Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Diós finomságok

0 Komment

Már nagyon sokszor beszéltünk arról, hogy az étrend és az étkezési szokások milyen nagymértékben befolyásolják szervezetünk működését. Most egy olyan piciny finomsággal ismerkedünk meg, amely különösen ilyenkor, a téli hónapokban élvez kitüntetett figyelmet konyhánkban.

Ez nem más, mint a dió, mely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában. Számos süteménynek adja ugyanis az alapját, ám a lehető legjobb fogyasztási módja az, ha magában, feldolgozatlanul esszük meg.

Számtalan előnye van a dió fogyasztásának, méghozzá azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és dúskál az E-vitaminban is. Emiatt, ha naponta elrágcsálunk egy maréknyi diót, akkor bőrünket az kisimíthatja, szemünkre is jó hatással van, csontjainkat erősíti és végül, de nem utolsó sorban egészségesebb, puhább lesz hajzatunk is. Ha simán magába nem szeretnénk enni ezt a jótékony finomságot, akkor hozzáadhatjuk egy laza salátához, de a tésztaételek közül is van néhány, melyhez illik az íze.

A helyes táplálkozás nagyon fontos egészségünk szempontjából tehát, és nem is hinnénk, hogy egy kis nassolással is mennyit segíthetünk, főként, ha a cukros édességeket lecseréljük egy maréknyi dióra például. Rengeteg problémát előzhetünk meg ezzel, és támogatjuk szervezetünk helyes működését.

A hajzatunk fokozott figyelmet érdemel, hiszen elég egy kis apróság akár fizikailag, akár lelkileg, az máris gondokat okozhat frizuránk tekintetében. Nem árt tehát, ha ilyen egyszerű praktikák betartásával adunk némi támaszt, ezzel kikerülve olyan problémákat, melyek abból adódnának, hogy helytelen életmódot folytatunk, vagy vitaminszegény táplálékokkal tömjük magunkat nap, mint nap.

Természetesen a hajjal kapcsolatban akadnak olyan gondok is, melyekre az effajta odafigyelés nem jelent gyógyírt. Hajhullás és kopaszodás ugyanis rengeteg különböző ok miatt kialakulhat, és sajnos ezeknek csak a töredékét tudjuk mi magunk befolyásolni. Amennyiben komolyabb hajgyérüléssel állunk szemben, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk azért, hogy megtudjuk, mi lehet a megoldás problémánkra.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Edzéssel a szép hajért

0 Komment

Sokszor beszéltünk már az egészséges életmód nyújtotta pozitívumokról. A helyes étrendről, a vitaminokról és persze arról is, hogy mi nem jó szervezetünknek. Mostani témánk sokakat meglephet, hiszen ki gondolná, hogy egy edzésnek nem csak közvetett, hanem közvetlen hatása is van hajzatunkra?

A kardio edzések egyre elterjedtebbek, és sokan választják ezt a formáját testük megmozgatásának. Ugyanis az ilyen edzések nem csupán arra valók, hogy fogyjunk, izmosodjunk vagy éppen csak kielégítsünk testünk mozgásigényét. A kardio programok főként az állóképességet növelik, de még mindig van egy olyan hatásuk, melyre kevesen gondolnak.

Az ilyen edzések nagymértékben serkentik a vérkeringést, ezáltal szépül a bőrünk is, és bizony a hajhagymák működése is rendben lesz. Egy kardio edzés során körülbelül annyi jót teszünk frizuránkkal és fejbőrünkkel, mint egy kiadós fejmasszázskor, melynek pozitív hatásairól szintén beszéltünk már. Ha a hajhagymák megfelelően működnek, akkor sok esetben megelőzhetjük ennek az állapotnak a segítségével és fenntartásával az olyan komoly problémákat is, mint a hajhullás.

Természetesen ezzel nem azt sugalljuk, hogy ha valakinek hullani kezd a haja, az menjen el egy kardio edzésre, és máris megoldódik a problémája. Sajnos a kopaszodásnak rengeteg oka lehet, viszont ha valaki odafigyel szervezetének rendes működésére, akkor sok esetben megelőzheti azzal a bajt. Amennyiben kellőképpen ápoljuk hajzatunkat, megfelelően táplálkozunk és néha még hajpakolásokkal is kényeztetjük frizuránkat, akkor lehetséges, hogy elkerül minket a hajhullás réme.

Azonban, ha annak ellenére, hogy mi mindent megtettünk az egészséges hajzatért, az mégis hullani kezd, akkor valószínűleg olyan probléma állhat a háttérben, amelyet mi magunk nem tudunk befolyásolni. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás. Ebben az esetben sem szabad elkeserednünk, hiszen létezik már erre is megoldás, méghozzá a végleges segítséget nyújtó hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A sokoldalú diólevél

0 Komment

Rengeteg otthoni praktikáról hallottunk már, amit hasznosítani tudunk otthonunkban a szervezetünk és testünk különböző részeinek karbantartásához. Azonban kevesen ismerik, hogy a diólevél mennyire sokoldalú segítség lehet, és használatával teljesen különböző bajainkra adhat gyógyírt.

Már őseink is alkalmazták ezt az illatos „csodaszert”. A diófa levele jó például az arcüreg gyulladás orvoslására. A levelekből készített teát fel kell szívni az orrüregünkbe, és érezni fogjuk, ahogy átmossa a fájlalt területeket. Ezen kívül torok- és szájöblögetésre használva megöli az ott terjengő baktériumokat.

A diólevélből készült teás öblögetés a fogíny gyulladásán is segíteni tud, ahogyan bármely gyulladt testrészen is, ha borogatást készítünk belőle. Ezenkívül fogyasztásának a levélben található anyagoknak köszönhetően méregtelenítő hatása van, enyhíti a máj panaszait és segít az emésztésben, anyagcserében.

Szinte hihetetlen, de nőgyógyászati problémákon is segít, ha folyamatos fogyasztása mellett borogatást is készítünk belőle. Emellett lábunk kényeztetésére is használhatjuk, illetve az olyan felmerülő gondokat, mint a körömgyulladás vagy lábgomba is orvosolhatjuk vele, ha naponta egy fél órát áztatjuk a teában.

Végül, de nem utolsó sorban a haj ápolásában is fontos szerepe van, az egyik legkitűnőbb megoldás a korpás és a zsíros hajra. Hajmosás után 2-3 dl teával kell leönteni fejünket, pár percig rajta kell hagyni, majd leöblíteni. Viszont ha nem mossuk le hajunkról, akkor még nagyobb a jótékony hatása, hiszen nagymértékben táplálja a hajhagymákat és növekedésre ösztönzi őket. Ilyen módon hosszú távú használata gátolhatja a hajhullás kialakulását is.

Ha valaki olyan mértékű kopaszodást észlel magán, ami a normálisnál sokkal nagyobb fokú, nem elég sajnos ilyenfajta házi praktikákhoz nyúlnia, hanem szakértő segítséget kell keresnie. Fontos, hogy minél előbb kiderüljön, mi áll a hajveszteség hátterében, mert csak ez alapján lehet orvosolni a problémát. Előfordulhat, hogy már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetéssel nyerhetjük vissza régi frizuránkat.     

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed