Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A terhesség velejárói

0 Komment

Mivel a terhesség alatt nagymértékben változik a nők hormonháztartása, ezért nem véletlen és nem is meglepő, hogy nagyon sok testi – és természetesen lelki – velejárója van ennek az időszaknak, melyek olyan változásokat jelentenek, amire nem lehet felkészülni.

A terhesség utáni hajhullásról már írtunk egy korábbi cikkünkben, azonban nagyon ritkán, de előfordulhat az is, hogy az áldott állapot idején is jelentkezhet hajgyérülés. Mivel a terhesség maga is egyfajta fizikai stresszes állapot, éppen ezért nem kizárható, hogy a hajhagymák működésére is kihat. A terhesség ideje alatti hajhullás inkább a kezdeti szakaszra tehető, hiszen ekkor indulnak be a legnagyobb hormonális változások.

A leggyakoribb eset mégis az, amikor a várandós anyukának inkább erősödik a hajzata – akár az állaga is megváltozhat, kisimulhat vagy éppen göndörödhet -, és szépül a bőre ezen periódus alatt, és csak a kisbaba világrahozatala után, a szoptatás időszakában kerül sor a negatív hatásokra. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy akár csomókban marad a kezünkben hajzatunk.

Egyik esetben sem kell megijedni, hiszen ez mindenképpen egy átmeneti állapot, és akár a terhesség alatt, akár a terhesség után észleljük a hajhullást, a szülés után 2-3 hónappal minden vissza fog állni a régi kerékvágásba, és frizuránk problémája is megszűnik. Segíthetünk lerövidíteni ezt a szakaszt azzal, ha megfelelő mennyiségű vitamint juttatunk a szervezetünkbe zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, nagy hangsúlyt fektetve a vashiány kikerülésére. Ha mindennek ellenére a hajhullás mégis fennmarad még 6-7 hónap után is, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ennyi idő elteltével már vége kell, hogy legyen a hormonális hatásoknak. Ilyen esetekben segíthet a mezoterápiás kezelés, melynek során közvetlenül a fejbőrbe juttatják a szükséges anyagokat.

A HairHungary Klinika a kiforrott technológiájú hajátültetés mellett – mely azokon a pácienseken is segít, akiknek más megoldás már nem jöhet szóba frizurájuk visszaszerzésében – számos más módszerrel segíti mindazokat, akik hajhullással küzdenek, köztük a fent említett mezoterápiás kezeléssel is.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed