Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sötét napok

0 Komment

Bár szerencsére már nem rövidülnek tovább, hanem hosszabbodnak a világos nappali órák, még mindig nagyon korán sötétedik. Viszont a karácsonyi ünnepek végével sajnos megszűnik az a meghittség, melyet a kint és bent is alkalmazott fényfüzérek okoztak, magukba rejtve a remény és szeretet sugarait. Ilyenkor sokakra nem csak kívülről, hanem belülről is sötétség telepszik.

Felmérések bizonyítják, hogy ezekben a hónapokban igencsak megemelkedik azok száma, akik valamilyen belső szorongással, depresszióval küzdenek. Vannak olyanok, akik az egész telet képesek ilyen mélabús hangulatban tölteni. A napos órák száma tehát tényegesen befolyásolja mindennapjainkat.

hajhullás hajgyérülés kopaszodás öröklött kopaszodás genetika stressz szorongás depresszió téli depresszió hajátültetés hairhungary mezoterápia sötét

A szorongás, a depresszió és az ezzel járó, szintén szomorkás hangulatok magukkal hozzák sajnos azt is, hogy sokkal könnyebben válunk ingerültté és stresszessé. A hétköznapok így akár egy soha véget nem érő rémálommá olvadhatnak össze, komoly károkat okozva ezzel akár szervezetünkben is.

Amennyiben nem genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk, sajnos még mindig az egyik legnagyobb átlagot az a hajhullás adja, amelynek okozója a stressz. Emellett pedig maga a depresszió, illetve sok esetben pont az erre a problémára szedett gyógyszerek mellékhatásaként jelenik meg a haj gyérülése.

Nagyon fontos, hogy minél hamarabb vegyük észre, ha valami nincs rendben velünk. A fokozott ingerlékenység, a folyamatos szomorúság érzet, a pesszimizmus és a melankólia mind előjelei, illetve velejárói a fent leírt gondoknak. A stressz tekintetében pedig előjöhetnek folyamatos önértékelési zavarok is, melyek csak még tovább szítják a gondokat.

Természetesen, ha korán felfigyelünk arra, hogy baj van, akkor még saját magunk is küzdhetünk azért, hogy jobban legyünk. Próbáljunk meg minél inkább olyan dolgokkal foglalkozni, melyek örömet okoznak nekünk, a stressz feloldására például tökéletes lehet a jóga is. Viszont, ha nagyobb a baj, akkor inkább forduljunk szakértő segítséghez.

Ugyanezt kell tennünk a hajhullás problémáját tekintve is. Ha nagy károkat eredményezett hajunk gyérülése, akkor segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy helyreálljon a rend. Egyes kezelések, mint például a mezoterápia, felgyorsíthatják hajunk regenerálódását. Nagyobb károk esetén szóba jöhet a hajátültetés is, ami egyébként az öröklött jellegű kopaszodásnak szintén biztos ellenszere.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Idősödő frizurák

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az idő bizony egyre csak halad, olyan nyomokat hagyva rajtunk, melyek aztán lassan, de biztosan el kezdenek zavarni majd bennünket. Legyen szó a ráncosodásról, az egyre több fájó ízületről, vagy az őszülésről, amennyire csak tudjuk, próbáljuk elejét venni a változásoknak, de sajnos van, amikor nem megy.

A hajzatunk tekintetében ráadásul nem csak a hajszín elvesztése okoz változásokat külsőnkben. Ugyanis az öregedéssel egész szervezetünk másképp kezd működni, megváltoznak a hormonszintek, és bizony megindul egy olyan természetes hajhullás, ami sokaknál eredményezi azt, hogy inkább rövidebb frizurára váltanak.

öregedés idősödés őszülés hajhullás kopaszodás hajgyérülés mezoterápia hairhungary hajátültetés frizura fiatalos frizura hajvágás

Az elvékonyodott és megfogyatkozott hajszálak ugyanis már nem adnak olyan frizurára lehetőséget, amit eddig minden gond nélkül viselni tudtunk. Persze a legegyszerűbb megoldás ilyenkor tényleg az, ha az ollóért nyúl fodrászunk keze, azonban ezzel sokszor csak még inkább idősebbnek tűnünk majd.

Pedig nem csak az őszülés ellen létezik megoldás, hanem bizony arra is, hogy ne kelljen megválnunk a hosszú hajtól. Elsősorban megelőzhető, illetve kitolható az ideje ennek azzal, ha már egész életünk során megpróbálunk odafigyelni a megfelelő táplálkozásra és vitaminbevitelre. Ez azonban nagyon sokszor nem elég.

Viszont, ha már a legelső változásokra felfigyelünk, van még megoldás arra, hogy kissé elhalasszuk az idősödés komolyabb jeleinek mutatkozását frizuránkon. Akár egyes külső készítmények alkalmazásával is jó eredményeket érhetünk el, de olyan kezeléseket is igénybe vehetünk ilyenkor, mint például a mezoterápia.

Nők esetében sokszor már a negyvenes éveikben szükség lehet arra, hogy a hajhagymák nagyobb intenzitású támogatást kapjanak. Cserébe viszont még hosszú évekig nem lesz szükség arra, hogy rövid frizurára váltsanak. A férfiak esetében azonban sajnos akár már sokkal korábban elkezdődhet a haj gyérülése, főként akkor, ha genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk. Ilyen esetekben, ha nem szeretnénk tar fejtetővel tovább élni, akkor a hajátültetés jelent biztos és végleges megoldást.

A fiatalosabb külsőért, illetve az egészséges, hiánytalan frizuráért tehát tehetünk, és nem kell mindenképpen beletörődnünk abba, hogy az idő múlása milyen változásokat akar rajtunk véghez vinni.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Visszatekintés

0 Komment

Általában az év vége mindig az újévi fogadalmakról szól, de ilyenkor persze arra is szakítunk időt, hogy kicsit visszatekintsük az elmúlt évre és időszakra, ami mögöttünk van. A HairHungary Klinika is büszkén időz el egy kicsit minden sikertörténeten, amelyhez eddig segítséget nyújtott, és persze jövőre is várja mindazokat, akik változtatni szeretnének!

Idén is nagyon sokan érezték úgy, hogy gyérülő hajzattal nem tökéletes az életük. A kopaszodás – külön kiemelve az öröklött jellegű hajhullást – nagyon sokak életét megkeseríti. Viszont amellett, hogy még mindig rengetegen félnek meghozni a döntést, és ódzkodnak bárminemű beavatkozástól, egyre többen választják a hajátültetés nyújtotta biztos és végleges segítséget.

hajhullás kopaszodás hajátültetés mezoterápia prp drakula-terápia törőcsik dani sorozat hairhungary

Emellett persze más problémák is előfordulnak hajzatunkkal, és nagyon sok esetben beszélhetünk olyan átmeneti hajhullásról, ami persze orvosolható, mégis károkat eredményez, melyek segítség nélkül csak nagyon lassan tűnnek el, ha egyáltalán eltűnnek. Ilyen esetekre is tartogat személyre szabott megoldásokat a Klinika, legyen szó akár a mezoterápiás, vagy a „Drakula-terápiaként” is emlegetett kezelésekről. Idén utóbbi nyújtott segítséget például az egyik legismertebb magyar sorozat sztárjának, Törőcsik Daninak is, aki azért választotta ezt a beavatkozást, mert újra erős hajzatot szeretett volna.

Továbbá gyakran segítséget jelenthet a különböző külső, illetve belső szerek alkalmazása is, melyek széleskörű palettával biztosítják, hogy mindenki megtalálja azt, amelyre szüksége van. A kopaszodás nem csak a férfiak, hanem a nők rémálma is, és ez nem véletlen. Amint gyérülni kezd a frizura, teljesen megváltozhat egész külsőnk, és ez a legtöbb esetben sajnos nem tartozik a pozitív változások közé. Az azonban, hogy mit kezdünk ezzel a helyzettel, már a mi döntésünk.

hajhullás kopaszodás hajátültetés mezoterápia prp drakula-terápia törőcsik dani sorozat hairhungary

A HairHungary Klinika csapata jövőre is vár mindenkit, aki nem szeretne többé beletörődni abba, hogy hajzata már nem olyan, mint régen. A végeredmény mindenképpen pozitív változásokat tartogat, hiszen nem csak dúsabb hajkoronánknak örülhetünk, hanem környezetünk elismerése is jóleső érzést ad majd. Felülmúlhatatlan lesz újra olyan frizurát hordani, ami ténylegesen hozzánk illik. Vágjunk bele, és nem fogjuk megbánni!  

Bővebben a Klinikáról, valamint a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Terítéken a hajszín

1 Komment

Valahogy egy ősrégi sztereotípia azt a tévhitet támasztja alá, hogy a szőke nők vonzóbbak, szexisebbek és kapósabbak a más hajszínnel rendelkező nőtársaiknál. Sokan pont emiatt festik be hajukat szőkére, pedig, ha tudnák, hogy a férfiaknak valójában mi tetszik, valószínűleg nem tennék.

Egy több országban elvégzett kutatás ugyanis egybehangzóan kimutatta, hogy a férfiak többsége a sötét, barna hajú hölgyekkel ismerkedik szívesebben. Ugyanis a legtöbben még mindig a természetességet szeretik és keresik a nőkben. Még mindig hódít emellett a nőies, hosszú haj, és ha a barna hajzat mellett valaki kék szemekkel rendelkezik, az nagyon felkelti a férfiak figyelmét.

hajhullás kopaszodás mezoterápia hairhungary hajátültetés hajszín szőke barna haj kutatás hajfesték hajfestés hajformázás

A rengeteg esetben hajhullást okozó festékeket tehát jobban tesszük, ha elfelejtjük, és maradunk annál a színnél, amilyennel születtünk. Persze ki lehet próbálni, hogy melyik, hogyan áll az embernek, de a felmérések szerint jobban tesszük, ha maradunk a saját adottságaink kiaknázásánál, hiszen a természetes szépség mindig hódítani fog.

Ezzel együtt pedig elkerülhetjük hajunk állapotának roncsolását. Akármennyire is úgy próbálják ma már összerakni a különböző hajfestékeket, hogy azok minél kevésbé legyenek károsak, sajnos egy idő után a hajzatunk feladja majd, és rossz állapotba kerül. Köztudott, hogy a haj leszívatása, illetve a sok kémiai anyag folyamatos használata ehhez vezet, melynek vége sokszor súlyos hajveszteség is lehet.

Ez a fajta hajhullás persze megállítható, hiszen elegendő, ha felhagyunk a kiváltó okok – jelen esetben a hajfestékek – alkalmazásával. A hajunk regenerálódása azonban már jóval nehezebb munka, mert nem csak időt, hanem figyelmet is kell fordítanunk rá. Fontos, hogy minél jobban kíméljük ilyenkor, ne használjunk hajformázó eszközöket, és hajmosáskor gondosan ügyeljünk arra, mivel és hogyan végezzük ezt a hétköznapi tevékenységet.

Súlyosabb károk esetén pedig felmerülhet olyan kezelések alkalmazása, mint például a mezoterápia, melynek segítségével a problémás területeken közvetlenül juttatnak a fejbőrbe nagy koncentrációban vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat. Hatására újra egészséges és vastag hajszálak alakulnak ki. Ez a megoldás egyébként nagyon sok esetben használható, de főként akkor, ha nem genetikai típusú hajhullásról beszélünk. Kezdődő stádiumban még ott is tud segíteni, de az öröklött kopaszodás legjobb „ellenszere” a hajátültetés.  

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz sampon

2 Komment

Annak ellenére, hogy a hajmosás egy mindennapi tevékenység, mégis nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon, hiszen nem mindegy, hogy mikor, hogyan és mivel mossuk meg a hajunkat. Ha nem végezzük úgy ezt a műveletet, hogy az hajzatunknak is jó legyen, akkor pedig nagyon sok kárt tudunk okozni. Éppen ezért elkerülhetetlen, hogy ezzel a témával újra és újra foglalkozzunk.

Míg nyáron a nagy meleg miatt kellene szinte minden nap a sampon után nyúlni, addig télen a sapkahordás eredményezi általában azt, hogy gyakori lesz a hajmosás rutinja. Pedig minél kevesebbszer nyaggatjuk a tisztítással hajunkat, annál jobb, csakhogy ez eléggé lehetetlen manapság.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Pontosan ezért fejlesztették ki az úgynevezett száraz samponokat, melyek segítségével elvileg elkerülhető, illetve kiváltható lenne egy-két hajmosás. Ezeket általában spray formában lehet kapni, és csak annyi a teendőnk, hogy ráfújjuk őket hajzatunkra. Az eredmény sok esetben tényleg olyan lesz, mintha most estünk volna át egy hajmosáson, de sajnos akármennyire kecsegtető is ez a gyorsabb eljárás, nem biztos, hogy mindenképpen jót teszünk vele.

A száraz samponok ugyanis legtöbb esetben inkább károsak lehetnek, hiszen a bennük található vegyi anyagok porként ülnek be a hajszálaink közé, rátapadnak a fejbőrünkre, sokszor elég nagy gondokat is okozva ezzel, legyen szó korpásodásról, vagy akár hajhullásról.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Muszáj mérlegelnünk tehát, hogy mi a legjobb frizuránknak, mert ha nem tesszük, akkor sokkal nagyobb kellemetlenségekkel kell majd foglalkoznunk. A hajhullás könnyen megindulhat bármilyen, akár kicsinek tűnő probléma miatt is, és megoldani sokkal nehezebb. Természetesen ilyen esetekben átmeneti jellegű hajhullásról beszélünk általában, de a megoldás sokszor nagyon hosszadalmas.

Átmeneti típusú hajhullások esetén először nagyon fontos kiiktatnunk azokat a tényezőket, melyek kiváltották a nem kívánt állapotot. Sokszor, ha komolyabb károkat szenvedett fejbőrünk és frizuránk, ez nem elegendő, hanem szükség van más segítségre is. Ezt megkaphatjuk akár különböző külső, illetve belső szerek alkalmazásától is, ha pedig szeretnénk hajunk regenerálódását is felgyorsítani, akkor igénybe vehetünk olyan kezeléseket is, mint például a mezoterápia, vagy a PRP-terápia. Maradandó károk esetén a jolly joker mindig a hajátültetés, mely a genetikai jellegű kopaszodást is orvosolni tudja.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed