Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tavalyi év férfi hajtrendje

0 Komment

A tavalyi év igencsak nagy átalakulásokat indított el a férfiaknál a frizura terén. Ugyanis, míg jó pár éven keresztül alig történt valami változás, addig 2015-ben jócskán találkozhattunk újdonságokkal. Vajon ebben az évben is folytatódik ez, vagy inkább visszatérnek az erősebb nem képviselői a konzervatívabb formákhoz?

De először is, figyeljük meg, milyen változások indultak meg a tavalyi évben. Ami talán az egyik legszembetűnőbb, hogy visszatért a frufru használata, amit a szokásos felnyírt hajzat tetején kissé hosszabbra hagyott hajzat eredményezett. Kissé extravagáns, de sokaknak nagyon jól áll.

Emellett a férfiak hajegyenesítésének is lejárt a korszaka, és sokkal több természetes göndör frizurával találkozhattunk, ami reméljük, hogy 2016-ban is megmarad divatnak. A hosszú haj is visszatért, de most nem olyan formában, mint régen. Azaz nem csak amolyan „hagyjuk a természetre, ahogy megnő, úgy hordom” típusúak lettek ezek a hajzatok, hanem igényesen formázott és persze ápoltabb frizurákról beszélünk.

2015-ben újra hódítani kezdett a szakáll. Főleg a fiatalok körében lett elterjedt legalább a borosta, de rengeteg igazán dús, hosszú szakállal is találkozhattunk – ami valljuk be, nem minden hölgynek nyerte el a tetszését, de a viselőik legalább igazán férfiasnak érezhették magukat. Decemberben lett úrrá az egyik legnagyobb eddig látott őrültség sokakon, amikor égősorokkal és egyéb díszekkel tették még furábbá szakállukat.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy ez milyen mértékben fog változni 2016-ban, csökkenni vagy növekedni fog-e az extravagáns, vagy éppen meghökkenteni akaró frizura- és szakállkombinációk száma, visszatérnek-e inkább a konzervatívabb frizurákhoz, vagy még nagyobb újulásoknak lehetünk szemtanúi?

Egy biztos. Az összes frizura divatból kimarad egy, méghozzá a kopaszság. Ez azt jelenti, hogy bármennyire is teret nyer a kreativitás és a bevállalóság, a férfiak maguktól nem igazán szabadulnak meg a hajzatuktól, csak abban az esetben, ha az anyatermészet kibabrál velük, és nagymértékben kopaszodni kezdenek. Nem kell azonban még ebben az esetben sem a kopaszság mellett dönteni, hiszen tökéletes megoldást jelent a kopaszodás problémájára a hajátültetés, melynek segítségével ismét olyan hajzatunk lesz, mellyel nyugodtan tudjuk követni az új hajtrendeket – már, ha szeretnénk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Paleo diéta

0 Komment

Mára rengeteg étkezési szokás és akár sokszor már kultúrának is nevezhető csoport alakult ki. Már azt sem lehet egyszerűen kijelenteni, hogy valaki vegetáriánus vagy sem, hiszen még nekik is több kategóriájuk van, kezdve azokkal, akik csak a vörös húsokat nem eszik meg, egészen azokig, akik semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztanak, még tojást sem.

A számtalan evési szokás mellett pedig rengeteg diétás módszer is létrejött, hiszen az emberek nagy része mindig is érdekelt volt a fogyókúrákban. A szépségszimbólum ugyan mindig változik, de elég hosszú ideje van porondon a vékony alkat, melyet a sok sztár még inkább nyomatékosít saját maguk által reklámozott diétáikkal.

A paleo étrend szintén egy újfajta típusa az étkezési szokásoknak, és rengeteg lelkes követője van. De pontosan mi is az a paleo diéta? A paleolitikus étrend tulajdonképpen szeretné visszahozni napjainkba az úgynevezett „ősi” táplálkozást, méghozzá abból a megfontolásból, hogy rengeteg betegség kerülhető el vele, melyekért sok esetben a mai táplálkozásunk felelős.

Eszerint tiltottá válik az olyan veszélyforrásnak minősített termék, mint a tej, a búza, a kukorica vagy a rizs. Ugyancsak tiltólistára kerülnek a színezéket, ízfokozókat tartalmazó dolgok is, mint például az üdítőitalok és szintén kizárt a cukrok, olajak és babfélék fogyasztása is. Persze a listát végtelenül lehetne folytatni, a lényeg, hogy őseinkhez hasonlóan mi is a húsokban lássuk a fő táplálékot. Ezen felül pedig természetesen nagy hangsúlyt kapnak a zöldségek és a gyümölcsök.

A paleo étrend egyrészről igencsak egészséges lehet, viszont sajnos olyan megvonásokat is tartalmaz, amelyek hátrányossá tehetik. Éppen ezért ajánlatos ezt a fajta táplálkozást inkább csak kipróbálni, esetleg időszakonként beépíteni étrendünkbe, mint egy diétát, de hosszú távú alkalmazása nyomokat is hagyhat.

Akinek szervezete érzékenyen reagál a paleolitikus étrendre, sajnos olyan változások indulhatnak el, melyeknek nem fog örülni. Ilyen lehet például a hajhullás is, mely igen gyorsan maradandó nyomokat hagyhat. Ha időben reagálunk a problémára, akkor persze regenerálódni fog hajzatunk is idővel, de előfordulhat, hogy segítséget kell kérnünk régi frizuránk visszaállításához. Az ilyen, átmenetinek számító hajhullásra megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, vagy akár a prp-terápia is.  

 

Látogasson el honlapunkra, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről, köztük az öröklött kopaszodást is megoldó hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajtrendek idén nyáron

0 Komment

Míg a tavalyi nyár egyik legnagyobb divatja a fiús, mégis extravagáns, rövid frizura volt a hölgyeknél, most kicsit szolidabbra vált az idei stílus. Nézzük meg közelebbről, milyen frizurákra kell áttérnünk, ha követni akarjuk a mostani trendet nyáron!

Az idei legnagyobb sláger hajviselet terén a félhosszú, vállig érő hajzat. Kicsit visszafogottabb, mégis rengeteg lehetőség rejlik benne. Lehet hordani egyenesen, de a göndör tincsek szintén jól mutatnak ilyen hosszúságban. Kényelmes is, hiszen még mindig összeköthető a nagyobb melegekben. Általában minden arcformához illik, tehát nem lőhetünk nagyon mellé vele, és a színekben elengedhetjük fantáziánkat, kibontakozhatjuk személyiségünket akkor is, ha nem vadóc a kiinduló frizura.

Természetesen emellett a rövid haj sem megy ki a divatból teljesen, inkább azt mondhatnánk, hogy átalakul, és extra helyett inkább a lazább, nőiesebb, elegánsabb változatai hódítanak majd. A hosszú haj kedvelői se essenek kétségbe! Az intenzív színek mellett most dominálnak a természetes, natúr színek, melyekkel igencsak jól mutatnak a hosszú loknik. A 2015-ös év legkeresettebb színe pedig nem más, mint a marsala. Ez a különleges szín tökéletesen illik minden frizurához, és feldobja, dögössé varázsolja viselőjét.

Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy mindenféle hajformázás és festés után nagy hangsúlyt kell fektetnünk hajzatunk ápolására, hiszen nyáron eleve nagyon sok káros hatásnak van kitéve, ezek pedig csak tetézik ezt. Használjunk hajpakolásokat, figyeljünk oda a helyes hajszárításra, és soha ne alkalmazzunk szünet nélkül semmilyen hajformázó eszközt.

A fent említett dolgok ugyanis kiszáríthatják a hajunkat, tönkretehetik a hajszálak szerkezetét, és előbb-utóbb hajhullást idéznek elő. Ilyenkor nagyon fontos észbe kapnunk, és azonnal felhagynunk a káros eszközök használatával, de sokszor ez nem elég ahhoz, hogy visszaálljon a rend. Átmeneti hajhullás esetén nagy segítségünkre lehet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, melyek segítségével sokkal gyorsabb lesz hajzatunk regenerálódása. A HairHungary Klinikán a hajbeültetési eljárás mellett – mely a maradandó kopasz foltokra is végleges megoldást nyújt – ezen terápiás megoldásokkal is várják a pácienseket, hogy mindenki személyre szabottan kaphassa meg a megfelelő orvoslást problémájára.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fogyókúra mesterien

0 Komment

Ahogy közeledik a nyár, egyre több praktikát zúdítanak ránk a fogyással kapcsolatban. Szinte minden celebnek megvan a saját trükkje, hogyan adjon le pár kilót a fürdőruhás időszakra, persze ilyenkor azt elfelejtik megemlíteni, hogy mennyi plusz segítséget kapnak, nem kevés pénzért.

Persze nem kell mindenkinek személyi edző vagy saját konditerem ahhoz, hogy jó formába hozza magát, és nagyon fontos az is, hogy a fogyókúránkban ne essünk át a ló túloldalára, hiszen szervezetünket nem csak a sok evés, hanem a hirtelen fogyás is nagymértékben károsítja. Ugyancsak veszélyes lehet az is, amikor a kilók leadása miatt étkezési zavarok alakulnak ki. Ahogy azt már korábbi cikkekben is említettük, mindegyik okozhat nagymértékű hajhullást amellett, hogy az egész szervezet egyensúlya felborul.

Ahhoz, hogy olyan formába hozzuk testünket, amelyet megálmodtunk, nem kell éheztetnünk magunkat. Sőt, amennyiben nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű tápanyagot, abból sokszor az ellenkezője sül ki, ugyanis amint élelemhez jut a testünk, egyből raktározni kezd.

Éppen ezért soha ne próbáljunk meg úgy fogyni, hogy sanyargatjuk magunkat, hanem egyszerűen cseréljük ki az alapanyagainkat. Amennyiben teljes kiőrlésű, cukormentes és sovány zsírtartalmú finomságokat eszünk sok zöldség mellett, akkor hamarosan elkezdenek majd leolvadni rólunk a felesleges kilók. Ezt ki kell egészítenünk még elegendő vízfogyasztással, és persze az sem árt, ha mozgunk is kicsit mellette. Mivel testünk kinézete kb. 70%-ban függ attól, hogy milyen étrenden élünk, és 30%-ban befolyásolja az, hogy mennyit mozgunk, a kettő összehangolásával gyönyörű és gyors eredményt érhetünk el. Ami pedig a legfontosabb, szerveztünk csak jobban lesz, és nem kell olyan kellemetlenségektől tartanunk, melyek a drasztikus fogyásoknál következnek be, mint például a fáradékonyság, vagy a hajhullás.

Ha rossz fogyókúrába kezdtünk, akkor bizony ezeket a tüneteket hamar észre fogjuk venni magunkon. Azonnal le kell állni a koplalással, hiszen ha sokáig sanyargatjuk testünket, akkor ezek a folyamatok csak nehezen, vagy egyáltalán nem lesznek visszafordíthatók. Az evészavarokkal, illetve hirtelen fogyással előidézett kopaszodás tekintetében akár 6 hónap is kell ahhoz, hogy újra meginduljon a rendes hajnövekedés, ezért segítségünkre lehet ennek felgyorsítására a mezoterápia vagy a prp kezelés.  

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Együnk sok halat vagy ne?

0 Komment

Az egészséges táplálkozásról beszélve szinte minden esetben megemlítésre kerül a halak fogyasztása. Mivel sajnálatos módon ezt nem részletezik jobban kifejtve, így kevesen tudják, hogy nem mindegy, milyen fajtájú és típusú halételeket eszünk, ugyanis köztük is van olyan, amelyik nem annyira egészséges, mint gondolnánk.

A hajzatunk tekintetében inkább árt az, ha valaki túl sok olyan tengeri halat fogyaszt, melyeknek magas a higanytartalma. Ilyen például a kardhal, néhány tonhalfajta és a makréla is. Amennyiben hetente többször eszünk ezekből, sajnos felhalmozódik szervezetünkben a higany, ami különböző egészségügyi problémákhoz vezethet. Ilyen gond például a haj elvékonyodása, rosszabb esetben pedig megindulhat a hajhullás is.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hal tőkehal makréla lazac kardhal tonhal halfélék egészséges étrend higany

Persze ez nem azt jelenti, hogy emiatt ne fogyasszunk halat, sőt! A tengeri halfélék közül tökéletes választás egészségünk szempontjából például a lazac, illetve a tőkehal is, de természetesen a fent említett halak sem károsak egyáltalán, ha mértékkel fogyasztjuk őket.

A hajhullás hátterében nagyon sok ok állhat, és ezek igencsak eltérőek lehetnek. A helytelen táplálkozás egy olyan problémaforrás, mely több egészségügyi gondhoz vezethet, éppen ezért körültekintőnek kell lennünk, amikor a mindennapi étrendünket összeállítjuk. Persze mindenhonnan kapjuk ehhez az információkat, melyek sokszor ellentmondanak egymásnak, így a legjobb az, ha egy arany középutat keresünk.

Amennyiben a haj állapotának folyamatos romlása, illetve a kopaszodás nem függ össze semmilyen életmódi hiányossággal, akkor bizony más okokat kell keresni. Attól függően, hogy mi eredményezi ezt a kellemetlenséget, segítségünkre lehet néhány kezelés alkalmazása – pl. mezoterápia - az eredeti hajzat visszaállítására. Azonban ha a hajhullás öröklött jellegű, vagy hiába próbálunk ki bármit a megállítására, folyamatosan kudarcot vallunk, akkor csak a hajátültetés lehet megoldás problémánkra.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed