegségre is utalhat, ha hullani kezd a hajunk, de az effajta átmeneti hajhullás kialakulhat akár csak a nem megfelelő vitaminbevitel miatt is. Ha rájövünk a probléma okozójára, hajunk állapota is visszaállhat.

Ugyanígy jelezhet a hajhullás akár gócos megbetegedéseket is, amikor a szervezetünkben komoly gyulladás veti fel a fejét. Eredményezhet ilyen hajgyérülést, ha fogászati problémával állunk szemben, de szintén okozója lehet a hajhullásnak egy bélgyulladás is.

A felsorolt problémák persze nagyon ijesztően hangzanak, de próbáljuk a pozitív oldalról nézni a dolgokat. Amennyiben odafigyelünk hajzatunk állapotára, akkor jó eséllyel sokkal korábban tudunk tenni egészségünkért, hiszen hamarabb felismerjük, ha baj van.

Ahhoz pedig, hogy ne csak a kiváltó tényezőket orvosoljuk, hanem hajzatunk is könnyebben regenerálódhasson, igénybe vehetünk olyan hajkezeléseket, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Maradandó károk eltűntetésére pedig a hajátültetés lehet a tökéletes megoldás, mely a genetikai eredetű kopaszodás mellett rengeteg más helyzetben is segítséget tud nyújtani hajzatunk sűrítésére.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Fogas kérdés

0 Komment

Arról már sokszor esett szó, hogy a hajhullás hátterében rengeteg olyan ok állhat, melyekre nem is gondolnánk. Elsőként persze mindig azt kérdezzük, mi lehet a baj hajzatunkkal, holott egy sokkal másabb eredetű problémáról is lehet szó. Legyen az egy belső gyulladás, vagy fogászati gond, sajnos a hajzatot tönkre teheti egészségünk bármilyen csorbája.

Ami egyfelől nagyon rossz, hiszen frizuránk állapotának romlása nem csak esztétikailga zavaró, hanem ijesztő is, és bizony idő kell ahhoz, hogy kiderítsük, mi lehet a probléma. Hajunk normális mértéktől eltérő hullása egy jelzés, hogy valahol baj van.

Legyen szó egy letörött fogról, fogszuvasodásról, ínygyulladásról vagy éppen beteg fogágyról, bizony lehetséges, hogy előbb észrevesszük azt, hogy hajzatunkkal akadt problémánk. Ezek a gondok ugyanis egy olyan gócbetegséget eredményeznek, melynél a kialakulás helyén talán nem is érezzük, hogy baj van, viszont az itt lévő baktériumok bejutnak a vérbe, és így veszélyeztetik hajunk épségét.

Az effajta hajhullás foltokban jelentkezik, és a kihullott szálak helyére sok esetben nem is nő vissza a haj. Mivel nagyon sok, más betegség, esetleg gyógyszer, vagy hormonális probléma is eredményezhet ilyen fajta hajhullást, nagyon fontos, hogy minél előbb vizsgáltassuk ki, mi lehet a háttérben. Sok esetben segít, ha ilyenkor egy teljes körű, szájüregi vizsgálatot is beiktatunk, hiszen, ha fogászati gócbetegség okozza a hajhullást, akkor első sorban ezt a problémát kell kezelni.

Az ilyen fajta betegségek mutatója lehet többek között még az izületi fájdalom, a kötőhártya gyulladás, illetve allergiás tünetek és bőrkiütések, így, ha ezek közül egyszerre többet tapasztalunk meg a hajhullás mellett, akkor elsőként kell megejteni a fent említett vizsgálatot.

Amint orvosolják problémánkat, a hajzatunk állapota is visszaáll idővel. Amennyiben nagyobb károk keletkeztek frizuránkat illetően, vagy túl hosszúnak tartjuk az ilyenkor legalább hat hónapot is igénybe vevő regenerálódási időszakot, akkor különböző kezelések segítségével felgyorsíthatjuk hajunk helyreállását. A mezoterápia például nagy segítséget nyújthat, bármilyen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Ha viszont nem olyan gócbetegség áll a hajhiányos területeket hagyó kopaszodás hátterében, mint például a fog bármilyen problémája, akkor tovább kell kutatnunk. A legtöbb esetben még mindig a genetika a hunyó, mely problémára csak egyetlen biztos megoldás létezik, a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Körömvirágos gyógykezelések

0 Komment

Talán nincs is még egy olyan gyógynövényként használt virág, mely szinte minden évben, és akár évente többször is virágzik. Ennek köszönhetően pedig termesztése igazi kincs, hiszen nagyon sokféleképpen használhatjuk fel, és egészségünk minden esetben hálás lesz érte.

Gyulladáscsökkentőként, fertőtlenítőszerként és még görcsoldóként is megállja a helyét, de legyen szó akár belső, akár külső problémáról, számos esetben segítségünkre lesz ez a mellesleg szép kis virág. Készíthetünk belőle különböző főzeteket, használhatjuk fürdőhöz is, fogyaszthatjuk tea formájában, de akár ízesíthetünk vele ételeket is. Most azt fogjuk megismerni közelebbről, milyen módon alkalmazhatjuk a hajápolás területén.

Az egyik legjobb módja annak, hogy hajzatunk egészségét növeljük segítségével, ha körömvirág olajat készítünk belőle. Ehhez szárított körömvirág szirmokkal töltsünk meg egy tiszta befőttes üveget, majd öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, és zárjuk le. Körülbelül 2 hétig hagyjuk pihenni sötét, hűvös helyen, de naponta rázzuk fel az üveget közben. Ha letelt a 2 hét, szűrjük le, és már használhatjuk is. Masszírozzuk bele közvetlenül fejbőrünkbe, vagy akár alkalmazzuk pakolásként egész hajzatunkra, ha annak állapota ezt megkívánja.

Mivel gyulladáscsökkentő hatása van, így fejbőrünknek is kifejezetten jót fog tenni, akár sebes, viszkető fejbőr esetén is. A hajunkat főként akkor kezeljük vele, ha száraz, töredezett, élettelen a frizuránk. A körömvirág rengeteg jótékony hatásának segítségével visszanyerheti fejbőrünk az egészséges állapotát, és hajzatunk is csillogó, fényes és könnyebben kezelhető lesz.

Természetesen nem mindenkinek nyújthat gyógyírt a körömvirág, hiszen nem minden problémát tudunk kiküszöbölni vele. Ráadásul fontos, hogy allergiás tüneteket is okozhat, így elengedhetetlen használata előtt az, hogy kipróbáljuk bőrünkön. Ha nem pirosodik ki tőle, akkor alkalmazzuk nyugodtan készítményünket.

Azonban, ha a hajzat állapotának romlásában olyan dolgok játszanak fő szerepet, mint például a stressz vagy valamilyen gyógyszer mellékhatásai, akkor persze ártani nem ártunk az ilyen praktikákkal, de sajnos gyógyulást nem várhatunk el tőlük. Szintén általunk megoldhatatlan problémát jelent az öröklött jellegű kopaszodás is, melyet gyógyítani nem is lehet, viszont a kopasz területek eltüntetésére létezik már megoldás, méghozzá a hajátültetés, mely nagyon sok esetben jelenthet még újjászületést frizuránknak.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A mágikus zöld tea

0 Komment

A zöld tea rendkívül sokoldalú, rengeteg pozitív hatással bír, és nem csak akkor, ha megisszuk. Nagyon sok kozmetikum összetevőjeként is találkozhatunk vele, főként a hajápolás terén, ami nem véletlen. Most megismerhetjük, milyen jótékony hatásai vannak fogyasztásának, illetve külső alkalmazásának egyaránt.

Mivel rendkívül gazdag C- és E-vitaminban, emellett gyulladáscsökkentő is, így egész szervezetünkre kifejezetten pozitívan hat, ha naponta megiszunk belőle egy csészével. Már ez is segítségére lehet hajzatunk állapotának, hiszen a fent említett komponensek elősegítik a hajhagymák egészséges működését, illetve a meglévő, esetleges gyulladásos problémákat orvosolhatják. Kifejezetten jó eredményt érhetünk el viszont frizuránkat tekintve, ha nem csak isszuk ezt a finom és jótékony italt, hanem hajunk öblítésére is alkalmazzuk.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint elkészíteni a szokásos módon zöld teánkat, csak egyszerűen ne ízesítsük semmivel sem. Forrázhatunk zöld tea leveleket, de akár filteres módszert is alkalmazhatunk. Amikor már langyossá hűlt a tea, használjuk a rendes hajmosás után öblítőnek. Akár többször is elvégezhetjük ezt a fajta hajápolást, a hatás pedig garantáltan nem marad el.

Rendszeres fogyasztása melletti külső alkalmazása lágyabbá teszi a frizuránkat, és sokkal erősebb is lesz hajzatunk, hiszen a hajhagymák megerősödnek és biztosítva lesz egészséges működésük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden hajzattal előforduló problémára segítséget jelenthet a zöld tea, de az biztos, hogy nagyon sok esetben megelőzhetünk vele akár nagyobb gondokat is.

Érdemes tehát kipróbálni otthon ezt a kettős hajerősítést, azonban, ha nagyobb mértékű hajhullást észlelünk magunkon, akkor ne kísérletezzünk, hanem egyből forduljunk szakemberhez. Lehetséges, hogy a háttérben meglapuló probléma kezelhető, és akkor ismét alkalmazhatunk házi praktikákat is hajunk regenerálásához. De az is előfordulhat, hogy az ok nem más, mint a genetika, ami sajnos nem orvosolható. Ugyan sok esetben késleltetni lehet, de megállítani, és főként visszafordítani nem. Ilyen esetekben csak egyetlen megoldás jelenthet biztos eredményt, méghozzá a hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed