AJÁNLÓ
 
09:33
2015. 08. 18.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:33
2015. 08. 18.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:33
2015. 08. 18.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:33
2015. 08. 18.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:33
2015. 08. 18.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közeledik a kullancs-szezon!

0 Komment

Ahogy kezd lehűlni az idő, tökéletes lesz az életkörülmény az olyan paraziták számára, mint például a kullancsok. Sajnos hazánkban is egyre nagyobb a számuk, és még inkább problémát jelent, hogy ezek közül egyre több fertőzött is. Ráadásul nem csak akkor számíthatunk bajra, ha minket csípnek meg, hanem akkor is, ha egy fertőzött tehén tejét isszuk meg, így tényleg oda kell figyelni nagyon a jelekre!

Sokszor sajnos észre sem vesszük, ha megcsíp minket egy kullancs. Régebben minden kirándulás után, erdei túrákat követően átnéztük magunkat, ma azonban már olyan helyeken is előfordulhatnak, hogy szinte minden este ellenőriznünk kellene, nem szedtünk-e össze egyet sem. Játszótereken, folyópartokon, akár csak füves réteken is előfordulnak már, nem csak az erdős részeken.

Persze nem minden kullancscsípés jelent problémát, azonban ha fertőzött példányt fogtunk ki, akkor sajnos nem sok jóra számíthatunk. Az a baktérium, ami a Lyme-kórt okozza, különböző gyulladásokkal terheli meg szervezetünket, ami akkor válik igazán veszélyessé, ha a szívet is megtámadja. Először azonban ízületi és ideggyulladásokat eredményez, így ha ilyesmit észlelünk magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz. A különböző gyulladások pedig másként is mutatják, hogy baj van. A szervi panaszokat ugyanis hajzatunk állapotának romlása, fejbőrünkön megjelenő bőrproblémák és a haj hirtelen meginduló gyérülése is jelzi. Ha időben fordulunk orvoshoz a tünetek megjelenése után, akkor a fent említett megbetegedések gyógyíthatók.

Ezzel együtt természetesen a hajzatunkon megjelenő károk, még ha lassan is, de meg fognak szűnni. Amennyiben ezt gyorsítani szeretnénk, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy esetleg a prp-terápia is, hiszen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Sok esetben azonban sajnos nem ilyen egyszerű a hajproblémák kezelése. Több betegség, illetve gyógyszer mellékhatásaként ugyanis kialakulhatnak maradandó kopasz foltok, de okozhatja a kopaszodást maga az öröklés is. Ilyen esetekben hiába használunk bármilyen kozmetikumokat, azok nem fogják visszavarázsolni frizuránkat. Erre csak egyetlen lehetséges megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés, melynek segítségével újra lesz hajzatunk azokon a részeken, ahol már nem nőtt ki magától egy hajszál sem.

 

 Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed