Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Forró vizet még a nagy hidegben se!

0 Komment

Ahogy közeledik a tél, és lassan hűvösödik az idő, bizony előkerülnek a forralt boros bögrék, a teás csészék, a meghitt hangulatot adó gyertyák, a meleg zoknik és természetes, hogy szívesebben időzünk egy kád forró vízben, vagy állunk be a forró zuhany alá, hiszen ilyenkor fázékonyabbak vagyunk.

Ám akármennyire is jól esik, sajnos figyelembe kell vennünk, hogy a forró fürdő sajnos nem a legjobb szervezetünkre nézve. Minél melegebb a víz, bőrünk annál több zsírt és vizet veszít, a külső zsírköpeny, amely védi a bőr felületét, könnyen sérül, így szárazzá válik.

A túl forró víz ezenfelül nagymértékben terheli a szív működését és a vérkeringést, ami főként azoknál, akik magas vérnyomással küzdenek, nagyon veszélyes lehet. Ez ráadásul mindenkinél pont az ellentétét váltja ki, mint amit egy ilyen fürdés alkalmával el szeretnénk érni, hiszen ilyen hatások mellett nem tudunk rendesen ellazulni.

Ugyancsak káros hatásoknak tesszük ki hajunkat és fejbőrünket is, ha forró vizet használunk hajmosáskor. A fejbőrt szintén kiszárítja, hajszálaink külső rétegét roncsolja és elősegítheti a hajtüszők elzáródását, ami hajhulláshoz vezet. Amennyiben gyakran mossuk hajunkat a kelleténél melegebb vízzel, sajnos a hajveszteség elkerülhetetlen lesz.

Nem árt elgondolkozni tehát az ilyen apró, hétköznapi szokásainkon is, amikor hajhullást tapasztalunk magunkon. Könnyen meglehet, hogy mi vagyunk a bűnösök, és ha ezt idejében észleljük, akkor még vissza is tudjuk fordítani a folyamatot. Természetesen rengeteg más ok is állhat a kopaszodás hátterében, ezért ha mindent megtettünk, hogy frizuránk egészséges maradjon, ám mégis túl sok hajszál marad a fésűnkben, minél előbb fel kell keresni szakértő segítséget.

Attól függően, hogy mi okozza a haj hullását, néha elég különböző készítmények vagy kezelések alkalmazása, de vannak olyan esetek, amikor már csak a hajátültetés jöhet szóba. A HairHungary Klinikán mindenkinek személyre szabottan adják meg a szakszerű segítséget.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Örök elégedetlenek

0 Komment

Az ember folyamatosan a jóra és a szebbre törekszik, emellett nyugodtan kimondhatjuk, hogy örökké elégedetlen. Ez a tulajdonság azonban olyan fejlett és előrehaladott technikákat szült, melyek segítségünkre lehetnek, hogy a kívánt dolgokat elérjük. Nem csak az olyan technikai vívmányokról van szó, mint például a telefon vagy a repülőgép, melyekkel a távolság tulajdonképpen leküzdhető, hanem olyan fejlesztésekről is, melyek az ember kinézetére hatnak.

Ha tükörbe nézünk, mindig képesek vagyunk találni legalább egy részletet magunkon, ami épp nem tetszik. Emellett lehetnek olyan egészségügyi problémáink is, melyek hatásaként sajnos olyan változásokat tapasztalunk magunkon, ami nem meglepő, hogy megrémiszt minket.

A szőrzettel és frizurával akad a legtöbb elégedetlenkedni valónk. Ott, ahol nem akarjuk, sok van belőle, ahol pedig sokat szeretnénk, kevés. Emellett ha göndör a haj, az a baj, ha egyenes, akkor mindenképpen göndört szeretnénk. Még az a szerencse, hogy olyan világban élünk, ahol minden ilyen nyavalyánkra létezik megoldás.

A nők körében hangzatos téma például a szőrtelenítés, hiszen a mai világban már a nőiesség velejárója, hogy sima lábakkal, és egyéb szőrmentes testrésszel rendelkezzünk. Emiatt találták fel a különböző szőrtelenítő krémek és eszközök mellett a lézeres szőrtelenítést, mely a lézer fényének segítségével hővé alakul át, így jut a szőrtüszőbe, ahol elpusztítja az osztódó mátrixsejteket, ezzel meggátolva, hogy újabb szőrszál jöjjön létre.

Míg néhány testrészünkön örülünk a megoldásnak, hogy többé nem kell a szőrtelenítéssel bajlódni, a fejünkön igencsak azt szeretnénk, ha több hajszál lenne, és dús frizurával rendelkeznénk. Azonban az idő múlásával sajnos egyre inkább ritkábbá válik hajzatunk, de akár egy betegség hozta mellékhatás miatt is bekövetkezhet a hajhullás, és még számos más probléma okozhat a vártnál korábban is kopaszodást.

Erre segítség lehet az ok függvényében különböző készítmények használata, esetleg mezoterápiás kezelés, de előrehaladottabb esetekben csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés hozhatja vissza a kívánt hajkoronát.

 

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás allergia miatt

1 Komment

Ha kimondjuk az allergia szót, sokan a tavasszal elkezdődő szenvedésre gondolnak, amely „csak” tüsszögéssel és könnyes szemekkel jár. Pedig az allergiának számos változata van, köztük az egyik legkellemetlenebb az ételallergia.

Az ételallergia minden esetben a bélflóra nem megfelelő működése miatt alakul ki, melynek következtében immunrendszerünk működésében is zavarok lépnek fel. Az ételallergiához gyakran párosul egyéb allergia is, mint például az asztma vagy a szénanátha. Az allergiás állapot kialakulása előtt jelzi már pár tünet a problémára való hajlamot, ilyen az ekcéma és a bizonytalan eredetű, viszkető bőrgyulladás is.

Az ételallergiánál az étel valamely összetevője indít el egy olyan reakciót a szervezetben, melynek hatására hólyagok, kiütések jelenhetnek meg a testünkön, és akár még légzési nehézségek is jelentkezhetnek. Az ételallergián belül lehet megemlíteni külön a gluténra való érzékenységet is, melynek rejtett intoleranciája nem jár tipikus tünetekkel, azonban másodlagos tünetei között szerepel ugyancsak az ekcéma-szerű bőrtünet, mely nem enyhül, az egész test viszketése, fáradékonyság, csontritkulás és sajnos a hajhullás is. Ilyen esetekben ki kell zárni a glutén tartalmú ételeket étrendünkből.

A különböző allergiafajták mindegyikére lehet megoldás, ha olyan étkezést folytatunk, mely a bélflórára jó hatással van. Így első körben egy célzott diétát kell alkalmaznunk, méregtelenítéssel, természetesen mindezt megfelelő szakember segítségével. Ezen kívül különböző gyógyszerek alkalmazása is segíthet, de a legfontosabb a helyes táplálkozás.

Ha ételallergia vagy glutén intolerancia okozza hajhullásunkat, akkor az allergia orvoslásával, illetve az allergiás reakciót kiváltó összetevők elhagyásával ezt is megállíthatjuk. Azonban ha más ok áll a kopaszodás hátterében, mindenképpen fel kell keresnünk szakértő segítséget, hiszen lehetséges, hogy a hajhullás következményein már csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés tud majd segíteni.

Bővebben a hajhullásról és kezelési lehetőségekről:
HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Áttörést a hajhullás kezelésében

0 Komment

Áttörést értek el a hajhullás kezelésében a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikájának laboratóriumában évek óta folyik a kutatás olyan szűrővizsgálat kidolgozására, mely a fokozott hajhullás kezelésében ad segítséget.

A szűrővizsgálat egy genetikai teszt, mely a páciensek gyógyszerek iránti érzékenységét, fogékonyságát vizsgálja, ezáltal a kezelőorvos számára hatékony segítséget nyújthat a megfelelő kezelés kiválasztásában és a kezelési hatékonyság növelésében. A Szegedi Tudományegyetem kutatói által kifejlesztett forradalmi áttörést jelentő teszt ma már mindenki számára elérhető.

A fokozott hajritkulás meglehetősen súlyos és gyakori probléma. A hajhullás mintázata alapján többféle típust különböztetünk meg. A mindenki által jól ismert férfias típusú hajhullás (androgén alopécia) a férfiak esetében a homlok két oldalán és a koponyatetőn kialakuló fokozott hajvesztéssel jár. A férfiak esetében a férfias típusú hajhullás gyakoriságát jól mutatja, hogy átlagosan tízből hét férfi érintett. A nőknél is előfordul férfias típusú hajritkulás, ez esetben a koponyatetőn kialakuló fokozott hajvesztés utalhat a betegség fennállására, mely a nők esetében is igen gyakorinak mondható.

genostella hairgs1 genetikai teszt kopaszodás teszt hajhullás teszt Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászat androgén hajhullás androgén alopécia hairhungary hajklinikaA férfias típusú hajritkulás mintázata férfiak és nők esetében

A Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikájának laboratóriumában évek óta folyik a kutatás a fokozott hajhullás kialakulásához vezető okok feltárása, esetleges genetikai (örökletes) tényezők azonosítása céljából.

A jelenlegi forradalmi áttörést jelentő kutatási eredmény hátterében egy olyan szűrővizsgálati teszt kidolgozása áll (HairGS1 teszt), mellyel nemcsak a fokozott hajhullás kialakulásáért felelős tényezőt lehet azonosítani, hanem azt is meg lehet mondani, hogy mely típusú kezelés lenne hatékony. A HairGS1 teszt tehát a hajhullást kiváltó ok azonosításán túl, a kezelésben is jelentős segítséget nyújthat a kezelőorvos és páciense számára.

genostella hairgs1 genetikai teszt kopaszodás teszt hajhullás teszt Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászat androgén hajhullás androgén alopécia hairhungary hajklinikaA Hair-GS1 teszt fájdalommentes!
Vérvétel nélkül, a száj nyálkahártyájáról vett törlésből is elvégezhető.

A szegedi kutatók által kifejlesztett teszt forgalmazásával a GenoStella Kft-t bízta meg az egyetem. A GenoStella Kft. a forgalmazás tekintetében kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a HairGS1 tesztet csak szakorvosi kérésre, vagy a hajhullás kezelésben kiemelkedő szakmai színvonalon működő partnerek számára tegye elérhetővé. Ilyen magas színvonalú, széleskörű szolgáltatást végző szakmai partner a HairHungary klinika.

Fokozott hajritkulásban szenved és ismerni szeretné az Ön számára legoptimálisabb kezelést? Még dús a haja, de tudni szeretné, hogy később számíthat-e fokozott hajhullás kialakulására? Válassza a HairGS1 tesztet, mely már mindenki számára elérhető.

A tesztről tájékozott szakorvosok listája és földrajzi elérhetősége megtekinthető a www.genostella.hu oldalon, a HairGS1 teszt elérhető továbbá olyan kiemelkedő magas színvonalú szakmai partneren keresztül, mint a HairHungary Clinic Kft (www.hairhungary.hu).

Hajunk télen

0 Komment

Mint minden évszaknak, a télnek is megvannak a maga káros tényezői az emberi szervezet tekintetében, melyekre ajánlatos odafigyelni, és tenni ellenük. A nyarat követően már ősszel is kevesebb a természetes vitaminforrás, de ez télen teljesen lecsökken, így szervezetünk nem kapja meg azt a sok tápláló anyagot, melyek fontosak lennének.

Télen tehát elsősorban a vitaminpótlásra kell odafigyelnünk, hiszen immun-rendszerünk ilyenkor sérülékenyebb, hamarabb megbetegszünk, és ezt elősegíti a vitaminhiány mellett a zord időjárás is.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a hideg, esős, havas, szeles időből ha felszállunk egy buszra, vagy bemegyünk egy boltba, hirtelen meleg csapja meg az arcunkat. A ruhákba beizzadunk, még ha a kabátot le is vesszük, és ezek után kénytelenek vagyunk így kimenni ismét a hidegbe. Az ilyen fajta hideg-meleg váltás egész testünkre és szervezetünkre rossz hatással lehet.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hairhungary tél időjárás hideg szél immun-rendszer korpásodás töredezett hajFejbőrünket és hajunkat szintén megviseli az időjárás ezen időszaka, hiszen ha nem óvjuk fejünket a hideg ellen, a fejbőrünk kiszárad és megfázik, a hámrétegek sérülhetnek, kialakulhat korpásodás, erős viszketés, töredezettség és hajhullás is. Ugyanakkor a folyamatos sapka vagy csuklya használata is megviseli a hajszálakat, frizuránk lelapul és még több kencével kezdünk el próbálkozni, hogy a telet túlélje hajviseletünk.

Ebben az időszakban fokozottan kell figyelnünk a hajunk ápolására, a haj megfelelő szárítására és védelmére. Amennyiben mégis észlelünk a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, ami a védelem ellenére is fokozódik, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó.

A hajátültetés egy olyan biztos és végleges megoldás, mely a kopaszodás miatt kialakult gondokat orvosolni tudja, de természetesen vannak olyan esetek is, amikor egy mezoterápiás kezelés vagy klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása is elegendő ahhoz, hogy visszanyerjük régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed