Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Garantált genetika?

0 Komment

A kopaszodás, mint tudjuk, nagyon sok esetben a genetikán alapszik, vagyis örököljük azt a hajlamot, hogy hajzatunk kihullik, még azt is, hogy milyen formában. Természetesen a hajhullás mögött rengeteg más ok is állhat, azonban ha a családban látható a kopaszodás megléte, akkor valószínűleg minket is ez ért el, amint ritkulni kezdett frizuránk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül számítani kell a kopaszodásra, ha vannak a családban olyanok, akik ezzel a problémával küzdenek, de tény, hogy a hajhullás jelentős részben örökletes folyamatnak számít, így ilyenkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy minket is utolér.

hajhullás kopaszodás hajritkulás öröklött kopaszodás öröklés genetika hairhungary hajátültetés hajbeültetés hajbeültetés blog

Ilyenkor elnézve a kopaszodás mértékét, vonalát, nagyságát családtagjainknál természetes, hogy elönt minket a félelem, és sokkal jobban odafigyelünk arra, hogy mi a helyzet saját magunknál. Nézzük a fésűben maradt szálak mennyiségét vagy hosszasan állunk a tükör előtt azt vizsgálva, mennyire látszódik át fejbőrünk hajzatunkon.

Az öröklést tekintve a férfiaknál részben az X-kromoszómákban dől el annak a lehetősége, hogy a nem megfelelő géneket hordozni fogják magukban, ez pedig az anyai ágról való öröklés, azonban meghatározóak az apától örökölt gének is. De ne ijedjünk meg, ha édesapánk vagy anyai nagyapánk fejére nézünk, és tarságot látunk, még nem feltétlen biztos, hogy saját frizuránkra is ugyanaz a sors vár majd.

Azonban ha megindul a kopaszodás, akkor minden más okot kizárva a legvalószínűbb ludasok a bajban természetesen a gének lesznek. Az ilyen eredetű hajhullásnál pedig az egyetlen biztos megoldás arra, hogy a kopaszságon úrrá legyünk, az a hajátültetés.

Az eljárás során azon hajszálakból ültetnek be a kopasz területekre, melyek a tarkótájon helyezkednek el, és nem hullnak ki. Az új területen is megtartják ezt a jó szokásukat, így nem kell a továbbiakban félnünk attól, hogy az öröklés ezeket is utolérné. Az új hajzat nem csak természetes lesz tehát, hanem végleges is.

Részletes képet kaphatunk az eljárásról, ha olyan páciensek szavait olvassuk, akik már átestek ezen a műtéten. Nem csak a beavatkozás menetét ismerhetjük meg jobban a hajbeültetéses blogokból, hanem az előtte és utána felmerülő érzelmekről, valamint az eredményességről is tisztábban fogunk majd látni.

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Beyonce-nak minden jól áll?

0 Komment

A gyönyörű énekesnő nemrég ismét újított frizuráján, és a hosszú loknik helyett félhosszú, állig érő hajzattal láthatjuk új klipjeiben. A dús hajú énekesnőnek meg kell hagyni, ez is jól áll, pedig első látásra sokan sokkot kaptak, hogy megszabadult attól a hossztól, melyről sokan csak álmodnak.

hajhullás kopaszodás tar foltok hairhungary hajátültetés Beyonce Britney Spears hosszú haj félhosszú haj hajritkulás

Beyonce rengeteg arcát mutatta már meg, haja volt már göndör és egyenes, sötét és szőke, és mivel olyan szerencsével áldotta meg a sors, hogy arcához szinte minden illik, így sosem lehetett azt mondani rá, hogy ez vagy az a frizura nem állna jól neki. Sőt, a folyamatos újításokkal még inkább tetszetőssé válik, és nem csak a férfiak, hanem a nők elismerését is kivívja magának.

Persze létezik olyan fejtető, ami még neki sem biztos, hogy jól állna, ami nem más, mint a kopaszság. Nők ezrei rettegnek ettől, hiszen akármilyen gyönyörű arccal is rendelkezhetünk, a nőiesség egyik legszebb része a frizura. Ugyan sok celeb kipróbálta már, hogy mit szól a közönség, ha megválik hajzatától, mint például Britney Spears, aki nagy döbbentséget váltott ki ezzel rajongóiból, mégsem ez a követendő példa. Sok színésznő alakítása miatt kénytelen megválni a hosszú tincsektől, de persze ez velejárója a szakmának. Azonban akár hírességet, akár hétköznapi embereket ér utol a nagymértékű kopaszodás, az bizony egy igen nagy és elviselhetetlen probléma. Nem véletlenül rettegnek a hölgyek a hajhullástól, hiszen a gyér foltok a hajzatban igencsak rossz látványt tudnak nyújtani.

Nem szabad azonban beletörődni, ha fellép a hajritkulás állapota, ugyanis lehet már tenni ellene. Attól függően, hogy mi áll a  háttérben, elsőként az okozó problémát kell orvosolni, ezzel ha visszafordítani nem is mindig lehet a hajhullást, megállítani sikerülhet. Ha a kopaszodás olyan maradandó károkat hagy maga után, mint a hajzatban itt-ott előforduló tar foltok, vagy olyan eredetű hajhullással állunk szemben, mint például az öröklött kopaszodás, akkor a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés lehet segítségünkre.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A téli betegségek hatásai

0 Komment

Most, hogy itt a tavasz, már nem félünk annyira azoktól a betegségektől, melyeket általában télen kapunk el, mint például az influenza, vagy a sima megfázás, köhögés. Pedig nem árt ugyanúgy odafigyelni magunkra, hiszen pont az áprilisi és májusi idő a legcsalókább, bizony ilyenkor is nagyon hamar meg tudunk betegedni.

A hosszú ideig tartó betegségek, amelyek lehetnek súlyosak és kevésbé vészesek, minden esetben kimerítik szervezetünket. Ha lázas állapot lép fel, az még inkább megviseli testünk működését. Az energiaszintünk olyan mértékben lecsökken, hogy sajnos velejáróként felléphet akár hajhullás is.

hajhullás hajritkulás kopaszodás hajátültetés hairhungary vitamin betegség influenza megfázás köhögés gyógyszerek

Emellett fontos megemlíteni, hogy nem csak a betegségek kialakulása és hosszú lefolyása okozhat ilyen problémákat, hanem maguk a gyógyszerek is, melyeket ilyenkor nyavalyáinkra kapunk. A fájdalomcsillapítóknak, az antibiotikumoknak és lázcsillapítóknak lehetnek olyan mellékhatásai, melyek szintén felborítják az egészséges egyensúlyt szervezetünkben, így ez is vezethet szintén hajhulláshoz is.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy rengeteg folyadékot iszunk, és minél hamarabb megpróbáljuk pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünkben. Emellett egy hosszabb betegség után még inkább oda kell figyelnünk arra, hogy vissza ne essünk. Nem szabad könnyelműnek lenni, hiszen a legyengült szervezet még hamarabb esik bele ismét a bacik csapdájába.

Amennyiben valamilyen betegség vagy gyógyszer mellékhatása okozza a haj ritkulását, akkor jobb esetben ez a tünet meg fog szűnni egy idővel a gyógyulás után. Azonban ha továbbra is kopaszodást észlelünk magunkon, akkor már más lehet a baj. Szakértő segítségével minél előbb derítsük ki, hogy mi áll a háttérben, hiszen eszerint tudjuk megállítani és eszerint tudunk tenni ellene. Ha maradandó károkat okozott a hajhullás, akkor lehetséges, hogy már csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés lehet a megoldás, de vannak olyan esetek is, amikor egyes külső és belső szerek használata is elegendő.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Anyajegyek a fejbőrön

0 Komment

Az anyajegyek úgymond jóindulatú bőrdaganatok testünk egész felszínén. Számuk és kialakulásuk főként az örökléstől függ, de rossz életmóddal akár mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy újak jönnek létre. Mindenképpen oda kell figyelnünk rájuk, hiszen ha elváltozást tapasztalunk – viszketést, alakváltozást, növekedést, stb. -, az rosszat is jelenthet.

A hajas fejbőrön az anyajegyek állandó sérülésveszélynek vannak kitéve, hiszen hajmosáskor, fésülködéskor könnyen megsérthetjük őket. Ezenfelül ha valakinek ritkább a haja, vagy erősen kopaszodni kezd, bizony nem nyújtanak esztétikus látványt, így érdemes erről a területről leszedetni őket.

hajhullás kopaszodás hajritkulás hajátültetés hairhungary anyajegy hajas fejbőr anyajegy a fejbőrön

A kopaszodás természetesen emellett magában is egy nagyon kellemetlen probléma, mely ellen azonnal lépéseket kell tennünk, amint észrevesszük, hogy a normálisnál sokkal több hajunk hullik ki. Léteznek ugyanis olyan esetek, amikor elejét tudjuk venni a bajnak egy kis odafigyeléssel – mint például több vitamin fogyasztásával, kisebb vagy nagyobb mértékű életmódváltással, hajregeneráló pakolásokkal stb. -, de az is előfordulhat, hogy a hajhullást sokkal komolyabb ok eredményezi.

Öröklött kopaszodás esetén például nem tudjuk megállítani ezt a folyamatot, viszont szakértő segítséggel erre is kaphatunk megoldást. A hajátültetési eljárás vissza tudja varázsolni régi frizuránkat, mivel ilyenkor a tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz területekre, ami új helyéről már nem fog kihullani.

Mind a hajhullás okozta kellemetlen kopasz foltok, mind az esztétikailag rossz látványt nyújtó anyajegyek olyan problémák, melyekkel mihamarabb foglalkoznunk kell. Nem csak az önbizalmunk, hanem sok esetben egészségünk is múlik azon, hogy idejében észrevegyük a változásokat magunkon, és azokkal minél előbb el is kezdjünk foglalkozni.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed