AJÁNLÓ
 
09:29
2016. 02. 16.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:29
2016. 02. 16.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:29
2016. 02. 16.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:29
2016. 02. 16.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:29
2016. 02. 16.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi lehet a baj?

0 Komment

Természetes és semmi gondot nem jelent az, hogy marad pár hajszál a mindennapi fésülködés alkalmával hajkefénkben. A hosszú hajúak ismerik azt a dühítő tényt is, hogy mindenhol találkozni a hajszálakkal, legyen szó a mosdókagylóról, a párnánkról, vagy a ruhánk hátuljáról. De mi van akkor, ha egyszer csak megnő ezeknek a kóbor hajszálaknak a száma?

Az a fajta hajhullás, mely kivizsgálásra szorul, nagyon könnyen feltűnik mindenkinek, hiszen, ahogy előbb is írtuk, sokkal nagyobb számú hajszálat veszítünk ilyenkor, mint azt eddig megszokhattuk. A férfiak tekintetében pedig még egyszerűbb észrevenni az egyre inkább teret nyerő homlokvonalat, vagy éppen a gyérülő hajzat alatti egyre feltűnőbb fejbőrös részeket. De mit is tegyünk ilyenkor?

Nagyon fontos kivizsgálni, hogy mi okozza hajzatunk hullását és a kopaszodást. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, nem mindegy, hogyan fogunk neki a helyreállításnak. Sőt! Igazából a nélkül ezt nem is tudjuk elkezdeni, hogy ki ne derítenénk, mi áll a háttérben.

Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, elsősorban fontos kivizsgálni a haj állapotát, illetve a fejbőrünket is. Már ez sok esetben megmutathatja, hogy mi okozza a hajgyérülést, hiszen lehetséges, hogy valamilyen gyulladás áll a háttérben. Igen fontos tényező az is, hogy beszéljünk életvitelünkről, az aktuális lelki és fizikai állapotunkról, valamint azt se hagyjuk ki, ha szedünk valamilyen gyógyszert, fogamzásgátlót vagy éppen fogyókúrázunk. Ez mind olyan részlet, melynek köze lehet ugyanis a hajhulláshoz. Amennyiben még így sem találtuk meg a ludast, szükségesek további vizsgálatok is. Fényt deríthet bármilyen belső gondra egy vérvizsgálat, illetve sokszor lehet segítségünkre a hajszálak mikroszkóppal történő elemzése is.

Attól függően, hogy mi okozza a hajhullást, más és más módszerek lehetnek segítségünkre. Amennyiben átmeneti kopaszodással nézünk szembe, melynek hátterében valamilyen gyulladás, esetleg gyógyszer mellékhatása áll, akkor a kiváltó okok megszüntetésével maga a hajhullás is meg fog állni. Segítséget nyújthat ilyen esetekben a haj regenerálódásához, illetve újra növekedéséhez például a mezoterápiás kezelés.

Ha viszont olyan kopaszodás indult meg nálunk, melyért a genetika a felelős, egyetlen módszer jelenthet segítséget. Ilyenkor csak a hajátültetés adhat olyan eredményt, mely képes idővel elfeledtetni velünk, hogy valaha kopaszsággal küzdöttünk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed