AJÁNLÓ
 
12:52
2015. 07. 23.
40 év felett, akármennyire is nem tetszik, és próbálunk erre nem gondolni, sajnos mindenkit utolér...
A bejegyzés folyatódik
 
12:52
2015. 07. 23.
Már nagyon sokszor emlegettük, hogy egyes esetekben segítséget nyújthatnak hajhullásra a FolliOne...
A bejegyzés folyatódik
 
12:52
2015. 07. 23.
Annak ellenére, hogy a hajmosás egy mindennapi tevékenység, mégis nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:52
2015. 07. 23.
A drogériák polcai roskadozásig vannak tömve a különböző samponokkal és hajbalzsamokkal. Ugyanígy...
A bejegyzés folyatódik
 
12:52
2015. 07. 23.
Hajunk állapota nagyon sok dolgot képes kimutatni sokkal korábban, mint ahogy az adott gond közvetlen...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rossz sampon

0 Komment

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelnünk, milyen gyakran mossuk a hajunkat, és ezt milyen samponnal tesszük. Egy korábbi cikkünkben azt is említettük, hogy nem elegendő a jó sampon alkalmazása, bizony sokszor váltogatni is kell őket. De mit is okoz tulajdonképpen, ha számunkra rossz sampont használunk?

Főleg ilyenkor, amikor a nagy melegben többször mossuk meg hajzatunkat – akár a klóros vízben való fürdést követően, akár csak azért, mert nagyon megizzadt a fejbőrünk -, elengedhetetlen, hogy frizuránkra szabva válasszuk ki a samponunkat. Mivel a drogériák polcai roskadásig vannak tömve minden féle összetevőt tartalmazó hajmosókkal, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, mind illatban, mind pedig más szempontból. Vannak korpásodás elleni készítmények, zsírosodást gátló samponok, illetve száraz hajzatra valók, így elsőként erre figyeljünk oda, melyik is kell nekünk.

Ha nem sikerült jól megválasztani a samponunkat, annak nagyon hamar észrevesszük jeleit. Hajmosás után ugyanis igen gyorsan elkezd viszketni a fejbőr, és kellemetlenné, szinte megszüntethetetlenné válik ez az érzés. A viszketés után pedig égni is kezdhet fejbőrünk. Ilyenkor mindenképpen váltsunk sampont, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos elkezdhet hámlani fejbőrünk, kisebesedhet, és ez bizony hajhullást is eredményezhet.

A samponváltás mellett ilyenkor még inkább figyeljünk oda hajzatunkra, kényeztessük esetleg házilag elkészíthető, nyugtató pakolásokkal, melyek segítenek a viszketés megszüntetésében. Amennyiben későn reagálunk a fent leírt tünetekre, hajzatunk gyérülése csak akkor fog megállni, ha már orvosoltuk a problémát. A kihullott haj helyére természetesen vissza fognak nőni a hajszálak, hiszen ilyenkor a hajhullás csak átmeneti, de itt is, mint bármely más átmeneti kopaszodás esetében, segítségére lehetnek hajzatunk regenerálódásában a mezoterápiás vagy prp-kezelések.

Persze nem minden esetben beszélünk sajnos olyan hajhullásról, mely általunk és az említett kezelések segítségével megoldható lenne, hiszen az öröklött kopaszodásra például csak a hajátültetés jelenthet megoldást.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed