Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Betegségek sortüzében

0 Komment

A téli időszak rejti magában a legtöbb olyan veszélyhelyzetet, ami betegséget idéz elő. A kinti hideg levegő, a meleg holmik okozta leizzadás, illetve az amúgy is sok beteggel történő érintkezések egyvelege bizony nehezen kivédhető. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ilyenkor még inkább vigyázzunk magunkra!

Egy egyszerű megfázás is le tudja dönteni a lábáról az embert, de mi van akkor, ha valami komolyabb vírust kapunk el? Bizony a szervezetünk ilyenkor nagymértékben legyengül, és sajnos olyan velejárókkal is számolnunk kell, aminek eleinte azt hisszük, semmi köze nem lehet betegségünkhöz.

Ilyenkor a legtöbb nyavalya magas lázzal jár. Nagyon sokan vannak úgy vele, hogy először próbálják tűrni ezt az állapotot, hiszen, mint tudjuk, ilyenkor a szervezet küzd a kórokozók ellen. Nincs is ezzel baj, de óvatosan kell kezelnünk, hiszen, ha huzamosabb ideig fennáll a magas láz, az sajnos károkat okozhat az egyébként problémamentes részeinél is szervezetünknek.

Illetve, amennyiben hiába próbálkozunk csillapítani lázunkat, mégis az egekbe szökik lázmérőnk mutatója, akkor minél hamarabb szólnunk kell orvosnak, hiszen ilyen esetekben injekció is kellhet. A magas láz sajnos olyan mellékhatást is eredményezhet, mint például a hajhullás. Mivel nagyon le van gyengítve szervezetünk, emellett pedig ádáz küzdelmet vív a betegséggel, ezért mindenhonnan elveszi az energiát ehhez. A hajzat állapotának romlása és gyérülése esetén pedig még inkább ront a helyzeten a sok beszedett gyógyszer.

Próbáljunk tehát odafigyelni, kerülni a beteg embereket, sok vitamint juttatni szervezetünkbe, és minél ésszerűbben öltözködni a nagy hidegekben. Így talán megelőzhetjük a bajt, és nem kell félnünk, hogy a karácsonyt majd ágyban kell töltenünk.

A láz okozta hajhullás persze csak átmeneti, és megszűnik, amint meggyógyul szervezetünk. Ugyan az eltart egy ideig, hogy regenerálódjon frizuránk, ezért nem árt, ha erre mi is rásegítünk egy kis hajápolással. Persze hajhullás más okokból is jelentkezhet, így figyelemmel kell kísérnünk a hajzat javulását. Ha ez nem következik be, akkor más lehet a baj, és fontos kivizsgáltatni. Ma már minden hajzattal kapcsolatos problémára akad megoldás, még az öröklött kopaszodásra is, hiszen a hajátültetés azok gondját is megoldja, akiknél már nem segítenek a különböző készítmények és gyógyszerek.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed