Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyári védelem

0 Komment

Nem lehet elégszer mondani, hogy a nyári napsugarak milyen mértékben károsíthatják frizuránkat, és mennyire fontos éppen ezért hajzatunk védelmére fokozottan odafigyelni ilyenkor. Most, hogy egy hosszabb kánikula időszakában vagyunk, mindenkinek érdemes nem csak a bőrét, hanem a haját is védeni.

A megfelelő ápolással már eleve sokat teszünk azért, hogy hajszálaink ellenállóbbak legyenek a káros hatásokkal szemben, de manapság már rengeteg olyan termék van, melyek kifejezetten a napsugarak ellen védik hajunk szerkezetét.

Kaphatunk például olyan kozmetikumot, melyet spray formájában kell felvinni a hajzatunkra. Ezen felül akkor is sokat teszünk, ha a további károsítással felhagyunk. Például ne használjunk annyi kémiai anyagot ahhoz, hogy frizuránkat fixáljuk. A tengervíz jótékony hatása ihlette ugyanis azt a készítményt, mely sós vizet is tartalmaz. Alkalmazzunk ilyet hajlakk helyett, és nem csak frizuránk lesz tőle szép esésű, természetes, mégis tartós, hanem hajszálaink is hálásak lesznek a természetesebb anyagért.

Azoknak is fokozottan kell figyelniük ilyenkor, akik általában szinte semmit nem tesznek hajzatukkal, vagyis a kopasz vagy kopaszodó férfiaknak is. Akármennyire is úgy tűnik, őket nem érinti ez a probléma, mely a napsugarak általi fenyegetését jelenti a hajszálaknak, bizony egy sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, a fejbőr leégésének. Ahogy az egész testüket, bizony szabadon lévő fejbőrünket is védeni kell a naptól.

Használjunk ugyanúgy napvédőket tehát fejünkre is, amennyiben bárhol gyérebb a frizuránk, mert ha leég a fejbőrünk, az fájdalmas, és sokkal több időbe telik a regenerálódása. Ráadásul kellemetlenebb a hámlás is, és akár további hajveszteségtől is tarthatunk.

Akit zavar az egyre inkább teret nyerő, gyér terültet fejtetőjén, annak nem csak a fejbőr védelmével kell törődnie, hanem bizony megoldást kell keresnie, hiszen ez egy olyan probléma, ami sok esetben orvosolható vagy megoldható. Amennyiben olyan kopaszodásról beszélünk, melyet nem a gének okoznak, akár egyes kezelések is segíthetnek abban, hogy visszaálljon minden a régi helyzetébe. Azonban, ha öröklött jellegű kopaszodásról van szó, akkor se keseredjünk el, hiszen létezik erre is megoldás. A hajátültetés ráadásul nem csak egy átmeneti, hanem végleges segítséget ad.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Divatos és hasznos

0 Komment

A nyári kalapok és sapkák több okból is tökéletes kiegészítők a nagy melegben. Egyrészt igen divatosak, és a megfelelőt kiválasztva nagyon jó kiegészítők lehetnek a szebbnél szebb nyári ruhák és ingek mellett, egyben pedig viselőjüket óvják az erős napsugaraktól.

Bizony nem véletlenül teszünk a kisgyerekek fejére is kis sapkákat nyáron, ezt azonban sok felnőtt igencsak mellőzi, pedig ez a viselet minden korosztálynak ajánlott ilyenkor. A mai divatban annyi fajta fejtető létezik, hogy szinte kizárt, hogy valaki ne találjon olyat, ami megfelelő és tetszik. Higgyük el, nagyon sok káros hatástól is megmentjük ezzel szervezetünket, és ezen felül még jól is nézhetünk ki.

Ha sokat tartózkodunk kint a forró napsugarak alatt, akkor bizony könnyen napszúrást kaphatunk. Ez szédüléssel, fejfájással és rosszulléttel járhat, ami bizony nem múlik el egykönnyen. Fejünk takarása mellett rengeteg folyadékot is kell fogyasztanunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Az erős napfénytől nem csak arcbőrünket, hanem természetesen fejbőrünket is védjük, ha fejünkre húzunk egy szalmakalapot vagy bármi más fejfedőt. Persze a hajas fejbőr annyira nincs kitéve veszélynek, de akinek kicsit is ritkább a hajzata, annak máris könnyen leéghet a fejbőre is. Ez pedig kellemetlenségekkel jár, hiszen a leégett fejbőr nem csak viszket, fáj és hámlik egy idő után, hanem bizony akár hajhulláshoz is vezethet.

Frizuránk ápolása a nyári hónapokban is nagyon fontos, hiszen annyi káros hatásnak van kitéve, hogy ha nem törődünk vele, akkor nagyon hamar szárazzá, töredezetté és élettelenné válhat. Aki pedig már kopaszodik, még inkább óvnia kell fejbőrét attól, hogy még nagyobb károk ne érjék.

Kopaszodást nagyon sok probléma okozhat, de ha idejében felismerjük, hogy mi áll a háttérben, akkor lehet ellene küzdeni. Ha viszont olyan gonddal állunk szemben, melyet nem lehet kiküszöbölni, akkor se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokra gyógyírt tud nyújtani a biztos és végleges hajátültetés. Az eljárás után már nem kell félnünk attól, hogy fejbőrünk le fog égni nyáron, és csak azért kell fejfedőt hordanunk, hogy nehogy napszúrást kapjunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed