OLVASTAD MÁR?
 
A férfiak rémálma
Az elhízás, az őszülés, vagy akár az impotencia is előkelő helyen szerepel azon a listán, amely egy brit kutatás eredményeit rögzíti abban a kérdésben, hogy mitől tartanak leginkább a férfiak az öregedés során. A kopaszodás azonban fölényesen győzött minden előtt,...
 
Vonzó vagy taszító?
Arra a kérdésre, hogy „milyen az igazi?” a legtöbben rávágják, hogy a legfontosabbak a belső értékek. Persze ez szép és jó, de sajnos amellett, hogy újra egy elcsépelt mondatot hallhatunk, ráadásul csak félig takarja az igazságot. Ugyanis egyszerűen képtelenség...
 
Hajválasztékok
A saját forgójával senki nem tud kezdeni semmit, hiszen a hajzat ezeken a részeken, akármit is próbálunk ki, hogy ne így legyen, akkor is úgy fog állni, ahogy ő akar. Viszont arról, hogy ezeken kívül hol és hogyan legyen elválasztva frizuránk, mi döntünk, és nem árt,...

Idősödő frizurák

Komment

Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az idő bizony egyre csak halad, olyan nyomokat hagyva rajtunk, melyek aztán lassan, de biztosan el kezdenek zavarni majd bennünket. Legyen szó a ráncosodásról, az egyre több fájó ízületről, vagy az őszülésről, amennyire csak tudjuk, próbáljuk elejét venni a változásoknak, de sajnos van, amikor nem megy.

A hajzatunk tekintetében ráadásul nem csak a hajszín elvesztése okoz változásokat külsőnkben. Ugyanis az öregedéssel egész szervezetünk másképp kezd működni, megváltoznak a hormonszintek, és bizony megindul egy olyan természetes hajhullás, ami sokaknál eredményezi azt, hogy inkább rövidebb frizurára váltanak.

öregedés idősödés őszülés hajhullás kopaszodás hajgyérülés mezoterápia hairhungary hajátültetés frizura fiatalos frizura hajvágás

Az elvékonyodott és megfogyatkozott hajszálak ugyanis már nem adnak olyan frizurára lehetőséget, amit eddig minden gond nélkül viselni tudtunk. Persze a legegyszerűbb megoldás ilyenkor tényleg az, ha az ollóért nyúl fodrászunk keze, azonban ezzel sokszor csak még inkább idősebbnek tűnünk majd.

Pedig nem csak az őszülés ellen létezik megoldás, hanem bizony arra is, hogy ne kelljen megválnunk a hosszú hajtól. Elsősorban megelőzhető, illetve kitolható az ideje ennek azzal, ha már egész életünk során megpróbálunk odafigyelni a megfelelő táplálkozásra és vitaminbevitelre. Ez azonban nagyon sokszor nem elég.

Viszont, ha már a legelső változásokra felfigyelünk, van még megoldás arra, hogy kissé elhalasszuk az idősödés komolyabb jeleinek mutatkozását frizuránkon. Akár egyes külső készítmények alkalmazásával is jó eredményeket érhetünk el, de olyan kezeléseket is igénybe vehetünk ilyenkor, mint például a mezoterápia.

Nők esetében sokszor már a negyvenes éveikben szükség lehet arra, hogy a hajhagymák nagyobb intenzitású támogatást kapjanak. Cserébe viszont még hosszú évekig nem lesz szükség arra, hogy rövid frizurára váltsanak. A férfiak esetében azonban sajnos akár már sokkal korábban elkezdődhet a haj gyérülése, főként akkor, ha genetikai eredetű kopaszodásról beszélünk. Ilyen esetekben, ha nem szeretnénk tar fejtetővel tovább élni, akkor a hajátültetés jelent biztos és végleges megoldást.

A fiatalosabb külsőért, illetve az egészséges, hiánytalan frizuráért tehát tehetünk, és nem kell mindenképpen beletörődnünk abba, hogy az idő múlása milyen változásokat akar rajtunk véghez vinni.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport