Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A veszélyes penész

0 Komment

A penészgombák imádják a nyirkos helyeket, és ugyancsak szeretik a meleget is. Éppen ezért nagyon hamar indul meg a szaporodásuk nyáron, amire fokozottan oda kell figyelnünk, hiszen elegendő egy kis penészfolttal rendelkező gyümölcsöt megennünk ahhoz, hogy utolérjen minket a baj.

Ha valamilyen úton-módon bekerülnek szervezetünkbe a penészgombák spórái, akkor az megzavarhatja a hormonháztartásunkat, bélrendszeri gondokat okozhat, gyulladásokat idézhet elő. Fejbőrünk pedig az egyik leggyorsabb jelzőrendszer ilyen esetekben, hiszen mindez hat rá is sajnos, és hamar mutatja elváltozásokkal, hogy probléma van a szervezetben.

Amennyiben allergiásak vagyunk a penészgombára, már az is elég, ha csak belélegzünk valamennyit. Az ilyenfajta allergiát jelezheti szédülés, fejfájás, hányinger vagy hasmenés, illetve hajhullás is. Elég egy olyan rejtett zug, ahol nem is láthatjuk, hogy penész van, már az előidézheti az allergiás tüneteket, azonban ha olyan helyen élünk, ahol szinte állandóan jelen van, akkor sajnos drasztikus és megállíthatatlan minden folyamat, míg nem orvosoljuk a problémát. A többszöri szellőztetés, a jó szigetelés és a gyakori takarítás vethet csak véget szenvedésünknek.

A penész tehát több szempontból is veszélyes szervezetünkre, és sajnos frizuránkat nézve bármelyik variációról is beszélünk, negatív hatással bír. A penészgomba által előidézett hajhullás azonban elmúlik, amint kiiktatjuk életünkből a penész jelenlétét. Amennyiben belekerült szervezetünkbe, speciális méregtelenítéssel, lúgosítással tudjuk orvosolni a helyzetet, a külső tényezőket pedig a fent leírtak alapján tudjuk számunkra biztonságossá tenni. A problémák kiküszöbölése után megindul hajzatunk regenerálódása, mely – mint általában minden átmeneti hajhullás esetében – legfeljebb 6 hónapig tarthat. Persze, ha későn jöttünk rá, hogy mi a baj, akkor ez sajnos tovább is húzódhat, ilyenkor segítségünkre lehetnek olyan eljárások, melyek gyorsítják a hajzat felépülését és visszanövését. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia.

Az említett gondok azonban csak egy töredékei annak a listának, melyen a hajhullás hátterében álló gondok szerepelnek. Számtalan más oka is lehet annak, hogy megindul a kopaszodás, a genetikától kezdve a lelki gondokig, így jobban tesszük, ha segítséggel próbáljuk megtudni, hogy mi okozhatja hajgyérülésünket. Amennyiben öröklött jellegű kopaszodásról van szó, egyetlen megoldás jelenthet biztos segítséget, mégpedig a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed