Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túróval az egészséges hajért

0 Komment

A túró az egyik legkedveltebb tejtermék, mely igencsak finom ízével sok ételben helyt áll. Fogyasztása pedig rendkívül egészséges, ezért ajánlott akár heti szinten valamilyen túrós étellel tarkítani étrendünket. Persze ilyenkor csakis a sovány, alacsony zsírtartalmú túróról beszélünk.

Mivel nem csak könnyen emészthető ez a tejtermék, hanem emellett nagyon magas a kalciumtartalma is, és végül, de nem utolsó sorban tökéletes fehérjeforrás, így rendszeres fogyasztása bizony csodákat tehet hajzatunkkal és körmeinkkel egyaránt. Aki sok túrót eszik, frizurája gyönyörű, egészségesen csillogó lesz.

De nem csak elfogyasztásával, hanem bizony külső alkalmazásával is csodákat művelhetünk hajunkkal. Keverjünk össze két tojást két evőkanál túróval, adjunk hozzá egy kis mézet és csepegtessük bele egy fél citrom levét. A kapott masszát vigyük fel hajzatunkra, majd egy jó óra elteltével mossuk le langyos vízzel. Az eredmény könnyen fésülhető, selymes haj lesz.

Ha nagyon száraz a frizuránk, akkor pedig egy kis csomag túrót keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajjal, majd ehhez adjunk még egy tojássárgáját is. A kapott keveréket nedves hajra vigyük fel, és hagyjuk hatni legalább 20 percig, majd szintén langyos vízzel öblítsük ki.

A fent leírt praktikák újabb segítséget nyújthatnak a hajápolás terén. Minél több kényeztetést kap frizuránk, annál kisebb az esélye annak, hogy állapota miatt kellemetlen gondok lépjenek fel. A fejbőr és a hajszálak egészségessége sokszor rajtunk múlik, így nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tegyünk is meg mindent azért, hogy elkerülhessük a nagyobb problémákat. Természetesen akadnak olyan gondok is a hajzattal, melyekre sajnos nem elegendő a haj ápolása.

Hajhullás nagyon sok okból kifolyólag indulhat meg, és igen sokszor mi ezt nem tudjuk befolyásolni. Ilyen például az, amikor valaminek a mellékhatásaként kezd gyérülni a hajzat, vagy az, amikor öröklött jellegű kopaszodással kell szembenéznünk. Ezekre a problémákra csak szakemberektől kérhetünk segítséget. Az átmeneti hajhullásra, illetve a maradandó kopaszságra is más-más megoldások léteznek, előbbire például a mezoterápia, utóbbira pedig a hajátültetés alkalmazható.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyógyító kömény

0 Komment

Már nagyon sok otthoni hajápolási praktikát megismerhettünk, most azonban egy kicsit messzebb utazunk a világban, hogy egy olyan módszert tekintsünk meg közelről, melyről az arab világ csodákat zeng.

A feketekömény az egyik leghatásosabb természetes „gyógyszer”, és rengeteg bajra hozhat enyhülést vagy gyógyulást. Mivel nagyon jó hatása van az immunrendszerre, így jótékony lehet allergiás esetekben, pikkelysömörnél és cukorbetegség fennállásakor is. Emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van.

Fogyasztása rendkívül jót tesz egészségünknek tehát. Használhatjuk fűszerként, de akár teaként is hozzájuttathatjuk szervezetünket. Ám ezt a gyógynövényt is érdemes néha külsőleg alkalmazni. Ecsetelőként gyulladásos felületek kezelésére alkalmas, és mondanunk sem kell, hogy a fejbőr számára mennyire nagy segítséget jelent egy belőle készült hajpakolás.

Utóbbi elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint 2-3 evőkanálnyi olívaolajba egy maréknyi, őrölt fekete köményt keverni. A sűrű masszát masszírozzuk bele fejbőrünkbe – a hajzatra ne tegyünk, csak a hajhagymáinkat ápoljuk vele. Ezt követően csavarjunk fejünkre egy törölközőt, és akár egy-két órán keresztül hagyjuk hatni pakolásunkat. Langyos vízzel öblítsük le, és mossunk hajat a szokásos módon.

Ez az arab, tradicionális hajápolás serkenti a hajhagymák működését, így hajzatunk erősebb lesz, és a haj növekedésével sem lesz problémánk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bajunkra, ami a frizuránkat érinti, gyógyírt jelenthet a fent leírt recept, ám sok esetben bizony megelőzhető vele a haj ritkulása.

A hajhullás mögött azonban sajnos olyan okok is állhatnak, melyekre a különböző természetes gyógymódok sem, és a patikákban kapható hajnövesztő szerek sem nyújtanak megoldást. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre tulajdonképpen egyetlen segítség létezik, méghozzá a hajátültetés. Azonban ha a hajhagymák működése olyan gondok miatt nem megfelelő, mint például a vitaminhiány, vagy rossz sampon használata, akkor a fent leírt csodamag segítségünkre lehet az egészséges, erős hajzat visszanyerésében.  

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csokis kényeztetés

0 Komment

Nemrég írtunk arról, hogy mennyire oda kell figyelni – főként most, az ünnepi időszakban – arra, hogy ne fogyasszunk túl sok édességet. És ha már nem szeretnénk annyit enni belőle, akkor használjuk fel másként! A csokis hajpakolás ugyanis csodákat tehet frizuránkkal!

A csokoládé hihetetlenül hasznos hajunknak, kakaótartalma miatt. Ugyanis a kakaóban található flavonoidok segítenek visszaadni a hajzat egészséges fényét, megszüntetik a töredezettséget és kondicionálják egész frizuránkat. A legjobb választás a keserű csokoládé, ami javítja a fejbőr vérkeringését, ezáltal segíti a hajhagymák megfelelő működését is. Emellett, mivel gyulladás gátló hatása van, minimalizálja a fejbőrbetegségek kialakulásának veszélyét is. Most megtudjuk, hogyan készítsünk otthon csokiból hajpakolást, egyszerűen.

Olvasszunk fel 50 gramm étcsokoládét (jó magas kakaótartalmút), keverjünk hozzá egy kiskanálnyi olívaolajat, majd miután hűlni kezdett, tegyünk bele még egy kis doboz joghurtot, és 2 evőkanál mézet is. Vigyük fel a hajzatra, majd tekerjünk köré egy törölközőt, és egy órán át hagyjuk így pihenni frizuránkat. Ezután öblítsük le, és élvezzük hajunk szép, egészséges fényét!

Nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy kényeztessük frizuránkat, mégis rengetegen nem élnek ezekkel, mert azt mondják, nincs ilyesmire idejük. Pedig jobban tenné mindenki, ha néha szánna effajta kikapcsolódásra némi időt, mert ha nem figyelünk oda frizuránkra, az bizony hamar gondot okozhat.

Legyen szó egy megfázásról, rossz hajszárítási technikáról, folytonos sapkahordásról, vagy netalán ezeknél sokkal komolyabb dolgokról, hajzatunk nagyon gyorsan elkezdhet hullani az ilyen külső, vagy akár belső hatások következtében, ha nem adjuk meg neki a kellő támogatást.

Persze nem mindig tudunk tenni a kopaszodás ellen, hiszen például az öröklődést nem akadályozhatjuk meg. Ilyenkor sem kell azonban beletörődnünk az egyre nagyobb kopasz foltokba, hiszen a hajátültetés azoknak is segítséget nyújt, akiknél már más megoldás nem jöhetne szóba. 

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

Uborkaszezon

0 Komment

Nyáron mi is lehetne finomabb savanyúságként, mint az uborka bármilyen fajtája, bármilyen módon elkészítve. Csemege, kovászos vagy éppen kígyóuborkából készült saláták, mint a fincsi ubisali, vagy az egyre közkedveltebb tzatziki mártás. Nem is gondolnánk, de bizony üdítő hatását másra is használhatjuk.

Nyáron hajzatunk, mint már nagyon sokszor említettük, rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nap erős sugarai, az uszoda vize, vagy csak a sok hajgumi használat mind tönkreteheti hajszálainkat, ezért kifejezetten fontos, hogy ápoljuk, és törődjünk sokat frizuránkkal. Most egy uborkás hajpakolást fogunk megismerni, amely puha és fényes hajzatot eredményez, sőt, a fejbőrünknek is nagyon jó.

A pakolásunk alapja a frissen facsart uborkalé – 3-4 evőkanálnyi -, melyhez tegyünk hozzá 2 tojássárgáját, valamint egy kiskanál mézet. Még intenzívebb hatást érhetünk el, ha ehhez hozzákeverünk egy evőkanálnyi olívaolajat is. Mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, majd nedves állapotában kenjük fel a kapott pakolást. Tekerjünk frizuránkra egy törölközőt, és hagyjuk hatni a csodaszert legalább fél órán keresztül. Ezután öblítsük ki alaposan hajzatunkat, majd járjunk el a korábbi cikkekben említett, helyes hajszárítás szerint.

Hajunk hálás lesz az ápolásért, és sokkal jobban fogja tűrni a káros hatások kegyetlenségét. Persze vannak olyan problémák, melyeket sajnos nem tudunk megoldani ilyen egyszerűen. A hajhullás egy olyan gond, melyet nem mindig tudunk saját magunk orvosolni, hiszen nem mindegy, hogy mi okozza a kopaszodást.

Amennyiben kórós hajveszteséget veszünk észre magunkon, minél előbb szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen sokkal nehezebb felvenni a harcot a hajhullással, ha már nagy károk maradtak utána. De ne keseredjünk el, hiszen már azok számára is létezik egy tökéletes megoldás, akiknek maradandó kopasz foltok keserítik meg életüket, illetve akik olyan kopaszodásban szenvednek, amelyet nem lehet megállítani – ilyen az öröklött, androgén hajhullás. A hajátültetés ugyanis olyankor is visszavarázsolja hajzatunkat eredeti formájába, amikor más megoldás már nem jöhet szóba.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Nyári hajpakolás

0 Komment

Nyáron hajzatunk nagyon sok káros hatásnak van kitéve, legyen szó az erős napfényről, a klóros vízről vagy a folyamatos forróságról. Ahhoz, hogy frizuránkat mindez ne viselje meg, bizony nem árt, ha kicsit többet törődünk vele a megszokottnál. Kifejezetten a nyári hatásokra tökéletes a következő hajpakolás, melyet mindenki el tud készíteni otthon magának.

Langyosítsunk fel 3 dl tejszínt, majd olvasszunk hozzá 1 evőkanál mézet. Pépesítsünk össze egy banánt, és adjuk hozzá az eddigi keverékhez, majd öntsünk hozzá egy teáskanálnyi almaecetet. A melegítés után tehetünk bele még egy evőkanálnyi olívaolajat, és még hatásosabb lesz a pakolás, ha egy felvert tojást is belekeverünk.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hajpakolás nyár forróság klóros víz banán olívaolaj almaecet tejszín méz otthoni pakolásAz elkészült kencénket száraz hajra kell felvinni, majd vagy egy fóliát tekerjünk fejünkre, vagy vegyünk fel egy zuhanysapkát. Érdemes egy kicsit kiülni a napra vele, vagy langyos meleget fújni rá hajszárítóval, hiszen a meleg levegő miatt hatékonyabban tudnak munkálkodni az összetevők. Ezután tekerjünk rá még egy törölközőt, és hagyjuk így pihenni fél órát. Utána langyos vízzel mossuk le a pakolást hajzatunkról, és ha tehetjük, hagyjuk, hogy megszáradjon frizuránk magától.

Ez a csodaszer tele van vitaminnal, így egy hidratált, selymes és ápolt hajkoronát fogunk kapni. Ezt a pakolást nyugodtan többször is felvihetjük egy héten, az eredménnyel mindig elégedettek leszünk. Hajunk ápolása nagyon fontos, hiszen elég egy apró gyengülés szervezetünkben, vagy egy nem megszokott külső behatás, és máris megkezdődhet a hajhullás.

Kopaszodás rengeteg okból kialakulhat, de ha nem törődünk megfelelően hajzatunkkal, még az esélyt sem adjuk meg, hogy minél tovább maradjon egészséges a frizuránk. Akit utolér a hajhullás, annak számot kell vetnie azzal, hogy megfelelően gondoskodott-e hajzatáról, vagy tényleg valami nagyobb gond áll a háttérben. A hajhullás megállítására természetesen van esély, azonban ha olyan probléma okozza, mint például a genetika, akkor csak a helyreállításról lehet szó, ami a hajátültetés segítségével lehetséges.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed