Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eszement diéták

0 Komment

Megszámlálhatatlan mennyiségű diéta létezik már, és szinte képtelenség, hogy ne fussunk bele egy-egy étkezési tanácsba a napunk folyamán. Mindenhol találkozhatunk ugyanis különböző fogyókúrás ötletekkel, ételekkel, receptekkel, ha akarjuk, ha nem. Nem is ezzel van a probléma. A gondot az okozza, ha valaki egyszerűen beleugrik egy diétába anélkül, hogy mindent jól átgondolt volna.

Egyrészt akármennyire is kecsegtetőnek tűnik egy fogyást ígérő étrend, korántsem biztos, hogy rajtunk is segíteni fog. Mindenki más és más, ezt soha nem szabad elfelejteni. Kinézetünkről természetesen javarészt mi tehetünk, de azért rengeteg egyéb tényező is befolyásolja, milyen az alkatunk.

Kezdjük mindjárt a genetikával, ami ellen nem tehetünk semmit. Emellett pedig sajnos rengeteg betegség is okozhat némi súlyfelesleget, amit szintén nagyon nehéz a kezünkbe venni, szakember segítsége nélkül nem is nagyon lehet. Azt azonban kijelenthetjük, hogy a legtöbb fogyni vágyó egyszerűen csak elégedetlen külsejével, és olyan megoldást keresne, ami hamar segít a gondján.

Éppen ez a legveszélyesebb az egészben, hogy a kulcsszó a: hamar. Egy fogyás ugyanis nagyon hosszú folyamat eredménye kell, hogy legyen, a hirtelenség rengeteg veszélyt hordoz magában. Azok a diéták, melyek pár hét alatt sok-sok mínusz kilót ígérnek, biztos, hogy károkat is hagynak maguk után.

Az egyik ilyen, hirtelen fogyást kísérő kár a haj állapotának romlása, illetve rosszabb esetben nagyfokú hajhullás megindulása. Ennek oka, hogy a szervezet a hirtelen lecsökkentet étrendnek köszönhetően sajnos sokkal kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut. És persze az egész felépítésünk sem úgy lett kitalálva, hogy egyik napról a másikra kövesse a változásokat.

Ezért szépen, fokozatosan és megfontoltan kell belekezdenünk egy diétába, és sokkal jobban tesszük, ha szakember segítségét kérjük ebben, és nem önfejűen kezdünk bele valamilyen sokat ígérő önsanyargatásba.

A fent említett hajhullás természetesen csak átmeneti, amennyiben idejében észleljük a problémát és teszünk ellene. Ilyenkor le kell lassítanunk a diétánkat, és oda kell figyelnünk, hogy kiegyensúlyozottan étkezzünk. Egyes esetekben ez nem elég, ilyenkor különböző termékek, vagy kezelések  - mint például a PRP terápia - segítségével tudjuk erősíteni megviselt hajkoronánkat.  

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Fogyókúra mesterien

0 Komment

Ahogy közeledik a nyár, egyre több praktikát zúdítanak ránk a fogyással kapcsolatban. Szinte minden celebnek megvan a saját trükkje, hogyan adjon le pár kilót a fürdőruhás időszakra, persze ilyenkor azt elfelejtik megemlíteni, hogy mennyi plusz segítséget kapnak, nem kevés pénzért.

Persze nem kell mindenkinek személyi edző vagy saját konditerem ahhoz, hogy jó formába hozza magát, és nagyon fontos az is, hogy a fogyókúránkban ne essünk át a ló túloldalára, hiszen szervezetünket nem csak a sok evés, hanem a hirtelen fogyás is nagymértékben károsítja. Ugyancsak veszélyes lehet az is, amikor a kilók leadása miatt étkezési zavarok alakulnak ki. Ahogy azt már korábbi cikkekben is említettük, mindegyik okozhat nagymértékű hajhullást amellett, hogy az egész szervezet egyensúlya felborul.

Ahhoz, hogy olyan formába hozzuk testünket, amelyet megálmodtunk, nem kell éheztetnünk magunkat. Sőt, amennyiben nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű tápanyagot, abból sokszor az ellenkezője sül ki, ugyanis amint élelemhez jut a testünk, egyből raktározni kezd.

Éppen ezért soha ne próbáljunk meg úgy fogyni, hogy sanyargatjuk magunkat, hanem egyszerűen cseréljük ki az alapanyagainkat. Amennyiben teljes kiőrlésű, cukormentes és sovány zsírtartalmú finomságokat eszünk sok zöldség mellett, akkor hamarosan elkezdenek majd leolvadni rólunk a felesleges kilók. Ezt ki kell egészítenünk még elegendő vízfogyasztással, és persze az sem árt, ha mozgunk is kicsit mellette. Mivel testünk kinézete kb. 70%-ban függ attól, hogy milyen étrenden élünk, és 30%-ban befolyásolja az, hogy mennyit mozgunk, a kettő összehangolásával gyönyörű és gyors eredményt érhetünk el. Ami pedig a legfontosabb, szerveztünk csak jobban lesz, és nem kell olyan kellemetlenségektől tartanunk, melyek a drasztikus fogyásoknál következnek be, mint például a fáradékonyság, vagy a hajhullás.

Ha rossz fogyókúrába kezdtünk, akkor bizony ezeket a tüneteket hamar észre fogjuk venni magunkon. Azonnal le kell állni a koplalással, hiszen ha sokáig sanyargatjuk testünket, akkor ezek a folyamatok csak nehezen, vagy egyáltalán nem lesznek visszafordíthatók. Az evészavarokkal, illetve hirtelen fogyással előidézett kopaszodás tekintetében akár 6 hónap is kell ahhoz, hogy újra meginduljon a rendes hajnövekedés, ezért segítségünkre lehet ennek felgyorsítására a mezoterápia vagy a prp kezelés.  

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tetőtől talpig kicserélve

0 Komment

Ferencsik Istvánról, a Nagy Fogyás egykori győzteséről tényleg nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljes átváltozáson ment át. A fogyókúráját nagyon sokan kísérték figyelemmel, és most már nem csak a kilóitól szabadult meg, hanem az egyre növekvő homlokvonalától is. Úgy is mondhatnák, hogy ami kilóban leolvadt testéről, az hajban most visszament rá.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary nagy fogyás ferencsik istván fogyás túlsúly homlokvonal

István pár évvel ezelőtt vett részt a fent említett műsorban, és nem kis sikerrel ért számára az véget. Nem elég, hogy összesen 90 kilógrammnyi feleslegnek inthetett búcsút, hanem kitartásával meg is nyerte – ezt a kicsinek nem mondható – kihívást. Természetes tehát, hogy ezek után új embernek érezhette magát, most azonban eljött az ideje, hogy további változtatásra is sort kerítsen, hiszen akadt még valami, amivel nem volt megelégedve.

Ahogy sokakat, Istvánt is utolérte a kopaszodás, ami nála a homlokvonalhajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary nagy fogyás ferencsik istván fogyás túlsúly homlokvonal emelkedésével teljesedett ki. Ezért felkereste Klinikánkat, hogy az új alak mellé most új frizurája is lehessen. A hajbeültetés során 3800 hajszálat ültettek át az elülső frontvonalra, és most, 9 hónappal a beavatkozás után ismét dús, fiatalos hajkoronával rendelkezik.

István így most már nem csak karcsúbb derékkal, hanem sűrűbb, fiatalosabb frizurával is rendelkezik, és valljuk be, ez a két dolog bizony igencsak nagy befolyással bír ránk, hiszen a külsőnk nagyon is lényeges szerepet tölt be mindennapjainkban, mert szerfelett fontos az, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben. Mindenki, akinek valaha köze volt bármelyik problémához - legyen az a túlsúly, vagy a haj ritkulása -, bizony pont az ilyenfajta változásokra vágyna.

Ne habozzunk hát, hanem István példáját követve vegyük kezünkbe a sorsunkat, és alakítsunk külsőnkön úgy, hogy elégedettek lehessünk magunkkal. Ehhez kell egy kis bátorság, némi elszántság és persze akaraterő, egy kis kitartással és változtatásvággyal fűszerezve. Ferencsik István huncut mosolyából pedig meríthetünk mindehhez erőt, hiszen egyben biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény mindenképpen felemelő lesz!

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Harrison Ford-nak nem áll jól

0 Komment

Köztudott tény, hogy a színészeknek rengeteg olyan dolgot be kell vállalniuk egy-egy szerep kedvéért, ami nem kis munkával jár, vagy éppen nem a legelőnyösebb formába hozza őket. Rengeteg fogyásról és hízásról hallottunk már, mint például Matthew McConaughey csontsoványságáról a „Mielőtt meghaltam” című film kedvéért, vagy ellenpéldájaként a „Bridget Jones” filmek miatt ducivá hízó Renée Zellweger esetéről.

A folyamatos szerepcserék egyik legnagyobb feltűnést keltő variációja a kilók számának mozgásán kívül az, ha a színészek frizurájával játszanak. Nem csak különböző karaktertípusokat kapunk így, hanem sok esetben legalább sikerül elvonatkoztatnunk egy addigi megszokott szerepkörből.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hajbeültetés hairhungary Harrison Ford filmek filmszerepek fogyás hízás Bridget Jones Matthew McConaughey kopaszság

A sokféle embertípust alakító Harrison Ford-nak ahhoz, hogy kissé „rosszfiúsabb” stílusa legyen, kopaszra nyírták a haját a „Paranoia” című filmhez. Meg kell mondani, hogy amit el szerettek volna érni ezzel a húzással, az természetesen sikerült, azonban az is biztos, hogy a hírességnek nem éppen előnyös ez a frizura. Ha komolyabban elkezdene majd kopaszodni, akkor meg kell fontolnia, hogy tegyen ellene, különben nem biztos, hogy nők ezrei bomlanak majd utána.

Sajnos a kopaszodás sokakat utolér, sokszor idő előtt is. Férfiak esetében nagyon gyakori az öröklött jellegű hajhullás, ami néhányuknak jól áll, és férfiassá teszi arcukat, viszont sajnos többen vannak, akiknek nem előnyös a tar fej. Ilyenkor igazából egyetlen olyan segítség jöhet szóba, ami biztos, és végleges megoldást nyújt.

A hajbeültetési beavatkozás során a tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz területekre, mivel ezen hajszálakra nem hat a tesztoszteron, mely nagymértékben hibás a hajhullásban, így az új helyükön is megmaradnak majd. A HairHungary Klinika hírességeknek és hétköznapi embereknek is segített már abban, hogy visszanyerjék régi frizurájukat, így biztossággal mondható, hogy akik számára nincs más megoldás, azok akkor járnak jól, ha minél előbb felkeresik szakértő kollégáinkat. Ha Harrison Ford jobban elkezdene kopaszodni, bizony neki is ezt ajánlanánk!

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kukoricát minden nap!

0 Komment

A strandszezon egyik mindennapos velejárója a partokon és uszodákban folyamatosan kínálgatott, főtt kukorica. Nincs is annál jobb ilyenkor, mint ülni a parton vagy a medence szélén, és majszolni a sárga kincset. De tudjuk-e vajon, mennyi jótékony hatással rendelkezik ez a finomság?

Először is B-vitamint tartalmaz, amely serkenti az agysejtek működését, ezáltal az emlékezetünk és koncentrációs képességünk is javulni fog. Emellett hat a test energetizáló központjára is, ami azt jelenti, hogy a komplexebb szénhidrátokat átalakítja glükózzá, vagyis jól használható energiává.

Sokan nem ismerik azt a trükköt, hogy a betakarított kukorica „bajszából”, szárítás után készíthető egy csodatea. Azért csoda, hiszen ez a főzet vizelethajtó, zsírégető, tehát tulajdonképpen fogyasztó hatással bír. Természetesen csak akkor, ha nem teszünk hozzá cukrot, hiszen azzal el is rontanánk a hatását.

Végül, de nem utolsó sorban a kukorica erősíti a haj szerkezetét, ezért fogyasztása hozzájárulhat ahhoz, hogy gyönyörű hajzatunk legyen. Olyan antioxidánsokat tartalmaz ugyanis, melyek semlegesíteni tudják például az UV-sugárzás káros hatásait, ilyen a C-vitamin vagy a likopin.

Mivel az UV-sugárzásnak nyáron szinte folyamatosan ki van téve frizuránk, nagyon fontos, hogy védelmezzük ellene. A kukorica fogyasztása mellett nem árt, ha tűző napon inkább csak kalapban tartózkodunk, hiszen nem csak hajszálainknak, hanem fejbőrünknek is igen káros az erős napfény.

Amennyiben nem védjük megfelelően hajzatunkat, és nem ápoljuk annak függvényében, mennyi káros hatás éri, bizony hamar szembetalálkozhatunk olyan problémákkal, mint a töredezett, száraz haj, különböző fejbőrbetegségek, vagy a hajhullás.

Utóbbival bizony nehéz felvenni a harcot, hiszen attól függően, hogy mi okozza, nagyon makacs jelenség tud lenni, melyet sok esetben sajnos nem lehet visszafordítani. Kopaszodás esetén mindenképpen szükségünk lesz szakértő segítségre ahhoz, hogy megtudjuk, milyen megoldás jelenthet számunkra gyógyírt. Ez lehet a kiváltó okok megszűntetése mellett különböző készítmények alkalmazása, vagy mezoterápiás kezelés, de amennyiben a hajhullást olyan gond okozza, melyre tulajdonképpen nincs megoldás – mint az öröklött kopaszodás -, akkor csak a végleges hajátültetés jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed