Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy újabb ördögi kör

0 Komment

Hajunk állapota rengeteg apró részlettől függ. Annyi káros hatás éri nap, mint nap, melyek már magukban elegendőek lennének ahhoz, hogy valamilyen probléma lépjen fel, de emellett sok esetben még mi is tetőzzük olyan szokásokkal, amik teljesen tönkretehetik frizuránkat. Ilyenkor jönnek az ajánlott hajápoló módszerek, de figyeljünk oda, mert sajnos ezekkel is tudunk még több kárt okozni!

A nyári melegben nem csak az erős napsütésnek, hanem a klóros víznek, az izzadás miatti gyakori hajmosásnak és rengeteg egyéb káros hatásnak van kitéve hajzatunk. Ha emellett még hajféstékkel is nyüstöljük frizuránkat, esetleg különböző hajformázók használatát visszük kicsit túlzásba, vagy a nagy meleg miatt folyamatosan szoros copfba kötjük hajunkat, akkor máris nagymértékben hozzájárultunk állapotának romlásához.

hajátültetés hairhungary mezoterápií prp-terápia hajhullás kopaszodás hajhagyma kozmetikum hajpakolás hajformázás copf nyár meleg

Amint ez megtörtént, és fáj a szívünk a töredezett szálakért, az egyre nagyobb számú hajcsomókért, melyek kezünkben maradnak hajmosáskor, egyből próbálunk jót tenni frizuránkkal. A legtöbben ilyenkor még több kozmetikumot kezdenek alkalmazni, melyektől aztán várják a csodát, de az érthetetlen módon nem jön el. De vajon miért nem?

A válasz egyszerű. Ha a különböző kozmetikumok használatakor nem figyelünk a leírásokra, és olyan szereket alkalmazunk egyszerre, melyek vagy kiölik egymás hatását, vagy túl soknak bizonyulnak már hajszálainknak, akkor azok ugyanolyan ramatyul lesznek, mint előtte. Nagyon fontos tehát, hogy figyeljünk oda, milyen kozmetikumokat választunk egymás mellé, és ezeket midnig úgy alkalmazzuk, ahogyan a leírásukban szerepel. Nagyon jót teszünk hajzatunkkal akkor is, ha a számunkra megfelelő, természetes anyagokból készítünk otthoni pakolásokat.

Az effajta hajhullás sajnos nagyon drasztikusnak tűnhet, de nem kell megijedni tőle, hiszen ilyen esetekben általában a hajszálak eltörnek, és nem hajhagymával együtt hullanak ki. Segíthetjük a hajhagymák egészséges működését olyan kezelések segítségével, mint például a mezoterápia, vagy a prp-terápia, melyek kicsit felgyorsíthatják hajunk állapotának visszaállítását.

Ha viszont olyan hajszálakkal találkozunk a fésűnkben, melyek végén a hajhagyma is látható, akkor nagyobb a baj. Mivel többféle kopaszodásról is beszélhetünk, érdemes minél előbb szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi okozza a hajveszteséget. Amennyiben öröklött jellegű a kopaszodás, a hajátültetés az egyetlen biztos megoldás, mely véglegesen segít problémánkon.

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Holdfázisok és a haj változásai

0 Komment

Rengeteg olyan misztikum vesz minket körül, melyben vagy hiszünk, vagy nem. Teljesen egyéni, hogy ki minek ad nagy teret és jelentőséget életében, sokan szkeptikusak és nem hajlandóak beszélni sem a nem kézzel fogható dolgokról, azonban van néhány biztos pont, mely nem hit kérdése.

A Hold igen nagy befolyással bír a természetre, ezzel együtt pedig az emberi szervezetre is. A tényeket persze mindenki elfogadja, de, hogy ezen felül milyen hatásai lehetnek a holdállásoknak, arra már néhányan csak rázzák a fejüket. Pedig lehetséges, hogy egyszerűen csak nehéz felfogni ezeket a részleteket, és nincs benne semmi rossz, ha kipróbáljuk, milyen a szerint élni, hogy a Hold éppen melyik szakaszában van.

Egyesek szerint az egyes holdfázisok arra is hatnak, hogy a hajunk hogyan növekszik, mikor kell levágatni és mikor érdemes foglalkoznunk a hajhagymák erősítésével. A tökéletes hajvágási időszak állítólag az, amikor a Hold növő fázisban van. Az ilyenkor levágott haj sokkal erősebb lesz, és egészségesebb.

Persze ez már tényleg az egyénre van bízva, mennyire hisz az ilyesmiben. Szerintünk az a legjobb, ha mindenki, mindenkor odafigyel a hajzatának egészségére, a megfelelő ápolásra, és bizony, ha ránk fér a hajvágás, akkor nem biztos, hogy halogatni kellene azt. Amennyiben pedig problémák lépnek fel frizuránkkal kapcsolatban, inkább minél előbb keressünk fel szakembert, és ne várjunk vele, hogy hátha egyes holdfázisokban jobb lesz, még akkor sem, ha hiszünk benne, és fontos teret adunk életünkben az effajta – mások szerint inkább csak babonának nevezett – életvezetésnek.

Ugyanis a hajjal kapcsolatos gondok még akkor is képesek nagyobb bajokat okozni, ha első látásra nem tűnnek olyan vészesnek. Rengeteg káros anyag és külső hatás éri frizuránkat, így már az is elegendő a hajhullás kialakulásához, ha túl zsíros, vagy éppen túl száraz a fejbőrünk. És persze ott van a genetika is, ami sajnos bármikor elindíthatja az öröklött jellegű kopaszodás folyamatát, mely ellen mi magunk tényleg nem tehetünk semmit.

De nem szabad kétségbe esni, hiszen mindenre van már megoldás! A hajátültetés – holdfázisoktól függetlenül – oldja meg a kopaszság problémáját, és végleges eredményével segíti a pácienseket, hogy visszakapják régi hajukat és kinézetüket.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajöblítés mesterfokon

0 Komment

A hajpakolások terén már nagyon sok gyógynövénnyel ismerkedhettünk meg, most viszont egy olyan fűszernövényről lesz szó, melyről talán eszünkbe sem jutna, hogy a haj táplálásában is szerepet tud vállalni. A petrezselyem ugyanis olyan helyzetekben lehet segítségünkre, amelyekre eddig inkább csak boltban vásárolható kozmetikumokat alkalmaztunk.

Amellett, hogy a petrezselyemnek gyulladásgátló és immunrendszer erősítő hatása van, még számos jótékony dologra képes szervezetünkben. Azt pedig nagyon kevesen tudják, hogy a fejbőr fertőtlenítésére is alkalmas, illetve serkenti a hajhagymák egészséges működését is. Használata nagyon egyszerű, hiszen hajpakolást és hajöblítőt is készíthetünk belőle egyaránt.

Utóbbihoz nem kell mást tennünk, mint egy csokornyi friss, apróra vágott petrezselymet átforralni egy liter vízben. Ezt szűrjük le, majd amikor kicsit kihűlt, frissen mosott hajunkat ezzel öblítsük le. Körülbelül negyed órával később pedig sima vízzel öblítsünk még egyet frizuránkon.

Rendszeresen alkalmazva a fenti hajöblítőt egészséges, selymes, fényes hajunk lehet. Emellett meggátolja a tetvesedést, a korpásodást, és erősíti a hajszálakat. A puha ragyogásért nem nagy fáradság tehát néha egy kis hajöblítéssel kényeztetni frizuránkat.

A nedves haj kifésülése sokak rémálma, ám ha ügyesen ápoljuk hajzatunkat, akkor elkerülhetjük a tincsek megtörését és a fésűnkben is kevesebb hajszál fog mutatkozni. A hajhullás egyik leggyakoribb oka, amikor nem törődünk megfelelően frizuránkkal. Mivel amúgy is rengeteg káros hatásnak van kitéve hajzatunk, ezért az a legkevesebb, hogy tisztántartása mellett gondoskodunk állapotáról is. Amennyiben ezt nem tesszük meg, sajnos kellemetlen következményekkel kerülhetünk szembe előbb-utóbb.

A kopaszodásra azonban már nehezebb megtalálni a helyes gyógymódot. Mivel rengeteg ok állhat a hátterében, nagyon fontos kivizsgáltatni, mi indíthatta el ezt a folyamatot. Amennyiben csak arról van szó, hogy elhanyagoltuk frizuránkat, akkor elegendő lehet egy kis figyelem fordítása az ápolásra, azonban sok esetben más problémák állnak a háttérben. Lehetséges, hogy gondunkra egyes kezelések jelenthetnek csak megoldást, de az is előfordulhat, hogy régi frizuránkat már csak a hajátültetés varázsolhatja vissza.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyógyító kömény

0 Komment

Már nagyon sok otthoni hajápolási praktikát megismerhettünk, most azonban egy kicsit messzebb utazunk a világban, hogy egy olyan módszert tekintsünk meg közelről, melyről az arab világ csodákat zeng.

A feketekömény az egyik leghatásosabb természetes „gyógyszer”, és rengeteg bajra hozhat enyhülést vagy gyógyulást. Mivel nagyon jó hatása van az immunrendszerre, így jótékony lehet allergiás esetekben, pikkelysömörnél és cukorbetegség fennállásakor is. Emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van.

Fogyasztása rendkívül jót tesz egészségünknek tehát. Használhatjuk fűszerként, de akár teaként is hozzájuttathatjuk szervezetünket. Ám ezt a gyógynövényt is érdemes néha külsőleg alkalmazni. Ecsetelőként gyulladásos felületek kezelésére alkalmas, és mondanunk sem kell, hogy a fejbőr számára mennyire nagy segítséget jelent egy belőle készült hajpakolás.

Utóbbi elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint 2-3 evőkanálnyi olívaolajba egy maréknyi, őrölt fekete köményt keverni. A sűrű masszát masszírozzuk bele fejbőrünkbe – a hajzatra ne tegyünk, csak a hajhagymáinkat ápoljuk vele. Ezt követően csavarjunk fejünkre egy törölközőt, és akár egy-két órán keresztül hagyjuk hatni pakolásunkat. Langyos vízzel öblítsük le, és mossunk hajat a szokásos módon.

Ez az arab, tradicionális hajápolás serkenti a hajhagymák működését, így hajzatunk erősebb lesz, és a haj növekedésével sem lesz problémánk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bajunkra, ami a frizuránkat érinti, gyógyírt jelenthet a fent leírt recept, ám sok esetben bizony megelőzhető vele a haj ritkulása.

A hajhullás mögött azonban sajnos olyan okok is állhatnak, melyekre a különböző természetes gyógymódok sem, és a patikákban kapható hajnövesztő szerek sem nyújtanak megoldást. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre tulajdonképpen egyetlen segítség létezik, méghozzá a hajátültetés. Azonban ha a hajhagymák működése olyan gondok miatt nem megfelelő, mint például a vitaminhiány, vagy rossz sampon használata, akkor a fent leírt csodamag segítségünkre lehet az egészséges, erős hajzat visszanyerésében.  

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lubickolás télen

0 Komment

Már lassan mindenkinek tele van a hócipője a téllel, ugyan tudjuk, hogy nemsokára melegszik majd az idő, de kivárni ezt nagyon nehéz. Még mindig sokat fázunk, a szél hónapok óta csontig hatóan hideg, és már elegünk van a vacogásból, ilyenkor mindenkinek jólesik egy kis meleg fürdőzés.

Mint ahogyan nyáron a hideg vizű medencék és tavak, télen a magasabb hőmérsékletű termálfürdők töltik fel az embert. Nem is csoda, hogy ebben az időszakban a leglátogatottabbak az erre a célra kialakított wellness központok és élményfürdők.

Néhány részletre azonban nem árt, ha odafigyelünk, hiszen jó tulajdonságai mellett sajnos hordoz magában némi veszélyt is az effajta feltöltődés. Ha órákat pancsolunk a medencékben, akkor bőrünk kiszáradhat, tehát minden ilyen alkalom után vegyünk egy langyos zuhanyt, és kenjük be magunkat megfelelő testápolóval.

Hajzatunkat nézve is körültekintőnek kell lennünk. Akkor is, ha összekötjük hosszú hajunkat, óhatatlanul vizes lesz. A víz ugyancsak kiszáríthatja frizuránkat is, de persze ha egyből a fürdőzés után megmossuk és tápláljuk hajunkat, akkor nem lehet gond. Viszont nem szabad kijönnünk a fürdőhelyről még csak kicsit nedves hajzattal sem, mert az kész öngyilkosságnak számít hajhagymáinknak. Alaposan szárítsuk meg hajzatunkat, különös tekintettel a fejbőrünkre. A legtöbb termálfürdőben számos hajszárítót szerelnek az öltöző részlegbe, ahol ezt kényelmesen elintézhetjük. Ezek a gépek nem túl forró levegőt fújnak, sőt, a szárítás végén általában kissé hidegebb levegőt nyomatnak, felkészítve ezzel fejbőrünket a kinti hidegre.

Amennyiben vizes hajjal lépünk az utcára, vagy nagyon forró levegővel szárítottuk meg, nagy esély van rá, hogy fejbőrünk megfázik. Ilyenkor könnyen kialakulhat a korpásodás, és a hajszálak sem maradnak egészségesen a hajhagymák helytelen működése miatt. Ha nem fordítjuk vissza hamar a helyzetet, akár hajhullás is felléphet.

Persze kopaszodni rengeteg más okból kifolyólag is elkezdhetünk, ezért nagyon fontos a háttér kiderítése. Ehhez kérjünk szakértő segítséget, hogy megtudjuk, mi jelenthet számunkra gyógyírt a kopasz foltokra. Vannak olyan esetek, amikor nem segít más, csak a biztos és végleges eredményt adó hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed