AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 12. 10.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 12. 10.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 12. 10.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 12. 10.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 12. 10.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A haj atkája

0 Komment

A Demodex atkát azért is nevezik másképp hajatkának, mert a szőrtüszőket támadja meg a hajas fejbőrön, illetve másik fajtája az arcon éli le rövid, de annál kártékonyabb életét. Sajnos nagyon kevesen ismerik ezt a fajta parazitát, és a tüneteket félreértelmezik, másképp kezelik, mint kellene, így a legtöbb esetben ennek az élősködőnek a jelenléte hajhulláshoz vezet.

Ez az atka a szőrtüszőkbe rakja le petéit, ott is kel ki, és ott is pusztul el. Egyetlen életcélja a szaporodás, mely sajnos könnyen megy neki, hiszen egy atka akár 20-25 petét is képes lerakni. Mivel mindeközben folyamatosan szívja el a tápanyagokat a hajtüszőkből, így nagyon hamar károsodik a hajzat szerkezete, ritkulni kezd és egészségtelen, élettelen lesz frizuránk. Ráadásul a fejbőrön is gondokat okoz, hiszen irritálja azt, gyulladás jön létre miatta, ezért hamar jelennek meg az olyan tünetek, mint a viszketés és a fejbőrhámlás.

Sokan ezeket a tüneteket különböző hajápoló szerekkel próbálják enyhíteni, de sajnos erre nem jelentenek megoldást. Ugyan a tökéletes gyógyszer még nincs kifejlesztve a paraziták elpusztítására, főként gyógynövényekből készült főzeteket alkalmazhatunk eltüntetésükre. Terjedése egyébként közös párnák, törölközők, kozmetikumok használatával lehetséges, és főként az idősebb korosztályra jellemző.

Sajnos azonban manapság a sok stressz, az immunrendszerünk gyengülése is segítséget nyújt az ilyen élősködőknek ahhoz, hogy terjedjenek. Ezért bármilyen probléma merül fel hajzatunkkal, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen egy mikroszkopikus vizsgálattal ki is zárható az atkák jelenléte. Mivel a hajzat gondjait rengeteg tényező befolyásolja és hozza létre, így nem kell megijednünk egyből, ha változásokat érzékelünk. Nem árt azonban kivizsgáltatni a probléma eredetét, hiszen csak annak tudatában lehet kezdeni bármit is például a haj ritkulásával.

Átmeneti hajhullás esetén az okozókat kell elsősorban kiiktatni, de még ilyenkor is szükségünk lehet a haj regenerálásában segítségre. A mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia nem csak felgyorsítja a haj helyreállításának folyamatát, hanem erős és egészséges hajszálakkal lehetünk majd gazdagabbak. Viszont, ha olyan tényező miatt kopaszodunk, mint például a genetika, azon változtatni nem tudunk. Ilyen esetekben csakis a hajátültetés adhat végleges megoldást.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed