Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az elektroszmog veszélyei

0 Komment

Már számtalanszor hallhattuk azt, hogy a mobiltelefon használata, vagy épp a mikrohullámú sütő napi alkalmazása nem biztos, hogy olyan jó szervezetünkre nézve, mégis ezek a dolgok már annyira szervesen kapcsolódnak mindennapjainkhoz, hogy legtöbben ilyenkor csak legyintenek egyet. Pedig nem árt, ha tisztában vagyunk az elektroszmog jelentésével és veszélyeivel.

Az elektromágneses sugárzásnak két fajtája van, az egyik természetes úton jön létre, a másik mesterségesen generált. Minden élő szervezet elektromágneses irányítás alatt áll, és már az sem kevés, melyet a külső, természetes sugárzások okoznak – ilyen például egy front miatti fejfájás -, azonban ha mértéktelen mennyiségben engedjük a mesterséges dolgokat is közelünkbe, akkor azzal nagyon veszélyeztetjük szervezetünk működését.

Az elektroszmog az a szervezetet érő terhelés, melyet az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzások okoznak.  Sajnos, ha tartósan és nagymértékben éri szervezetünket elektromos sugárzás, az bizony komoly következményekkel is járhat. Gyakori megbetegedést, ingerlékenységet, alvászavarokat és egyéb olyan testi károkat eredményezhet, melyekre valószínűleg mindig más megoldást fogunk keresni, hiszen a legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy ettől lépett fel bármilyen probléma nála.

Egészségünk megőrzésére azonban igenis sokat tehetünk ebből a szempontból. Amennyiben lecsökkentjük az elektromos készülékek számát életterünkben, ahol a legtöbbet töltjük – főleg ott, ahol alszunk -, vagy áramtalanítunk mindent, amikor épp nem használjuk, már rengeteget tettünk magunkért.

Hajzatunk állapotát szinte minden befolyásolja, legyen szó egy kisebb megebetegedésről, lelki bajokról, rossz étrendről vagy nem megfelelő ápolásról. Természetesen, ahogyan a napsugárzás, a szmog vagy a nagyon hideg levegő, az elektroszmog is káros hatásokkal bír frizuránkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél jobban odafigyeljünk minden apróságra, és amit lehet, tegyünk meg a megelőzés érdekében.

Hajunk rosszabb állapota figyelmeztető jelzés lehet olyan egészségügyi problémákra, melyekre nem is gondolnánk. Éppen ezért, ha annak ellenére, hogy megfelelően ápoljuk, mégis hullani kezd nagyobb mértékben, azonnal szakemberhez kell fordulnunk. Problémánkra megoldás lehet a kiváltó okok megszűntetése, de persze olyan kopaszodással is nézhetünk szembe, melyre kifejezetten csak a hajátültetés nyújt segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed