Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fejkosz

0 Komment

A fejkosz egy olyan bőrbetegség, ami sajnos egyrészt igen kellemetlen, másrészt pedig hegesedéssel is jár. Igazából nem következtethetünk a nevéből semmire, hiszen sem a koszhoz nem köthető, ezen kívül pedig nem függ a nemtől és kortól sem, sajnos bármikor, bárkivel előfordulhat.

Persze hamarabb jelentkezik rossz higiénia mellett, de sajnos azokat is utolérheti, akik rendes körülmények között élnek. A betegséget kórokozó és gomba okozhatja, és fertőzött tárggyal való érintkezés útján terjed is sajnos.

A betegség a hajas fejbőrön alakul ki, általában szabad szemmel észrevehetően, így amint tapasztaljuk ezt, azonnal orvoshoz kell fordulni vele. A legjellemzőbb tünete a kérges lerakódás a hajszálak körül, melyet ha eltávolítunk, alatta a bőr nedves és vörös marad, mellette pedig igen kellemetlen szaga van a fejbőrnek.

A betegségnek három szakasza van. Az elsőnél csak fejbőrpír jelentkezik, a második szakaszban már láthatóak a felrakódások, amelyek már ilyenkor hajhullást eredményeznek. A legsúlyosabb szakaszban a fejbőr nagy része már beteg, ami akár teljes kopaszodáshoz is vezethet. Ezért fontos, hogy amint észleljük magunkon a betegség kialakulását, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Kezeléskor pedig nem csak a megbetegedett fejbőrrel rendelkező egyént, hanem bizony a közvetlen környezetében élőket is kezelni kell, nehogy átterjedjen másra is a fertőzés.

A fejkoszt okozó gomba és kórokozó hamar elpusztítható, azonban az okozott hegek és a hajhullás miatti kopasz területek sajnos már nem orvosolhatóak olyan egyszerűen. Amennyiben sikerül a betegséget még idejében elcsípni, akkor egyes kezelések, és különböző készítmények alkalmazása segíthet bajunkon, azonban ha nagyon elhatalmasodott felettünk, és maradandó kopaszságot okozott, akkor lehetséges, hogy már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés jöhet szóba régi frizuránk visszavarázsolásához.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Makacs fertőzés: gomba a fejbőrön

0 Komment

Beköszöntött a kánikula, mindenki, aki csak teheti strandokra jár, vagy egyéb vizeket keres a felfrissüléshez. Egyre gyakrabban választják fizetős strandok helyett a folyókat és a bányatavakat. Utóbbiakat amellett, hogy tilos is, nem csak hirtelen mélységük miatt, és kiépítetlen, felügyelet nélküli veszélyességük miatt kockázatos látogatni, hanem bizony a víz tisztaságában sem lehetünk biztosak.

Az árvíz idén is kegyetlen károkat okozva vonult el hazánkban, ezzel együtt a belvíz is hatalmas gondokat okozott. Az egyik ilyen probléma az, hogy a természetes, illetve a mesterséges vizek is szennyeződtek. Sok olyan tó, aminek eddig szinte ivóvíz tisztasága volt, most büdössé és zavarossá vált. Ezeknek a tisztulása egy nagyon hosszú folyamat, a meleg azonban nem várat magára, így az emberek ilyen állapotában is kihasználják a vizeket.

Nagyon fontos, hogy ha nem tudni, mennyire szennyezett vízben fürödtünk, alaposan mossuk le utána nem csak bőrünket, de hajunkat is. Ugyanis ezekben a vizekben ilyenkor rengeteg baktérium él, a forróság pedig csak rátesz még egy lapáttal a gombásodás kialakulásának könnyedségére, hiszen a nedves haj alatt a fejbőr bepállik, és nagyon hamar kialakulhatnak rajta gomba okozta sebek.

Ha már elkéstünk az elővigyázatossággal, azonnal kezelésbe kell vennünk a gombás fejbőrt, hiszen könnyen tovább terjedhet a fertőzés, mely viszketéssel és sokszor hajhullással járhat. Rövid és a hosszabb hajjal rendelkezők is jobban teszik, ha a kényes részeket leborotválják, hiszen ha nem vágjuk le hajunkat, sokkal hosszabb ideig tarthat a folyamat.

A legjobb megoldás, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal, aki a legjobb készítményeket tudja felírni nekünk. A fertőzés megállításához szükség lehet külső kezelésre, spray, samponok és kenőcsök formájában, ezzel együtt még hamarabb kigyógyulhatunk, ha belső, gyógyszeres, antibiotikumos kúrával is segítjük szervezetünket.

Ilyen esetekben a sikeres kezelések után hajunk újra a régi lehet, viszont más probléma okozta hajhullásra sajnos nem mindig elegendőek a különböző kezelések. Előfordulhat olyan betegség miatti hajhullás például, amikor már csak a hajátültetéssel nyerhetjük vissza régi frizuránkat.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed