Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Év végi nyugalom

0 Komment

Az egész éves hajtás után végre eljött az időszak, amikor a legtöbben pihenésre hajtják fejüket. A jól megérdemelt szabadság és az év végi nyugalom mindenki számára úgy jön el ilyenkor, mint a megváltás. Nem véletlen ez, hiszen a mai világban teljesen tele vannak stresszel és megfelelésvággyal a mindennapok, ami természetesen egész szervezetünket próbára teszi.

Mint tudjuk, a leggyakoribb kopaszodást okozó háttér maga a genetika, ami ellen senki nem tehet semmit. Ennek egyetlen biztos megoldása a hajátültetés. Viszont, ha nem örököljük, akkor a legtöbb esetben sajnos a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, a túlhajszoltság és a kimerültség áll a hajhullás mögött.

Mivel a nagy iramnak egész testünk ki van téve, ezért nem szabad csodálkozni, hogy ilyen eredménnyel jár az, ha nem hagyunk elég időt a pihenésre. Persze ez sokszor azt hisszük, hogy nem rajtunk múlik, de odafigyeléssel és megfelelő időbeosztással, na meg egészséges táplálkozással fényéveket változhat külsőnk hogyléte is. A hajzatunk, a bőrünk mind annak mutatója, hogy mi zajlik belül.

Az újévben mindenki fogadalmakat tesz, de igazából egyetlen fontos változtatásra lenne szüksége valamennyiünknek. Egy kicsit több odafigyelést érdemelne szervezetünk, több nyugalmat és persze több törődést. Ha ezt képesek lennénk megadni, sokkal kevesebb problémával kellene számolnunk.

A kopaszodás ráadásul egy olyan baj, ami csak még inkább fokozza a negatív oldalát a dolgoknak, hiszen befolyásolhatja megjelenésünket, ezzel együtt pedig önértékelésünket is. Ha a stressz áll a hajgyérülés hátterében, akkor egyszerűen muszáj változtatnunk életvitelünkön, hiszen a szervezetünk hangosan kiabál ezért. Ehhez lehetséges, hogy szükségünk lehet segítségre, ami egyáltalán nem szégyen, ezért ha úgy érezzük, hogy saját magunk nem vagyunk képesek kissé nyugodtabb életre, akkor forduljunk szakemberhez.

A hajzatunk tekintetében pedig ugyanezt kell megtennünk, ha nem javul a helyzet, hiszen rengeteg ok állhat a háttérben, és lehet, hogy ezek közül csak egyet győztünk le. Amennyiben sikerül megoldani a hajhullást okozó gondokat, a frizuránk is regenerálódni fog. Viszont, ha ez a folyamat csak nagyon lassan, vagy szinte egyáltalán nem indul be, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.   

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed