Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lubickolás télen

0 Komment

Már lassan mindenkinek tele van a hócipője a téllel, ugyan tudjuk, hogy nemsokára melegszik majd az idő, de kivárni ezt nagyon nehéz. Még mindig sokat fázunk, a szél hónapok óta csontig hatóan hideg, és már elegünk van a vacogásból, ilyenkor mindenkinek jólesik egy kis meleg fürdőzés.

Mint ahogyan nyáron a hideg vizű medencék és tavak, télen a magasabb hőmérsékletű termálfürdők töltik fel az embert. Nem is csoda, hogy ebben az időszakban a leglátogatottabbak az erre a célra kialakított wellness központok és élményfürdők.

Néhány részletre azonban nem árt, ha odafigyelünk, hiszen jó tulajdonságai mellett sajnos hordoz magában némi veszélyt is az effajta feltöltődés. Ha órákat pancsolunk a medencékben, akkor bőrünk kiszáradhat, tehát minden ilyen alkalom után vegyünk egy langyos zuhanyt, és kenjük be magunkat megfelelő testápolóval.

Hajzatunkat nézve is körültekintőnek kell lennünk. Akkor is, ha összekötjük hosszú hajunkat, óhatatlanul vizes lesz. A víz ugyancsak kiszáríthatja frizuránkat is, de persze ha egyből a fürdőzés után megmossuk és tápláljuk hajunkat, akkor nem lehet gond. Viszont nem szabad kijönnünk a fürdőhelyről még csak kicsit nedves hajzattal sem, mert az kész öngyilkosságnak számít hajhagymáinknak. Alaposan szárítsuk meg hajzatunkat, különös tekintettel a fejbőrünkre. A legtöbb termálfürdőben számos hajszárítót szerelnek az öltöző részlegbe, ahol ezt kényelmesen elintézhetjük. Ezek a gépek nem túl forró levegőt fújnak, sőt, a szárítás végén általában kissé hidegebb levegőt nyomatnak, felkészítve ezzel fejbőrünket a kinti hidegre.

Amennyiben vizes hajjal lépünk az utcára, vagy nagyon forró levegővel szárítottuk meg, nagy esély van rá, hogy fejbőrünk megfázik. Ilyenkor könnyen kialakulhat a korpásodás, és a hajszálak sem maradnak egészségesen a hajhagymák helytelen működése miatt. Ha nem fordítjuk vissza hamar a helyzetet, akár hajhullás is felléphet.

Persze kopaszodni rengeteg más okból kifolyólag is elkezdhetünk, ezért nagyon fontos a háttér kiderítése. Ehhez kérjünk szakértő segítséget, hogy megtudjuk, mi jelenthet számunkra gyógyírt a kopasz foltokra. Vannak olyan esetek, amikor nem segít más, csak a biztos és végleges eredményt adó hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed