Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rossz sampon

0 Komment

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelnünk, milyen gyakran mossuk a hajunkat, és ezt milyen samponnal tesszük. Egy korábbi cikkünkben azt is említettük, hogy nem elegendő a jó sampon alkalmazása, bizony sokszor váltogatni is kell őket. De mit is okoz tulajdonképpen, ha számunkra rossz sampont használunk?

Főleg ilyenkor, amikor a nagy melegben többször mossuk meg hajzatunkat – akár a klóros vízben való fürdést követően, akár csak azért, mert nagyon megizzadt a fejbőrünk -, elengedhetetlen, hogy frizuránkra szabva válasszuk ki a samponunkat. Mivel a drogériák polcai roskadásig vannak tömve minden féle összetevőt tartalmazó hajmosókkal, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, mind illatban, mind pedig más szempontból. Vannak korpásodás elleni készítmények, zsírosodást gátló samponok, illetve száraz hajzatra valók, így elsőként erre figyeljünk oda, melyik is kell nekünk.

Ha nem sikerült jól megválasztani a samponunkat, annak nagyon hamar észrevesszük jeleit. Hajmosás után ugyanis igen gyorsan elkezd viszketni a fejbőr, és kellemetlenné, szinte megszüntethetetlenné válik ez az érzés. A viszketés után pedig égni is kezdhet fejbőrünk. Ilyenkor mindenképpen váltsunk sampont, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos elkezdhet hámlani fejbőrünk, kisebesedhet, és ez bizony hajhullást is eredményezhet.

A samponváltás mellett ilyenkor még inkább figyeljünk oda hajzatunkra, kényeztessük esetleg házilag elkészíthető, nyugtató pakolásokkal, melyek segítenek a viszketés megszüntetésében. Amennyiben későn reagálunk a fent leírt tünetekre, hajzatunk gyérülése csak akkor fog megállni, ha már orvosoltuk a problémát. A kihullott haj helyére természetesen vissza fognak nőni a hajszálak, hiszen ilyenkor a hajhullás csak átmeneti, de itt is, mint bármely más átmeneti kopaszodás esetében, segítségére lehetnek hajzatunk regenerálódásában a mezoterápiás vagy prp-kezelések.

Persze nem minden esetben beszélünk sajnos olyan hajhullásról, mely általunk és az említett kezelések segítségével megoldható lenne, hiszen az öröklött kopaszodásra például csak a hajátültetés jelenthet megoldást.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mossunk hajat helyesen!

0 Komment

Arról már beszéltünk korábban, hogy nem tesz jót a hajnak, ha gyakran mossuk, hiszen kiszárad a fejbőrünk, emiatt a faggyútermelés többszörösen beindul, így minél többször mossuk meg, annál hamarabb zsíros lesz a frizuránk. Ez egy olyan ördögi kör, melyből nehéz kikászálódni úgy, hogy hajzatunk ne roncsolódjon.

Arról is beszéltünk már, hogy fontos részlet az is, mivel mossuk a hajunkat, és, hogy a samponváltás néha elengedhetetlen. Most egy kicsit mélyebben érintjük a témát, hogy mivel és hogyan kell hajat mosnunk ahhoz, hogy megőrizzük hajzatunk egészségét.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen kozmetikumokat használunk hajunk tisztításához. Mint ahogyan a bőr tekintetében, itt is eltérő termékek és főként eltérő összetevők jelentenek mindenkinek megfelelő ápolást. Oda kell figyelnünk, hogy mit viszünk fel száraz hajzatunkra, vagy ha éppen zsírosabb a fejbőrünk, mivel kezeljük.

Elterjedt tévhit az, hogy egy sampon akkor jó, ha rendesen habzik. Ez nem így van, hiszen ha a sampon túlságosan habzik, az bizony megtapadhat a hajszálakon, és ahelyett, hogy tisztítaná fejbőrünket, nem természetes réteget képez frizuránkon. A sampon lényege ugyanis az, hogy a fejbőrünket és ne a hajszálainkat tisztítsa.

Tehát a helyes hajmosásánál először is ne közvetlenül nyomjuk rá hajzatunkra a sampont, hanem a kezünkbe adagolva higítsuk kicsit fel vízzel, majd főként a hajtövekre és a fejbőrre fektetve a hangsúlyt, masszírozzuk bele frizuránkba. Ne ijedjünk meg, ha nem habzik túlságosan, ez inkább jó. Majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkból rendesen, így biztosítva azt, hogy sem a forró víz, sem a hajon maradt kozmetikum nem fog ártani.

A frizuránk egészségi állapota megszámlálhatatlan kisebb és nagyobb részlettől függ, éppen ezért nagyon könnyen jöhet elő probléma akár csak egy kis apróságtól is. Mind kívül, mind pedig belül támogatnunk kell ahhoz, hogy ne legyen semmi baj vele. Természetesen akkor is felléphet olyan gond, mint például a hajhullás és a kopaszodás, ha mi mindent megtettünk hajunk ápolásáért, hiszen rengeteg olyan probléma is okozhatja ezeket, melyeket sajnos mi magunk nem tudunk befolyásolni. Ilynekor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy mielőbb megtudjuk, mi segíthet bajunkon, ami lehet egy kezelés, vagy a biztos megoldást jelentő hajátültetés is.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed