Férfi hajtrendek 2017-ben

0 Komment

Előző cikkünkben azzal foglalkoztunk, hogy milyen frizurák fognak hódítani ebben az évben a hölgyek körében. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy milyen stílust kell választaniuk a férfiaknak ahhoz, hogy 2017-ben divatosak lehessenek.

Általában a divat nem igazán szöges ellentétek behozatalával váltja le az előző év trendjét, természetesen mindig akad némi átfedés, legyen szó bármilyen ágazatáról. Így a frizurák terén is megfigyelhető a 2016-os év hatása, azonban persze valamelyik irányban mindig elmozdul a változás.

Idén is nagy szerepet kap például a különböző, „hajtetoválásként” is emlegetett formanyírás a hajzatba, de a természetesség még nagyobb hangsúllyal lép be a frizurák életébe. Ahogy a női divatban, a férfiaknál is egyre kevésbé lesz trendi a hajformázó készítmények alkalmazása, ami azt jelenti, hogy a zselézett, beállított hajzat már a múlté. Viszont a felnyírt, a fejtetőn hosszabbra hagyott hajzat idén is közkedvelt marad.

hajhullás koapszodás öröklött kopaszodás férfi frizura 2017 hajtrend hajdivat divat stílus hosszú haj hajzselé fodrász hairhungary hajátültetés

A legnagyobb tetszést ebben az évben a hosszabb, szexi loboncok válthatják ki, melyek elterjedésében nem kis szerepet játszottak az egyes, manapság nagyon közismert és persze közkedvelt sorozatok  - mint például a Trónok harca - sztárjai. A sármosság erősítéseként pedig a kisebb borosta, vagy a nagyobb szakáll teszi fel a pontot arra a bizonyos „i”-re.

Idén az ősz haj már olyannyira nem kínos, hogy nem csak a természetes folyamatoknak lehetünk majd szemtanúi. Bizony, a fiatalság megőrzésére folytatott harc a hajfestékek bevetésével kicsit módosul, és a szürkés, őszes színeket próbálják majd sokan ki a hajfestés segítségével.

Láthatjuk tehát, hogy elég széleskörű, mégis nagyjából behatárolható hajdivat fog uralkodni 2017-ben a férfiakat tekintve. Egy biztos azonban, a kopaszság még mindig nem trendi, persze azok kivételével, akiknek igencsak jól áll a haj nélküli frizura. Sajnos azonban nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen szerencsések, és a kopaszodás általában rosszul érinti az embert, főként, ha már korán megindul a folyamat.

A férfiak többségét érintő, öröklött jellegű kopaszodásra is van azonban megoldás. A hajátültetés tökéletesen és véglegesen oldhatja meg a problémát, és ha hosszú loboncunk nem is, de azért fodrászt igénylő, trendi frizuránk még mindig lehet utána.  

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

2017 női frizuradivatja

0 Komment

Minden évnek megvan a maga divatja, a frizurákat tekintve is. Persze ez nem azt jelenti, hogy nagy változásokra, 180 fokos fordulatokra kell számítani, hanem egyszerűen csak van néhány apróság, ami még inkább előtérbe kerül az adott évben. Idén a félhosszú haj fog hódítani a hölgyek körében.

Bár nem most kerül még csak a trendi frizurák körébe a félhosszú hajzat, mégis sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni, mint tavaly. Ugyanis idén már egyáltalán nem lesz divat a fenékig érő, hosszú haj, éppen ezért a hajhosszabbítás is kevésbé lesz keresett azok körében, akik valamennyire is szeretik követni a trendeket.

hajhullás hairhungary mezoterápia prp kezelés prp-terápia divat stílus hajtrend 2017 női frizurák idei divat frizuradivat

Emellett a hajformázók használatát is nyugodtan lecsökkenthetjük, ugyanis minél inkább természetes a hajzat, annál divatosabb lesz idén. Persze néha varázsolhatunk magunknak pár hullámos loknit, ami feldobja majd megjelenésünket, de nem kell mindig bíbelődni komolyabb frizurán.

A másik stílus, ami újra helyet kap 2017-ben a divatos hajformák között, az a rövid pixie frizura, ami azon kívül, hogy dús hajzatot igényel, semmi mást nem követel viselőjétől. A formázók tehát itt is kiszorulnak a képből.

Egy biztos, ha valamennyire is követjük az idei trendeket, annak hajzatunk rettentően hálás lesz. Ugyanis rengeteget segít állapotán az, ha nem használunk erős hajformázó készítményeket, mint például hajlakkot vagy zselét, illetve az eszközöket is félretehetjük, melyek szintén nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Arról nem is beszélve, hogy a hajhosszabbítás egyes válfajai mennyire megviselték a hajzatot.

2017 tehát nem csak a természetes frizurák, hanem talán a fellélegezhető hajzatok éve is lesz. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden gond megoldódik, hiszen a fent említett, káros eszközökön kívül nagyon sok más is eredményezheti hajunk állapotának romlását. Ilyenek lehetnek például a lelki eredetű gondok, de akár gyógyszeres kezelések is okozhatnak hajhullást.

Az effajta problémára olyan kezelések adhatnak megoldást, mint például a mezoterépia, vagy a prp kezelés, illetve természetesen akadnak olyan hajápoló termékek is, melyek segíthetnek hajunk állapotának javításában. Az biztos, hogy ha megfelelő támogatást kapnak fürtjeink, akkor már tényleg csak azzal kell törődnünk, hogy milyenre is vágassuk frizuránkat.    

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A tavalyi év férfi hajtrendje

0 Komment

A tavalyi év igencsak nagy átalakulásokat indított el a férfiaknál a frizura terén. Ugyanis, míg jó pár éven keresztül alig történt valami változás, addig 2015-ben jócskán találkozhattunk újdonságokkal. Vajon ebben az évben is folytatódik ez, vagy inkább visszatérnek az erősebb nem képviselői a konzervatívabb formákhoz?

De először is, figyeljük meg, milyen változások indultak meg a tavalyi évben. Ami talán az egyik legszembetűnőbb, hogy visszatért a frufru használata, amit a szokásos felnyírt hajzat tetején kissé hosszabbra hagyott hajzat eredményezett. Kissé extravagáns, de sokaknak nagyon jól áll.

Emellett a férfiak hajegyenesítésének is lejárt a korszaka, és sokkal több természetes göndör frizurával találkozhattunk, ami reméljük, hogy 2016-ban is megmarad divatnak. A hosszú haj is visszatért, de most nem olyan formában, mint régen. Azaz nem csak amolyan „hagyjuk a természetre, ahogy megnő, úgy hordom” típusúak lettek ezek a hajzatok, hanem igényesen formázott és persze ápoltabb frizurákról beszélünk.

2015-ben újra hódítani kezdett a szakáll. Főleg a fiatalok körében lett elterjedt legalább a borosta, de rengeteg igazán dús, hosszú szakállal is találkozhattunk – ami valljuk be, nem minden hölgynek nyerte el a tetszését, de a viselőik legalább igazán férfiasnak érezhették magukat. Decemberben lett úrrá az egyik legnagyobb eddig látott őrültség sokakon, amikor égősorokkal és egyéb díszekkel tették még furábbá szakállukat.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy ez milyen mértékben fog változni 2016-ban, csökkenni vagy növekedni fog-e az extravagáns, vagy éppen meghökkenteni akaró frizura- és szakállkombinációk száma, visszatérnek-e inkább a konzervatívabb frizurákhoz, vagy még nagyobb újulásoknak lehetünk szemtanúi?

Egy biztos. Az összes frizura divatból kimarad egy, méghozzá a kopaszság. Ez azt jelenti, hogy bármennyire is teret nyer a kreativitás és a bevállalóság, a férfiak maguktól nem igazán szabadulnak meg a hajzatuktól, csak abban az esetben, ha az anyatermészet kibabrál velük, és nagymértékben kopaszodni kezdenek. Nem kell azonban még ebben az esetben sem a kopaszság mellett dönteni, hiszen tökéletes megoldást jelent a kopaszodás problémájára a hajátültetés, melynek segítségével ismét olyan hajzatunk lesz, mellyel nyugodtan tudjuk követni az új hajtrendeket – már, ha szeretnénk.

 

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu