Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi lehet a baj?

0 Komment

Természetes és semmi gondot nem jelent az, hogy marad pár hajszál a mindennapi fésülködés alkalmával hajkefénkben. A hosszú hajúak ismerik azt a dühítő tényt is, hogy mindenhol találkozni a hajszálakkal, legyen szó a mosdókagylóról, a párnánkról, vagy a ruhánk hátuljáról. De mi van akkor, ha egyszer csak megnő ezeknek a kóbor hajszálaknak a száma?

Az a fajta hajhullás, mely kivizsgálásra szorul, nagyon könnyen feltűnik mindenkinek, hiszen, ahogy előbb is írtuk, sokkal nagyobb számú hajszálat veszítünk ilyenkor, mint azt eddig megszokhattuk. A férfiak tekintetében pedig még egyszerűbb észrevenni az egyre inkább teret nyerő homlokvonalat, vagy éppen a gyérülő hajzat alatti egyre feltűnőbb fejbőrös részeket. De mit is tegyünk ilyenkor?

Nagyon fontos kivizsgálni, hogy mi okozza hajzatunk hullását és a kopaszodást. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, nem mindegy, hogyan fogunk neki a helyreállításnak. Sőt! Igazából a nélkül ezt nem is tudjuk elkezdeni, hogy ki ne derítenénk, mi áll a háttérben.

Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, elsősorban fontos kivizsgálni a haj állapotát, illetve a fejbőrünket is. Már ez sok esetben megmutathatja, hogy mi okozza a hajgyérülést, hiszen lehetséges, hogy valamilyen gyulladás áll a háttérben. Igen fontos tényező az is, hogy beszéljünk életvitelünkről, az aktuális lelki és fizikai állapotunkról, valamint azt se hagyjuk ki, ha szedünk valamilyen gyógyszert, fogamzásgátlót vagy éppen fogyókúrázunk. Ez mind olyan részlet, melynek köze lehet ugyanis a hajhulláshoz. Amennyiben még így sem találtuk meg a ludast, szükségesek további vizsgálatok is. Fényt deríthet bármilyen belső gondra egy vérvizsgálat, illetve sokszor lehet segítségünkre a hajszálak mikroszkóppal történő elemzése is.

Attól függően, hogy mi okozza a hajhullást, más és más módszerek lehetnek segítségünkre. Amennyiben átmeneti kopaszodással nézünk szembe, melynek hátterében valamilyen gyulladás, esetleg gyógyszer mellékhatása áll, akkor a kiváltó okok megszüntetésével maga a hajhullás is meg fog állni. Segítséget nyújthat ilyen esetekben a haj regenerálódásához, illetve újra növekedéséhez például a mezoterápiás kezelés.

Ha viszont olyan kopaszodás indult meg nálunk, melyért a genetika a felelős, egyetlen módszer jelenthet segítséget. Ilyenkor csak a hajátültetés adhat olyan eredményt, mely képes idővel elfeledtetni velünk, hogy valaha kopaszsággal küzdöttünk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ne ijedjünk meg feleslegesen

0 Komment

A hajhullás mára már egy nagyon sokakat érintő probléma, hiszen egyre fiatalabb korban elkezdődhet, és mindkét nemet, tehát a férfiakat és a nőket is utoléri, sokszor hamarabb, mint amire számítanánk. De nem kell egyből megijedni, valamennyi hajveszteség normális, csak ezen felül kezdődnek a nagyobb gondok, de szinte mindig van rá megoldás.

Hajhullásról igazából akkor beszélünk, ha a hajveszteség a normálisnál sokkal nagyobb mértékű, illetve ha nem indul meg a haj újranövekedése. Normálisnak tekinthető az, ha naponta észreveszünk pár hajszálat a fésűnkben, viszont ha kb. 100 vagy annál több hajszáltól válik meg fejbőrünk, akkor bizony már gond van.

Kopaszodás esetén kétféle kimenetele lehet a problémának, az egyik a visszafordítható, a másik a visszafordíthatatlan hajhullás. A legtöbb embernél, főleg, ha korán tapasztalják magukon a hajzatuk gyérülését, visszafordítható hajhullást lehet diagnosztizálni. Ezt okozhatja a helytelen életmód, a sok stressz, vagy valamely betegség, esetleg gyógyszeres kezelés mellékhatása stb. Ilyen esetekben is szakemberhez kell fordulni természetesen, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, és leküzdjük azokat. Előfordulhat, hogy a hajhullást meg tudjuk állítani, de mégis maradnak nyomai, ilyenkor segítségünkre lehet egyes belső és külső szerek, illetve különböző – mezoterápiás – kezelések alkalmazása.

Visszafordíthatatlan kopaszodásról akkor beszélünk, ha a hajhullás eredete maga az öröklés. Az ilyen jellegű kopaszodást sajnos csak késleltetni lehet, de megállítani nem. Ilyenkor sem szabad azonban elkeserednünk, hiszen már erre is létezik egy biztos és végleges megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani ugyanis azoknak a frizuráját, akik más segítségben már nem bízhatnak. Az eljárás során a tarkótáji területről ültetnek át a megmaradt hajszálakból a kopasz területekre, ezzel biztosítva azt, hogy új helyükön úgy viselkednek majd, mint az előző helyükön, vagyis nem fognak kihullani.

Ne keseredjünk el tehát egyből, amint hajhullást észlelünk magunkon, hiszen lehetséges, hogy frizuránk csak több törődésre vágyik. Viszont ha nagyobb bajt észlelünk, egyből forduljunk szakemberhez, hogy a problémát minél előbb orvosolni lehessen.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed