Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Holdfázisok és a haj változásai

0 Komment

Rengeteg olyan misztikum vesz minket körül, melyben vagy hiszünk, vagy nem. Teljesen egyéni, hogy ki minek ad nagy teret és jelentőséget életében, sokan szkeptikusak és nem hajlandóak beszélni sem a nem kézzel fogható dolgokról, azonban van néhány biztos pont, mely nem hit kérdése.

A Hold igen nagy befolyással bír a természetre, ezzel együtt pedig az emberi szervezetre is. A tényeket persze mindenki elfogadja, de, hogy ezen felül milyen hatásai lehetnek a holdállásoknak, arra már néhányan csak rázzák a fejüket. Pedig lehetséges, hogy egyszerűen csak nehéz felfogni ezeket a részleteket, és nincs benne semmi rossz, ha kipróbáljuk, milyen a szerint élni, hogy a Hold éppen melyik szakaszában van.

Egyesek szerint az egyes holdfázisok arra is hatnak, hogy a hajunk hogyan növekszik, mikor kell levágatni és mikor érdemes foglalkoznunk a hajhagymák erősítésével. A tökéletes hajvágási időszak állítólag az, amikor a Hold növő fázisban van. Az ilyenkor levágott haj sokkal erősebb lesz, és egészségesebb.

Persze ez már tényleg az egyénre van bízva, mennyire hisz az ilyesmiben. Szerintünk az a legjobb, ha mindenki, mindenkor odafigyel a hajzatának egészségére, a megfelelő ápolásra, és bizony, ha ránk fér a hajvágás, akkor nem biztos, hogy halogatni kellene azt. Amennyiben pedig problémák lépnek fel frizuránkkal kapcsolatban, inkább minél előbb keressünk fel szakembert, és ne várjunk vele, hogy hátha egyes holdfázisokban jobb lesz, még akkor sem, ha hiszünk benne, és fontos teret adunk életünkben az effajta – mások szerint inkább csak babonának nevezett – életvezetésnek.

Ugyanis a hajjal kapcsolatos gondok még akkor is képesek nagyobb bajokat okozni, ha első látásra nem tűnnek olyan vészesnek. Rengeteg káros anyag és külső hatás éri frizuránkat, így már az is elegendő a hajhullás kialakulásához, ha túl zsíros, vagy éppen túl száraz a fejbőrünk. És persze ott van a genetika is, ami sajnos bármikor elindíthatja az öröklött jellegű kopaszodás folyamatát, mely ellen mi magunk tényleg nem tehetünk semmit.

De nem szabad kétségbe esni, hiszen mindenre van már megoldás! A hajátültetés – holdfázisoktól függetlenül – oldja meg a kopaszság problémáját, és végleges eredményével segíti a pácienseket, hogy visszakapják régi hajukat és kinézetüket.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyógyító kömény

0 Komment

Már nagyon sok otthoni hajápolási praktikát megismerhettünk, most azonban egy kicsit messzebb utazunk a világban, hogy egy olyan módszert tekintsünk meg közelről, melyről az arab világ csodákat zeng.

A feketekömény az egyik leghatásosabb természetes „gyógyszer”, és rengeteg bajra hozhat enyhülést vagy gyógyulást. Mivel nagyon jó hatása van az immunrendszerre, így jótékony lehet allergiás esetekben, pikkelysömörnél és cukorbetegség fennállásakor is. Emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van.

Fogyasztása rendkívül jót tesz egészségünknek tehát. Használhatjuk fűszerként, de akár teaként is hozzájuttathatjuk szervezetünket. Ám ezt a gyógynövényt is érdemes néha külsőleg alkalmazni. Ecsetelőként gyulladásos felületek kezelésére alkalmas, és mondanunk sem kell, hogy a fejbőr számára mennyire nagy segítséget jelent egy belőle készült hajpakolás.

Utóbbi elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint 2-3 evőkanálnyi olívaolajba egy maréknyi, őrölt fekete köményt keverni. A sűrű masszát masszírozzuk bele fejbőrünkbe – a hajzatra ne tegyünk, csak a hajhagymáinkat ápoljuk vele. Ezt követően csavarjunk fejünkre egy törölközőt, és akár egy-két órán keresztül hagyjuk hatni pakolásunkat. Langyos vízzel öblítsük le, és mossunk hajat a szokásos módon.

Ez az arab, tradicionális hajápolás serkenti a hajhagymák működését, így hajzatunk erősebb lesz, és a haj növekedésével sem lesz problémánk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bajunkra, ami a frizuránkat érinti, gyógyírt jelenthet a fent leírt recept, ám sok esetben bizony megelőzhető vele a haj ritkulása.

A hajhullás mögött azonban sajnos olyan okok is állhatnak, melyekre a különböző természetes gyógymódok sem, és a patikákban kapható hajnövesztő szerek sem nyújtanak megoldást. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre tulajdonképpen egyetlen segítség létezik, méghozzá a hajátültetés. Azonban ha a hajhagymák működése olyan gondok miatt nem megfelelő, mint például a vitaminhiány, vagy rossz sampon használata, akkor a fent leírt csodamag segítségünkre lehet az egészséges, erős hajzat visszanyerésében.  

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lubickolás télen

0 Komment

Már lassan mindenkinek tele van a hócipője a téllel, ugyan tudjuk, hogy nemsokára melegszik majd az idő, de kivárni ezt nagyon nehéz. Még mindig sokat fázunk, a szél hónapok óta csontig hatóan hideg, és már elegünk van a vacogásból, ilyenkor mindenkinek jólesik egy kis meleg fürdőzés.

Mint ahogyan nyáron a hideg vizű medencék és tavak, télen a magasabb hőmérsékletű termálfürdők töltik fel az embert. Nem is csoda, hogy ebben az időszakban a leglátogatottabbak az erre a célra kialakított wellness központok és élményfürdők.

Néhány részletre azonban nem árt, ha odafigyelünk, hiszen jó tulajdonságai mellett sajnos hordoz magában némi veszélyt is az effajta feltöltődés. Ha órákat pancsolunk a medencékben, akkor bőrünk kiszáradhat, tehát minden ilyen alkalom után vegyünk egy langyos zuhanyt, és kenjük be magunkat megfelelő testápolóval.

Hajzatunkat nézve is körültekintőnek kell lennünk. Akkor is, ha összekötjük hosszú hajunkat, óhatatlanul vizes lesz. A víz ugyancsak kiszáríthatja frizuránkat is, de persze ha egyből a fürdőzés után megmossuk és tápláljuk hajunkat, akkor nem lehet gond. Viszont nem szabad kijönnünk a fürdőhelyről még csak kicsit nedves hajzattal sem, mert az kész öngyilkosságnak számít hajhagymáinknak. Alaposan szárítsuk meg hajzatunkat, különös tekintettel a fejbőrünkre. A legtöbb termálfürdőben számos hajszárítót szerelnek az öltöző részlegbe, ahol ezt kényelmesen elintézhetjük. Ezek a gépek nem túl forró levegőt fújnak, sőt, a szárítás végén általában kissé hidegebb levegőt nyomatnak, felkészítve ezzel fejbőrünket a kinti hidegre.

Amennyiben vizes hajjal lépünk az utcára, vagy nagyon forró levegővel szárítottuk meg, nagy esély van rá, hogy fejbőrünk megfázik. Ilyenkor könnyen kialakulhat a korpásodás, és a hajszálak sem maradnak egészségesen a hajhagymák helytelen működése miatt. Ha nem fordítjuk vissza hamar a helyzetet, akár hajhullás is felléphet.

Persze kopaszodni rengeteg más okból kifolyólag is elkezdhetünk, ezért nagyon fontos a háttér kiderítése. Ehhez kérjünk szakértő segítséget, hogy megtudjuk, mi jelenthet számunkra gyógyírt a kopasz foltokra. Vannak olyan esetek, amikor nem segít más, csak a biztos és végleges eredményt adó hajátültetés.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Edzéssel a szép hajért

0 Komment

Sokszor beszéltünk már az egészséges életmód nyújtotta pozitívumokról. A helyes étrendről, a vitaminokról és persze arról is, hogy mi nem jó szervezetünknek. Mostani témánk sokakat meglephet, hiszen ki gondolná, hogy egy edzésnek nem csak közvetett, hanem közvetlen hatása is van hajzatunkra?

A kardio edzések egyre elterjedtebbek, és sokan választják ezt a formáját testük megmozgatásának. Ugyanis az ilyen edzések nem csupán arra valók, hogy fogyjunk, izmosodjunk vagy éppen csak kielégítsünk testünk mozgásigényét. A kardio programok főként az állóképességet növelik, de még mindig van egy olyan hatásuk, melyre kevesen gondolnak.

Az ilyen edzések nagymértékben serkentik a vérkeringést, ezáltal szépül a bőrünk is, és bizony a hajhagymák működése is rendben lesz. Egy kardio edzés során körülbelül annyi jót teszünk frizuránkkal és fejbőrünkkel, mint egy kiadós fejmasszázskor, melynek pozitív hatásairól szintén beszéltünk már. Ha a hajhagymák megfelelően működnek, akkor sok esetben megelőzhetjük ennek az állapotnak a segítségével és fenntartásával az olyan komoly problémákat is, mint a hajhullás.

Természetesen ezzel nem azt sugalljuk, hogy ha valakinek hullani kezd a haja, az menjen el egy kardio edzésre, és máris megoldódik a problémája. Sajnos a kopaszodásnak rengeteg oka lehet, viszont ha valaki odafigyel szervezetének rendes működésére, akkor sok esetben megelőzheti azzal a bajt. Amennyiben kellőképpen ápoljuk hajzatunkat, megfelelően táplálkozunk és néha még hajpakolásokkal is kényeztetjük frizuránkat, akkor lehetséges, hogy elkerül minket a hajhullás réme.

Azonban, ha annak ellenére, hogy mi mindent megtettünk az egészséges hajzatért, az mégis hullani kezd, akkor valószínűleg olyan probléma állhat a háttérben, amelyet mi magunk nem tudunk befolyásolni. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás. Ebben az esetben sem szabad elkeserednünk, hiszen létezik már erre is megoldás, méghozzá a végleges segítséget nyújtó hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Klónozással a kopaszság ellen?

0 Komment

A mai orvostudomány már annyi csodát felmutatott, hogy sokszor kételkedés nélkül fogadjuk az újabb és újabb vívmányait. A fejlődés magas foka mára már olyan szintekre jutott el, melyet régen fikcióként láthattunk a filmvásznakon.

kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary klónozás hajhagymák klónozása gyógymódA kopaszodás problémája számos embert érint, férfiakat és nőket egyaránt, és sok esetben ez a folyamat visszafordíthatatlan. A gondot többféle gyógyszerrel és gyógymóddal próbálják orvosolni, de kitartó eredménye a különböző csodaszereknek sajnos nincsen. Mivel ez a téma több orvost is foglalkoztat, mindig születnek újabb megoldásra irányuló elvek és próbálkozások.

Az egyik ilyen kísérlet a hajhagymák klónozása, mely a hajátültetési eljárásból indul ki. A hajbeültetéskor ugyanis a tarkótájról ültetik át a hajhagymákat a kopasz részekre, mert ezen hagymákra nem hat az a hormon, mely felelős a többi rész ritkulásáért. Az, hogy milyen mennyiségben kell átültetni a hajszálakat, annak a függvénye, hogy mekkora a kopasz terület. Ezért előfordulhat, hogy akár több ezer hajhagymát is át kell ültetni.

Ennek kikerülése végett tesznek kísérleteket kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary klónozás hajhagymák klónozása gyógymóda klónozásos megoldás fejlesztésével, mely szerint elég csak száz hajhagymát kiszedni a tarkótájról, majd ezeket klónozni kell, és az így kapott mennyiséget ültetik be a páciensek hajhiányos területeire.

Az elgondolás mindenképpen tetszetős, azonban még nagyon sokat kell fejlődnie és alakulnia ahhoz, hogy a végeredmény a várttal egyező legyen, ugyanis ez a módszer eddig még csak körülbelül 38%-ban volt eredményes.

Az igazi, végső megoldást tehát még mindig a nagy szakértelemmel kifejlesztett, fájdalommentes és biztos módszer nyújtja, ami nem más, mint a hajátültetés. Magyarországon a HairHungary klinikán személyre szabva foglalkoznak a páciensekkel, és biztos segítséget adnak a probléma kezelésében.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed