Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új hajdivatok

0 Komment

Minden évnek megvannak a saját adottságai a divat terén. Mivel a fesztiválok korszakát éljük, ezért a legtöbben most arra szavaznak, legyen minél kócosabb, természetesebb és bolondosabb a frizura. Na de mire számíthatunk, mit okozunk ezzel hajunk állapotának?

Attól függetlenül ugyanis, hogy a természetes kócosságra törekszünk, ezt sok esetben csak úgy érhetjük el, hogy ugyanúgy használunk káros hajfixálókat és hajformázókat, mint egy szoros konty vagy egy „éppen most léptem ki a fodrásztól” frizura esetében.

A legújabb őrületben nem göndörítővel próbálnak fürtöket varázsolni a hosszú hajba, hanem egyszerűen a hajszárító segítségével készítenek hullámokat, ami azt jelenti, hogy megtördelik a hajszálakat. A kócosság eléréséhez valódi kócolásról van szó, a fésű ilyenkor nem játszik központi szerepet. Márpedig ettől sajnos hajszálaink előbb vagy utóbb szintén meg fognak törni. A színesítő kréták és spray-k pedig már csak habok a tortán. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy az effajta frizurák készítése között mindig hagyjunk néhány nap pihenőt, és ebben a néhány napban fektessünk több energiát abba, hogy megfelelő ápolást kapjon egész hajzatunk.

Akár vásárolt termékekkel, akár otthon elkészíthető pakolásokkal kényeztethetjük ilyenkor frizuránkat, figyeljünk oda, hogy mindig a saját hajzatunknak, illetve a hajunkkal felmerülő problémáknak megfelelő módszereket alkalmazzunk. És, ha a fenti frizurák közül választottunk egyet az estére, hazaérkezés után mindenképpen foglalkozzunk még hajunkkal, ha lehet, mossuk meg, fésüljük ki, hogy egészségesebb állapotban lehessen.

A hajzat amúgy is könnyen szárad ki és törik meg, hiszen rengeteg olyan hatás éri, melyek nem tesznek jót állapotának. Ha nem figyelünk oda, akkor sajnos olyan gondok is előjöhetnek, mint a töredezettség, a fénytelenség, a hajszálak elvékonyodása és legrosszabb esetben a hajunk hullása.

Segítségünkre lehet utóbbi kezelésében például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés, melyeknek köszönhetően hajhagymáink működése és az egészséges hajnövekedés sokkal gyorsabban visszaállhat. Másfajta hajhullás esetében viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés jelenthet megoldást. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi áll a hajhullás hátterében, és mit tehetünk ellene, forduljunk minél előbb szakemberhez!

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tippek göndör hajúaknak

0 Komment

A göndör loknikat sokszor nagyon nehéz kezelni, nem mindig állnak úgy a tincsek, ahogyan mi szeretnénk, és több esetben nem egyszerű a hajmosás vagy a fésülködés sem. Most adunk pár tippet ahhoz, hogyan lesz kezelhetőbb a frizuránk.

Először is, legalább hetente egyszer – száraz vagy sérült hajzat esetén akár háromszor is - foglalkozzunk hajunk ápolásával kicsit mélyrehatóbban. Hajmosás után finoman nyomjuk ki a nedvességet hajzatunkból, majd egy ritka fogazatú fésű segítségével vigyünk fel rá balzsamot, vagy különböző – akár otthon elkészíthető – hajpakolást.

Használjunk kifejezetten olyan hajápoló szereket, vagy pakolásokat, melyeket göndör tincsekre ajánlanak. Sokkal egyszerűbb lesz kezelni hajzatunkat, ha odafigyelünk arra, milyen kencéket is teszünk rá. Emellett minél kevesebbszer alkalmazunk olyan hajformázókat, mint például a hajvasaló, annál hálásabb lesz frizuránk.

Helyesen töröljük meg hajunkat! Ne dörzsöljük a frizuránkat, hanem csak finoman nyomkodjuk át törölközővel. Ha nagyon kényes a hajzatunk, akkor használhatunk finomabb anyagot is erre a célra, mint például pamutot. Ehhez akár egy kinyúlt pamut póló is segítségünkre lehet.

El a kezekkel! Bármikor a frizuránkba akarnánk túrni, próbáljuk meg leállítani magunkat. Ugyanis minél többször babrálunk a hajunkkal a nap folyamán – főként, ha még az idő is párás -, annál jobban összekócolódik majd, és nehezebb lesz kezelni.

Természetesen minden hajtípusnak megvannak a maga kellemetlenségei, és leggyakrabban előforduló problémái, mint például a göndör fürtöknél a kifésülhetetlen gócok létrejötte. Viszont, ha odafigyelünk az ápolásra, akkor megelőzhetjük az ebből adódó, nagyobb gondokat.

Van azonban egy olyan probléma, mely minden hajtípust érinthet, ráadásul nőket és férfiakat is egyaránt, ez pedig a hajhullás. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, csak akkor tudunk harcolni ellene, ha ezeket kiderítjük. Sokszor elegendőek életmódbéli változtatások ahhoz, hogy javuljon a helyzet, de sajnos számos esetben visszafordíthatatlan a kopaszodás. Ilyenkor nyújt segítséget a hajátültetés, mely véglegesen oldhatja meg a kopaszodás problémáját olyan esetekben is, mikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-tips-to-control-frizzy-hair.20896/

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed