Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Holdfázisok és a haj változásai

0 Komment

Rengeteg olyan misztikum vesz minket körül, melyben vagy hiszünk, vagy nem. Teljesen egyéni, hogy ki minek ad nagy teret és jelentőséget életében, sokan szkeptikusak és nem hajlandóak beszélni sem a nem kézzel fogható dolgokról, azonban van néhány biztos pont, mely nem hit kérdése.

A Hold igen nagy befolyással bír a természetre, ezzel együtt pedig az emberi szervezetre is. A tényeket persze mindenki elfogadja, de, hogy ezen felül milyen hatásai lehetnek a holdállásoknak, arra már néhányan csak rázzák a fejüket. Pedig lehetséges, hogy egyszerűen csak nehéz felfogni ezeket a részleteket, és nincs benne semmi rossz, ha kipróbáljuk, milyen a szerint élni, hogy a Hold éppen melyik szakaszában van.

Egyesek szerint az egyes holdfázisok arra is hatnak, hogy a hajunk hogyan növekszik, mikor kell levágatni és mikor érdemes foglalkoznunk a hajhagymák erősítésével. A tökéletes hajvágási időszak állítólag az, amikor a Hold növő fázisban van. Az ilyenkor levágott haj sokkal erősebb lesz, és egészségesebb.

Persze ez már tényleg az egyénre van bízva, mennyire hisz az ilyesmiben. Szerintünk az a legjobb, ha mindenki, mindenkor odafigyel a hajzatának egészségére, a megfelelő ápolásra, és bizony, ha ránk fér a hajvágás, akkor nem biztos, hogy halogatni kellene azt. Amennyiben pedig problémák lépnek fel frizuránkkal kapcsolatban, inkább minél előbb keressünk fel szakembert, és ne várjunk vele, hogy hátha egyes holdfázisokban jobb lesz, még akkor sem, ha hiszünk benne, és fontos teret adunk életünkben az effajta – mások szerint inkább csak babonának nevezett – életvezetésnek.

Ugyanis a hajjal kapcsolatos gondok még akkor is képesek nagyobb bajokat okozni, ha első látásra nem tűnnek olyan vészesnek. Rengeteg káros anyag és külső hatás éri frizuránkat, így már az is elegendő a hajhullás kialakulásához, ha túl zsíros, vagy éppen túl száraz a fejbőrünk. És persze ott van a genetika is, ami sajnos bármikor elindíthatja az öröklött jellegű kopaszodás folyamatát, mely ellen mi magunk tényleg nem tehetünk semmit.

De nem szabad kétségbe esni, hiszen mindenre van már megoldás! A hajátültetés – holdfázisoktól függetlenül – oldja meg a kopaszság problémáját, és végleges eredményével segíti a pácienseket, hogy visszakapják régi hajukat és kinézetüket.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fonatok férfiaknak?

0 Komment

Nemrégen mutattuk be egy korábbi cikkünkben, hogy milyen változások indultak meg 2015-ben a férfi frizura divatjában. Akkor még kérdőjelekkel vártuk, hogy mit hoz majd az idei év, miben tér majd el, vagy éppen mit visz tovább, de erre az új őrületre még mi sem számítottunk.

Az egyik legfrissebb divat szerint ugyanis trendi lesz a férfiaknál is a hajfonat. És most nem apró, afro fonásról beszélünk – ami szintén ízlés kérdése, kinek tetszik, és kinek nem -, hanem igazi fonott tincsekről. A félhosszú, illetve hosszú hajzatnál egyre jobban terjed ez az újítás, ami valljuk be, igencsak meghökkentő.

Természetesen mindenki azt a divatot követi, amelyiket csak szeretné, de azért ez mégiscsak inkább a hölgyek körében volt eddig látható. Persze a nemek sajátosságai és divatjai az elmúlt évek során nagy mértékben keveredtek egymással, és éppen annyi férfias dolgot vettek át a lányok, mint amennyi feminin változást észlelhetünk a férfiaknál, azért jó lenne, ha egy egészséges határvonal maradna az erősebb és a gyengébb nem között.

Továbbá, ha gyakran hordanak majd ilyen fonást frizurájukban a férfiak, azt bizony hajzatuk is megsínyli idővel, ugyanis nem tesz jót a hajhagymáknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy senki ne merjen fonatot hordani, mert veszélyes, de nem árt finoman bánni tincseinkkel. Főképp azért nem, mert nagy számban érinti a férfiakat az öröklött jellegű kopaszodás, melyet csak gyorsítunk az effajta roncsolásokkal.

Ráadásul a genetikai eredetű hajhullásnál sajnos nincs esély arra, hogy a kihullott szálak maguktól visszanőjenek. Ilyen esetekben csak a hajátültetés tud segíteni, mely nem csak visszaadja régi frizuránkat, de eredménye végleges is. Persze ezek után is óvnunk kell hajszálainkat, hiszen az lehet, hogy a hormonok már nem, de mi magunk attól még károsan hatunk frizuránkra.

A fent említett fonatok készítésénél például ügyeljünk arra, hogy minél lazábban fogjuk össze tincseinket, és semmiképp se fonjuk szorosra hajunkat. Emellett kerüljük a kémiai anyagokat, az erős zseléket, melyek szintén károkat okozhatnak hajszálainkban. Végül, de nem utolsósorban csak rövidebb ideig hordjuk fonatban a hajunkat, legkésőbb alvás előtt szedjük szét, hogy hajzatunk és fejbőrünk is tudjon pihenni!

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Van, akinél a kopaszság férfias

0 Komment

Ahogy azt már sokszor említettük, a férfiak többségét már idő előtt utoléri az öröklött jellegű kopaszodás, amire ráadásul nincs gyógyszer, vagy ellenszer, nem lehet megállítani. Ez nem azt jelenti, hogy a kopaszodás egyáltalán nem orvosolható, ugyanis létezik rá más megoldás, azonban először mindenki megpróbál beletörődni.

Így tett ezzel a sokak által csak „Sziklaként” emlegetett filmsztár is, Dwayne Johnson. Ahogy megindult nála a hajzat ritkulása, nem tett mást, mint leborotválta teljesen fejét. És, hogy milyen lett a végeredmény? Szexi, vonzó és őrjítően férfias, mondhatni tökéletesen hű a becenevéhez.

Most már el sem tudnánk képzelni korábbi hajzatával, ami szintén nem állt rosszul neki, de a kopaszság egyszerűen illik hozzá. Ehhez azonban szükség van arra, hogy valakinek ilyen testalkata, fizimiskája és kisugárzása legyen.

Sajnos nem mindenkinél lenne ugyanez az eredmény. Sőt! A legtöbben hajzatukkal együtt elveszítik önbizalmukat is, hiszen az új külső egyszerűen nem illik hozzájuk. Akinek a dús hajzat adta meg arcának karakterét, az bizony képtelen lesz beletörődni abba, hogy megváljon frizurájától. Ez nem véletlen, hiszen nem csak magunknak nem tetszünk így, hanem a külvilág felé is más lesz a kisugárzásunk, és inkább tűnhetünk akár betegesnek, mint férfiasnak.

Nincs is erre kifejezés, hogy ez mennyire romboló hatású lehet lelkünkre nézve is. Éppen ezért, ha valakinek nem áll jól, és nem képes elfogadni a hajatlanságot, annak nem is szabad ezt tennie! Ahogy a cikk elején említettem, a gyógyszerek vagy különböző készítmények nem képesek megállítani a genetikai kopaszodást, azonban van egy megoldás, mely mégis segít visszaadni elveszettnek hitt frizuránkat.

Ez nem más, mint a hajátültetés, melynek köszönhetően már rengetegen nyerték vissza önbizalmukat is, régi hajzatukkal együtt. Ráadásul mindezt úgy, hogy újabb hajhullástól már nem kell tartaniuk az átültetett részeken. Mindenkinek tudnia kell tehát, hogyan érzi jól magát saját bőrében – és hajában -, dönteni pedig ennek függvényében muszáj ahhoz, hogy életünket ne árnyékolhassa be a kopaszság.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Blogok a hajbeültetésről

0 Komment

A blogolás ma már egy nagyon elterjedt formája annak, hogy minél több emberhez eljuttassuk véleményünket, leírhassuk tapasztalatainkat, és megosszunk olyan részleteket, melyek sokak számára új tudást, esetleg segítséget is jelenthetnek. A hajbeültetésről szóló blogok böngészése pedig elengedhetetlen, ha valaki hajátültetés előtt áll, vagy éppen még meg sem hozta a döntését.

A HairHungary Klinka már rengeteg kopaszodónak adta vissza a régi külsőt azzal, hogy nem kell többé magasodó homlokvonallal és egyre gyérebb frizurával szemezniük a tükörben. Az öröklött kopaszodásra egyetlen gyógyírt jelentő eljárás ezzel együtt az önbizalmat is visszahozza, és eredménye végleges. Ennek ellenére nem meglepő, hogy még mindig nagyon sokan félnek vagy ódzkodnak a beavatkozástól.

Mint minden műtéti eljárás előtt, természetes, hogy kétségek és kérdések vannak bennünk a hajátültetés előtt is. Sokan először inkább megpróbálnak beletörődni a kopaszságba, minthogy belevágjanak, de aki eldöntötte már, hogy a tűk alá fekszik, abban is felmerülhet kétely vagy aggodalom.

Éppen ezért nagyon ajánlatos ilyenkor körbenézni kicsit a neten, és tanulmányozni mások történeteit. Válaszokat kaphatunk akár olyan kérdésekre is, melyek nem is jutottak addig eszünkbe, és ami mindennél fontosabb, láthatjuk az eredményeket. És mi lehet annál nagyobb nyugtatás és bizonyíték, minthogy mindenki elégedett, aki eddig átesett ezen a beavatkozáson?

Olvashatunk az eljárás előtti időszak érzelmeiről, megtudhatjuk, milyen lehet átélni magát a hajátültetést, és képeket láthatunk a már több hónapos eredményekről is. Ez egyfajta támaszt jelenthet, és persze sokkal könnyebb lesz a döntés, hogy mit válasszunk. Az elfogadhatatlan kopaszságot, vagy az addig megszokott, régi külsőt?

A HairHungary által összeállított oldalunkon korábbi, és aktívan blogoló páciensek véleményeit, részletes leírásait olvashatjuk, melyek mindegyike illusztrálva van fotókkal. Szemezgessen az irományok közül, hogy segítségére legyenek a döntésben, vagy éppen a felkészülésben!

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszodás lélektani szemmel

0 Komment

Az, hogy ki milyen frizurát hord, milyen az öltözéke, és ezekre milyen mértékben figyel, lehet a hiúság kérdése. Azonban, ha valaki kopaszodni kezd, és ez zavarja, az már nem hiúság, függetlenül attól, hogyan tudja kezelni a szituációt.

A hajzatunk ugyanis énképünk egyik fő alkotóeleme, így nem véletlen, hogy a kopaszodást nagyon nehezen, de van, aki egyáltalán nem tudja feldolgozni. Főleg akkor, ha ez a folyamat már nagyon korán elindul. Saját magunkon pedig kiélezetten vesszük észre ezt a nem várt változást, sokszor már olyan korán, hogy mások még nevetnek a feltételezésen, hogy mi bizony kopaszodunk.

Ez nem meglepő, hiszen a reggeli tükörbenézés során is észrevehető akár már napról napra a változás, amennyiben idáig sűrű fürtökhöz szoktunk. Akármennyire is szeretnénk szőnyeg alá söpörni ezeket a változásokat – sokan eleinte próbálkoznak azzal, hogy máshogy fésülik a frizurát, vagy elkezdik rövidebbre vágatni, hátha nem annyira feltűnő -, a homlok vonala egyre magasabb lesz, a hajszálak közötti hézagok pedig nagyon jó mutatói annak, hogy gyérül a frizuránk, nem beszélve arról, ha szembeötlik egy-egy fejbőr hiba, vagy anyajegy, mellyel még sosem találkoztunk.

És, hogy mi zajlik le ilyenkor az emberben? A frizurával együtt sajnos önképünk is sérülni fog, addigi személyiségünk egyik legfontosabb elemét veszítjük el, és ezáltal önbizalmunk is csökkenhet. Nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, és azzal, hogy megpróbáljuk ezt nem észrevenni, palástolni vagy éppen megszokni, csak rontunk a helyzeten.

A kopaszodást az elejétől fogva komolyan kell venni, hiszen nem véletlen, ha hajunk hullani kezd. Ráadásul a háttérben igen sok probléma állhat, melynek ha eredete lelki vagy fizikai, amiken tudunk segíteni, akkor az is előfordulhat, hogy a kopaszodás is megáll, legjobb esetben pedig visszájára is fordulhat a helyzet.

A legtöbb esetben azonban sajnos olyan öröklött jellegű kopaszodás sújtja a férfiakat, melyre igazi gyógyszer nincsen. Egyetlen megoldás tud ilyenkor segíteni, mégpedig a hajátültetés, melynek segítségével végleges eredményt kaphatunk, és a beültetett hajszálak tekintetében többé már nem kell félnünk a hajhullástól. Amint visszakapjuk frizuránkat, újra jobban fogjuk érezni magunkat nem csak kinézetünk szempontjából, hanem lelkileg is.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed