Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az elektroszmog veszélyei

0 Komment

Már számtalanszor hallhattuk azt, hogy a mobiltelefon használata, vagy épp a mikrohullámú sütő napi alkalmazása nem biztos, hogy olyan jó szervezetünkre nézve, mégis ezek a dolgok már annyira szervesen kapcsolódnak mindennapjainkhoz, hogy legtöbben ilyenkor csak legyintenek egyet. Pedig nem árt, ha tisztában vagyunk az elektroszmog jelentésével és veszélyeivel.

Az elektromágneses sugárzásnak két fajtája van, az egyik természetes úton jön létre, a másik mesterségesen generált. Minden élő szervezet elektromágneses irányítás alatt áll, és már az sem kevés, melyet a külső, természetes sugárzások okoznak – ilyen például egy front miatti fejfájás -, azonban ha mértéktelen mennyiségben engedjük a mesterséges dolgokat is közelünkbe, akkor azzal nagyon veszélyeztetjük szervezetünk működését.

Az elektroszmog az a szervezetet érő terhelés, melyet az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzások okoznak.  Sajnos, ha tartósan és nagymértékben éri szervezetünket elektromos sugárzás, az bizony komoly következményekkel is járhat. Gyakori megbetegedést, ingerlékenységet, alvászavarokat és egyéb olyan testi károkat eredményezhet, melyekre valószínűleg mindig más megoldást fogunk keresni, hiszen a legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy ettől lépett fel bármilyen probléma nála.

Egészségünk megőrzésére azonban igenis sokat tehetünk ebből a szempontból. Amennyiben lecsökkentjük az elektromos készülékek számát életterünkben, ahol a legtöbbet töltjük – főleg ott, ahol alszunk -, vagy áramtalanítunk mindent, amikor épp nem használjuk, már rengeteget tettünk magunkért.

Hajzatunk állapotát szinte minden befolyásolja, legyen szó egy kisebb megebetegedésről, lelki bajokról, rossz étrendről vagy nem megfelelő ápolásról. Természetesen, ahogyan a napsugárzás, a szmog vagy a nagyon hideg levegő, az elektroszmog is káros hatásokkal bír frizuránkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél jobban odafigyeljünk minden apróságra, és amit lehet, tegyünk meg a megelőzés érdekében.

Hajunk rosszabb állapota figyelmeztető jelzés lehet olyan egészségügyi problémákra, melyekre nem is gondolnánk. Éppen ezért, ha annak ellenére, hogy megfelelően ápoljuk, mégis hullani kezd nagyobb mértékben, azonnal szakemberhez kell fordulnunk. Problémánkra megoldás lehet a kiváltó okok megszűntetése, de persze olyan kopaszodással is nézhetünk szembe, melyre kifejezetten csak a hajátültetés nyújt segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kukoricát minden nap!

0 Komment

A strandszezon egyik mindennapos velejárója a partokon és uszodákban folyamatosan kínálgatott, főtt kukorica. Nincs is annál jobb ilyenkor, mint ülni a parton vagy a medence szélén, és majszolni a sárga kincset. De tudjuk-e vajon, mennyi jótékony hatással rendelkezik ez a finomság?

Először is B-vitamint tartalmaz, amely serkenti az agysejtek működését, ezáltal az emlékezetünk és koncentrációs képességünk is javulni fog. Emellett hat a test energetizáló központjára is, ami azt jelenti, hogy a komplexebb szénhidrátokat átalakítja glükózzá, vagyis jól használható energiává.

Sokan nem ismerik azt a trükköt, hogy a betakarított kukorica „bajszából”, szárítás után készíthető egy csodatea. Azért csoda, hiszen ez a főzet vizelethajtó, zsírégető, tehát tulajdonképpen fogyasztó hatással bír. Természetesen csak akkor, ha nem teszünk hozzá cukrot, hiszen azzal el is rontanánk a hatását.

Végül, de nem utolsó sorban a kukorica erősíti a haj szerkezetét, ezért fogyasztása hozzájárulhat ahhoz, hogy gyönyörű hajzatunk legyen. Olyan antioxidánsokat tartalmaz ugyanis, melyek semlegesíteni tudják például az UV-sugárzás káros hatásait, ilyen a C-vitamin vagy a likopin.

Mivel az UV-sugárzásnak nyáron szinte folyamatosan ki van téve frizuránk, nagyon fontos, hogy védelmezzük ellene. A kukorica fogyasztása mellett nem árt, ha tűző napon inkább csak kalapban tartózkodunk, hiszen nem csak hajszálainknak, hanem fejbőrünknek is igen káros az erős napfény.

Amennyiben nem védjük megfelelően hajzatunkat, és nem ápoljuk annak függvényében, mennyi káros hatás éri, bizony hamar szembetalálkozhatunk olyan problémákkal, mint a töredezett, száraz haj, különböző fejbőrbetegségek, vagy a hajhullás.

Utóbbival bizony nehéz felvenni a harcot, hiszen attól függően, hogy mi okozza, nagyon makacs jelenség tud lenni, melyet sok esetben sajnos nem lehet visszafordítani. Kopaszodás esetén mindenképpen szükségünk lesz szakértő segítségre ahhoz, hogy megtudjuk, milyen megoldás jelenthet számunkra gyógyírt. Ez lehet a kiváltó okok megszűntetése mellett különböző készítmények alkalmazása, vagy mezoterápiás kezelés, de amennyiben a hajhullást olyan gond okozza, melyre tulajdonképpen nincs megoldás – mint az öröklött kopaszodás -, akkor csak a végleges hajátültetés jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

10 rossz szokás, ami káros a hajnak

0 Komment

Forró és párás zuhanyozás:

A forró víz - épp ahogyan bőrünket is - szárítja és dehidratálja a hajzatot, hajszálaink nagyon rövid időn belül töredezetté válhatnak és sajnos ki is hullhatnak tőle. A túl meleg vízzel nem csak a hajat védelmező olajokat mossuk le a lefolyóba, hanem a hő hatására a fejbőrünket is olyan károk érik, melyek miatt a hajhagymák is sérülékenyebbek lesznek, ez szintén hajhulláshoz vezethet.

Forró eszközök használata:

A perzselő, forró hajformáló eszközök, mint például a hajvasaló, károsítják a hajzat külső rétegét, ami miatt a hajzat nedvességi egyensúlya megbomlik, ezzel a hajszálak könnyen töredezetté és élettelenné válhatnak.

Hirtelen fogyókúra:

Ha valaki éhezteti magát, az arra kényszeríti a szervezetét, hogy azt a kis energiát, ami még van, arra használja fel, hogy az alapvető funkciókat - mint például az agy és a szív munkája – ellássa, inkább, minthogy a haj növekedésére fordítson belőle. Az anorexia egyik legkézenfekvőbb tünete a súlyos mértékű hajhullás.

Túl feszes frizura:

Ha szűk lófarkat vagy fonatot hordunk szívesen, nagyon vigyáznunk kell, hiszen ezek a stílusok túlzott feszültség alá helyezik és roncsolják a hajhagymákat. Ez a tüszők gyengüléséhez vezet, a haj növekedése szinte teljesen megáll és megindul a hajhullás is.

Tartós frizurabeállítók használata:

Amennyiben minden nap tartós hajlakkot vagy zselét alkalmazunk frizuránkon, az szintén nagyon káros hatással lehet hajzatunkra. Az ilyen termékek ugyanis sok esetben alkohol tartalmúak, ami a hajszálakat szárazzá és töredezetté teszi.

Fogamzásgátló szedése:

Ha valakinek szervezete érzékenyebb a hormonális változásokra, akkor nem ajánlott fogamzásgátló tabletta szedése, hiszen a tabletta gyengítő hatással lehet a hajzatra, a hajszálak elvékonyodhatnak.

Napozás:

Ugyanúgy, mint bőrünk, a hajunk is magas UV sugárzásnak van kitéve a nyári napozásokkor, ami sajnos a hajat gyengíti és frizuránk könnyen elveszítheti rugalmasságát. Hosszan tartó UV sugárzás esetén a hajszálak külső rétege sérül, törékeny hajzatunk pedig hullani kezd.

Nem elég gyakori hajmosás:

Most, hogy a száraz sampon a legtöbb szépség arzenálban megtalálható termék, több napot kihagyni két hajmosás között könnyebb, mint valaha. Ez lehet, hogy számunkra kényelmes, de a hajunknak kevésbé. A fejbőrön felhalmozódó termék vagy túlzott korpásodás bizonyítottan károsítja a hajhagymákat, ami meggátolja a hajzat egészséges növekedését.

Bizonyos gyógyszerek szedése:

Bizonyos gyógyszerek, mint például a depresszió és szorongás, illetve magas vérnyomás ellen felírt tabletták, vagy különböző hormontartalmú készítmények is okozhatnak hajhullást. Az ilyen gyógyszerek megzavarhatják a haj növekedésének normális ciklusát, ezáltal a haj hullani kezd.

Amennyiben bármilyen oknál fogva kopaszodást észlelünk magunkon, szakértő segítséghez kell fordulnunk. A háttért kiderítve ugyanis elegendő lehet az okok megszűntetése, mellyel a hajhullás is megszűnik, de az is elképzelhető, hogy kopasz foltjainkat már csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés tűntetheti el.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/10-bad-habits-that-make-hair-thinner.16494/

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed