AJÁNLÓ
 
09:19
2016. 03. 22.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:19
2016. 03. 22.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:19
2016. 03. 22.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:19
2016. 03. 22.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:19
2016. 03. 22.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ördögi kör

0 Komment

Sokan szokták mondani, hogy ne gondoljunk a rossz dolgokra, hessegessük el a félelmeket, és főként ne mondjuk ki azt, ha valami rossz sejtelmünk van, mert ezekkel képesek vagyunk bevonzani magát a problémát, amitől rettegtünk. Akármennyire is hiszünk ebben, vagy sem, bizony akadnak olyan gondok, melyek valóban kialakulhatnak csak azért, mert félünk tőlük. És mi ez, ha nem egy ördögi kör?

Lehetséges, hogy először hihetetlennek tűnik, hogy mire képes az emberi szervezet, mégis muszáj beszélnünk erről a fajta problémáról, hogy mindazok, akik ebben az ördögi körben szenvednek, kikerülhessenek belőle, és ha lehet, akkor még időben.

A hajhullást ugyanis tényleg okozhatja az, ha folyamatosan félünk attól, hogy ki fog hullani a hajunk. Lehetséges, hogy a hajzatnak nem lenne semmi baja, és még kiváltó tényezők sem fenyegetnének minket, illetve a genetika sem nyomná ránk a kopaszodás bélyegét, mégis elindul a hajhullás folyamata. Ennek pedig nem más az okozója, mint a rettegés.

Természetes, hogy mindenki szeretne jól kinézni, illetve ragaszkodik a megszokott megjelenéséhez, de általában az a normális, ha csak akkor kezdünk el félni a kopaszodástól, ha annak egyértelmű jelei vannak. Sokan viszont már pár kihullott hajszáltól képesek megijedni, pedig a mindennapi hajveszteség egy mértékig teljesen természetes.

Azzal azonban, hogy félnek attól, mi következhet be, azt eredményezik, hogy bizony könnyen be is következik. A félelem érzése, a kinézetünk átalakulásától való rettegés ugyanis egy állandósuló stressz helyzetet teremt, ami önmagában elég ahhoz, hogy beinduljon a hajhullás.

Ebből csak akkor tudunk kikerülni, ha észrevesszük a saját magunk által kreált stressz eredményeit, és ahelyett, hogy még inkább begörcsölnénk, képesek vagyunk elhinni, hogy a folyamat megállítható. Ez nagyon nehéz, és sok esetben csak segítséggel érhető el.

Persze az sem könnyű, hogy rájöjjünk, ez áll a kopaszodás hátterében, ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni hajhullási problémánkat, hiszen rengeteg más is állhat a háttérben. Segítséggel pedig kezelhető a stressz feldolgozása is, illetve, a hajzatban előforduló károkra is vannak különböző megoldások. Ilyen lehet például a mezoterápia, vagy a prp kezelés is, melyek célzottan segítik a frizura regenerálódását.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed