Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Hajradírozás

0 Komment

Hajunk ápolása elengedhetetlen, hiszen nap, mint nap rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nyári szezonban az erős napsugarak, a klóros vizek és a folyamatos izzadás teheti nehezebbé hajzatunk életét, éppen ezért fokozottan figyelnünk kell rá. Tehetjük ezt természetes hajpakolások segítségével, de mivel már számos pakolással megismerkedtünk, most egy teljesen más hajápolási technikát mutatunk be.

A hajradírozás kevesek által ismert módszer, pedig jobban tennénk, ha néha-néha alkalmaznánk, sokszor a hajpakolások előtt akár. Mivel rengeteg kémiai anyag kerül rá frizuránkra – hajzselével, hajhabbal, hajlakkal, vagy akár a fürdőzéssel járó iszappal -, jót tesz a hajszálaknak, ha megszabadítjuk ezektől.

Ahogyan a bőrradírozással eltakarítjuk az elhalt hámsejteket, úgy a hajzatunkról is le tudjuk mosni ennek segítségével a nem odaillő dolgokat. Egy kiskanálnyi kristálycukrot keverjünk össze egy kis mézzel, és dörzsöljük át vele tincsenként a hajunkat, persze csak óvatosan. Ha átradíroztuk frizuránkat, öblítsük ezt ki langyos vízzel.

Ezek után sokkal jobban fognak hatni azok a különböző pakolások, melyek táplálják a hajzatunkat, hiszen akadályok nélkül juthatnak bele a haj szerkezetébe. Magától a radírozástól ne várjunk csodákat, hiszen ha csak ezt végezzük el hajunkon, attól még nem lesz szépen csillogó vagy könnyen kifésülhető. Mindenképpen szüksége van további kényeztetésre.

Persze vannak olyan gondok a hajjal, amelyeket nem tudunk megoldani efféle radírozással és pakolásokkal, de nagyban hozzájárulhatunk velük ahhoz, hogy frizuránk egészséges maradjon, és a külső káros hatásokkal felvegye a harcot. Amit viszont mi magunk nem tudunk befolyásolni, arra szakértő segítséget kell kérni, hiszen ha ezt nem tesszük meg hamar, sajnos nagyobb, akár végleges problémával is szembetalálhatjuk magunkat.

Ilyen például a hajhullás, mellyel ha nem foglalkozunk komolyan, akkor olyan mértékű lehet a kopaszodás, amit csak beavatkozások segítségével tudunk kezelni. Az átmeneti hajhullásra gyógyírt jelenthet a mezoterápiás kezelés például, az öröklött kopaszodás okozta foltokra viszont csak a hajátültetés adhat megoldást.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Dohányzás és alkohol okozta problémák

0 Komment

Köztudott tény, hogy a dohányzás súlyosan károsítja szervezetünket, főként a tüdőt veszi célpontba, de kihat más szerveinkre is. Ugyancsak ismert az alkohol romboló hatása, mely elsősorban a májat pusztítja, de szintén rossz befolyással van egész testünkre.

Az ismert problémákon túl ezen szenvedélyek olyan területeken is fejtenek ki roncsoló hatást, ahol nem is gondolnánk. Hajunk és fejbőrünk ugyanúgy ki van téve ezen káros hatásoknak, mint belső szerveink.

hairhungary hajhullás hajátültetés dohányzás alkohol vitaminhiány érszűkület káros hatásokA dohányosoknál megfigyelhető, hogy az ujjak – amelyek a cigaretta tartására elhivatottak -, és rajtuk a köröm besárgul a kátránytartalom miatt, ahogy a fogsor sem tudja elrejteni sárgás és barnás foltjait. Ezeken túl hasonló jelenségeket figyelhetünk meg a frizuránkon is, hiszen a haj teljesen fakóvá válik, a fejbőr kiszárad, elszíntelenedik.

Az alkohol szempontjából főként a rossz vérkeringés válthat ki a haj szerkezetében negatív irányú változásokat. Ezen kívül a tápanyagok súlyos hiányáról beszélhetünk, főként a vitaminok és fehérjék hiányáról, mely nagy károkat okozhat. Az alkohol ugyanis a B-vitamint közvetlenül pusztítja, amely szintén elengedhetetlen lenne a haj egészséges szerkezetéhez.

Mindkét szenvedély okozhat érszűkületet, ami szintén negatív hatással lehet a hairhungary hajhullás hajátültetés dohányzás alkohol vitaminhiány érszűkület káros hatásokfejbőrben futó hajszálerekre is, melyek a hajszálak egészségéért és táplálásáért felelősek. A rossz vérellátás következményeként kialakulhat hajhullás, a hajhagymák nem képesek a megfelelő működésre.

Hajunk egészségének megőrzése nagyon fontos, hiszen kinézetünk egyik legfontosabb eleméről beszélünk. Ezért ha a fenti, vagy egyéb okok miatt rossz irányú elváltozásokat veszünk észre frizuránkon és hajunk nagymértékben hullani kezd, feltétlenül segítségért kell fordulnunk. Néha elég különböző készítmények alkalmazása, de vannak olyan esetek, amikor már csak a hajátültetés jöhet szóba. A HairHungary klinikán mindenkinek személyre szabottan adják meg a szakszerű segítséget.

Keresse fel a HairHungary klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed