Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Diós finomságok

0 Komment

Már nagyon sokszor beszéltünk arról, hogy az étrend és az étkezési szokások milyen nagymértékben befolyásolják szervezetünk működését. Most egy olyan piciny finomsággal ismerkedünk meg, amely különösen ilyenkor, a téli hónapokban élvez kitüntetett figyelmet konyhánkban.

Ez nem más, mint a dió, mely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában. Számos süteménynek adja ugyanis az alapját, ám a lehető legjobb fogyasztási módja az, ha magában, feldolgozatlanul esszük meg.

Számtalan előnye van a dió fogyasztásának, méghozzá azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és dúskál az E-vitaminban is. Emiatt, ha naponta elrágcsálunk egy maréknyi diót, akkor bőrünket az kisimíthatja, szemünkre is jó hatással van, csontjainkat erősíti és végül, de nem utolsó sorban egészségesebb, puhább lesz hajzatunk is. Ha simán magába nem szeretnénk enni ezt a jótékony finomságot, akkor hozzáadhatjuk egy laza salátához, de a tésztaételek közül is van néhány, melyhez illik az íze.

A helyes táplálkozás nagyon fontos egészségünk szempontjából tehát, és nem is hinnénk, hogy egy kis nassolással is mennyit segíthetünk, főként, ha a cukros édességeket lecseréljük egy maréknyi dióra például. Rengeteg problémát előzhetünk meg ezzel, és támogatjuk szervezetünk helyes működését.

A hajzatunk fokozott figyelmet érdemel, hiszen elég egy kis apróság akár fizikailag, akár lelkileg, az máris gondokat okozhat frizuránk tekintetében. Nem árt tehát, ha ilyen egyszerű praktikák betartásával adunk némi támaszt, ezzel kikerülve olyan problémákat, melyek abból adódnának, hogy helytelen életmódot folytatunk, vagy vitaminszegény táplálékokkal tömjük magunkat nap, mint nap.

Természetesen a hajjal kapcsolatban akadnak olyan gondok is, melyekre az effajta odafigyelés nem jelent gyógyírt. Hajhullás és kopaszodás ugyanis rengeteg különböző ok miatt kialakulhat, és sajnos ezeknek csak a töredékét tudjuk mi magunk befolyásolni. Amennyiben komolyabb hajgyérüléssel állunk szemben, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk azért, hogy megtudjuk, mi lehet a megoldás problémánkra.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed