Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ördögi kör

0 Komment

Sokan szokták mondani, hogy ne gondoljunk a rossz dolgokra, hessegessük el a félelmeket, és főként ne mondjuk ki azt, ha valami rossz sejtelmünk van, mert ezekkel képesek vagyunk bevonzani magát a problémát, amitől rettegtünk. Akármennyire is hiszünk ebben, vagy sem, bizony akadnak olyan gondok, melyek valóban kialakulhatnak csak azért, mert félünk tőlük. És mi ez, ha nem egy ördögi kör?

Lehetséges, hogy először hihetetlennek tűnik, hogy mire képes az emberi szervezet, mégis muszáj beszélnünk erről a fajta problémáról, hogy mindazok, akik ebben az ördögi körben szenvednek, kikerülhessenek belőle, és ha lehet, akkor még időben.

A hajhullást ugyanis tényleg okozhatja az, ha folyamatosan félünk attól, hogy ki fog hullani a hajunk. Lehetséges, hogy a hajzatnak nem lenne semmi baja, és még kiváltó tényezők sem fenyegetnének minket, illetve a genetika sem nyomná ránk a kopaszodás bélyegét, mégis elindul a hajhullás folyamata. Ennek pedig nem más az okozója, mint a rettegés.

Természetes, hogy mindenki szeretne jól kinézni, illetve ragaszkodik a megszokott megjelenéséhez, de általában az a normális, ha csak akkor kezdünk el félni a kopaszodástól, ha annak egyértelmű jelei vannak. Sokan viszont már pár kihullott hajszáltól képesek megijedni, pedig a mindennapi hajveszteség egy mértékig teljesen természetes.

Azzal azonban, hogy félnek attól, mi következhet be, azt eredményezik, hogy bizony könnyen be is következik. A félelem érzése, a kinézetünk átalakulásától való rettegés ugyanis egy állandósuló stressz helyzetet teremt, ami önmagában elég ahhoz, hogy beinduljon a hajhullás.

Ebből csak akkor tudunk kikerülni, ha észrevesszük a saját magunk által kreált stressz eredményeit, és ahelyett, hogy még inkább begörcsölnénk, képesek vagyunk elhinni, hogy a folyamat megállítható. Ez nagyon nehéz, és sok esetben csak segítséggel érhető el.

Persze az sem könnyű, hogy rájöjjünk, ez áll a kopaszodás hátterében, ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni hajhullási problémánkat, hiszen rengeteg más is állhat a háttérben. Segítséggel pedig kezelhető a stressz feldolgozása is, illetve, a hajzatban előforduló károkra is vannak különböző megoldások. Ilyen lehet például a mezoterápia, vagy a prp kezelés is, melyek célzottan segítik a frizura regenerálódását.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A hajátültetés fáj?

0 Komment

Nemrégiben egyik celebünk vetette fel a gondolatot, hogy a hajátültetés biztos nagyon fájhat, ezért valószínűleg ő nem feküdne a tűk alá. De vajon helyes-e a feltevés, hogy ez a beavatkozás valóban fájdalmakkal jár, vagy csak feleslegesen félünk ilyen részletektől, esetleg ilyen indokokkal próbáljuk kihúzni magunkat az alól, hogy meghozzuk a döntést?

Természetesen hiába terjed el egyre jobban a hajátültetésről szóló sok pozitív bejegyzés és beszámoló, sajnos még mindig nagyon sokan nem ismerik, hogy tulajdonképpen miről is szól egy ilyen eljárás, mivel jár, és mi várható utána.

A HairHungary Klinika pedig már rengeteg kopaszsággal küzdőnek adta vissza az elfelejtett frizurát, és ezzel együtt a korábbi kinézetet, ami valljuk be, igencsak pozitív változást jelent mindazoknak, akik hamar kezdték elveszíteni hajzatuk nagy részét. Emellett blogoldalt is vezetnek, akik átestek már a beavatkozáson, így mindenki választ tud kapni felmerülő kérdéseire és kétségeire.

A hajátültetést egyébként egy teljesen felszerelt, steril és a lehető legnagyobb kényelmet biztosító hajplasztikai műtőben végzik Klinikánkon. Ahhoz, hogy az eljárás ideje alatt a páciens el tudjon lazulni, hallgathat zenét, nézhet filmet, vagy akár internetezhet is. Mivel a beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik, így semmilyen fájdalomtól nem kell tartani. A páciens maximum csak érzetszerűen fogja tapasztalni, hogy épp munka folyik a fejtetején, fájdalommal azonban egyáltalán nem kell számolni.

Tehát, akit a fájdalomtól való félelem tart vissza attól, hogy kopaszságával szembenézzen, és jelentkezzen az egyetlen végleges és biztos megoldást nyújtó eljárásra, annak itt az ideje, hogy elhiggye, ettől tényleg nem kell tartania.

A hajátültetés után nem csak az eredmény lesz biztos, hanem az is, hogy a páciens teljesen kicserélődik, sokkal jobban fogja érezni magát bőrében és főleg új frizurájában. Ráadásul a beültetett hajszálak már sosem fenyegetnek azzal, hogy újra kihullanának, így nyugodtan dőlhetünk majd hátra, és csak azzal kell foglalkoznunk, hogyan, merre fésüljük majd hajzatunkat.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Félelem a tűtől

0 Komment

Szinte mindenkinek van valami fóbiája, amivel meg kell, vagy kéne küzdenie élete során, több vagy kevesebb sikerrel. Sokan félnek például a pókoktól, rágcsálóktól, rengetegen nem bírják a magasságot, és akadnak olyanok is, akik nem csak gyerekkorukban rettegnek a sötétben. De mi a helyzet a tűvel, aminek sokszor akkor is kénytelenek vagyunk engedni, ha a látványától is az ájulás kerülget minket?

Bizony rengeteg ember fél a tűtől, illetve a hozzá kapcsolható dolgoktól, mint a vér, az orvosi szoba szaga, vagy maga az orvos. Ha bármilyen oltás, vérvétel vagy egyéb olyan beavatkozás jön szóba az ilyen embereknél, amelyek szúrással járnak, bizony könnyen kimegy a talaj a lábuk alól.

Ezért fordulhat elő az is, hogy ha nem muszáj, akkor nem vállalkoznak semminemű tűszúrással járó beavatkozásra. Akármennyire tetszik például egy tűfóbiásnak a tetoválás, soha nem fog beülni, hogy csináltasson egyet magának. És ilyen lehet például a hajátültetés is, ami nagyon sok kopaszodásban és hajhullásban szenvedőnek adhatna új frizurát, de mindez talán mégsem számít elég fontosnak a tűtől rettegő emberek életében ahhoz, hogy „tű alá” feküdjenek.

De ezt most még a tűfóbiásoknak is el kell felejteniük, hiszen a HairHungary Klinika orvosai kifejlesztettek egy tűmentes érzéstelenítést, amely szinte teljesen fájdalommentessé teszi a beavatkozást. Ezen felül a legújabb SafeSystem-FUE hajátültetési módszernél csak 0,5-0,9 mm átmérőjű lyukasztással kell számolnunk, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb sebet okoz, és sokkal gyorsabban fog begyógyulni. Tehát a lehető legkevesebb traumával a lehető legtökéletesebb eredményt érhetjük el. Ezen felül a műtét egy kellemes, kényelmes környezetben zajlik, ahol a páciens saját igényei szerint szórakozhat a beavatkozás közben, hiszen olvashat, internetezhet vagy akár házimozizhat is.

A hajátültetés tehát már azon kopaszodásban és hajhullásban szenvedők számára is rettegésmentes, biztos és végleges megoldást nyújt, akik eddig tűfélelmük miatt még csak gondolni sem mertek erre a beavatkozásra.

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed