Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a tavasz!

0 Komment

Egyre gyakrabban süt a nap, lassacskán már a melegét is érezzük. És nem csak a naptár szerint lépünk át a következő évszakba, hanem a madarak napról napra hangosabb éneke is arra ad okot, hogy elhiggyük: jön a tavasz! De mit jelent ez szervezetünkre nézve?

A tavaszi fáradságot szinte mindenki ismeri, de a legtöbben nem tudják, hogy mi lehet az oka. Ugyanez igaz a tavaszi hajhullásra is, pedig a kettő nem is áll annyira messze egymástól. Jóllehet, nem teljesen ugyanazon okok állnak a háttérben, mégis, a megoldás mindkettőre nagyon hasonló.

hajhullás tavasz tavaszi hajhullás tavaszi fáradtság vitamin vitaminhiány A-vitamin cink vas diéta hairhungary prp prp-terápia mezoterápia hajkezelés átmeneti hajhullás

A tavaszi fáradtságot főként az eredményezi, hogy az ekkor uralkodó fényviszonyok sokkal gyorsabb ütemet várnának el szervezetünktől, mely még mindig a „téli időszámításra” van beállítva. Az átállás pedig borzasztóan fárasztó folyamat. Emellett nem mindegy a téli tápanyagbevitelünk sem, mely ilyenkor szintén lecsökkenti az energiaszintünket.  

A tavaszi hajhullást is főként a lecsökkent vitaminszint okozza, többnyire A-vitamin-, vas- vagy cinkhiány állhat a háttérben, melyeket a téli hónapokban kevésbé tudunk pótolni csak a táplálkozással. Mindkettő probléma megoldására fontos, hogy pótoljuk ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint a sok esetben tavaszra időzített, gyors lefolyású diétákat is kerüljük el messziről.

De honnan lehet tudni, hogy a hajhullásunk „csak” a tavasz eljövetelének köszönhető, vagy más, nagyobb gond eredményezi az egyre gyarapodó hajszálszámot fésűnkben? A tavaszi hajhulláshoz hasonló problémákat okozhat ugyanis a sok stressz, de akár hormonális zavar is állhat a háttérben. Az olyan gócos gyulladások, mint például a fog- vagy mandulagyulladás is eredményezhetnek ilyen típusú hajgyérülést.

Nagyon fontos éppen ezért, hogy ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, forduljunk szakértő segítséghez. A tavaszi hajhullás csak átmenetileg okoz gondokat, sok esetben magától helyreáll a szervezet rendje, de persze nagy segítséget nyújtunk neki, ha pótoljuk a vitaminokat. Viszont a többi esetben csak akkor lesz átmeneti a hajhullás, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk.

Hajzatunk regenerálódásához, a megmaradt hajszálak erősítéséhez nagy segítséget jelenthet a PRP-terápia, illetve a hajas fejbőr tápanyag-ellátottságát és vérkeringését javítja a mezoterápia, mely kezelések kifejezetten javasoltak a fent említett, átmeneti hajhullások esetén.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Sárgarépát a hajnak!

0 Komment

Mindenki ismeri azt a gyerekeknek kitalált mondást, mely miatt igazán sokan képesek voltunk megenni a sárgarépát annak ellenére, hogy annyira nem szerettük. Ugyan ma már rájöttünk, hogy fütyülni még mindig nem tudunk rendesen tőle, de a répa egy olyan tápértékkel bíró zöldség, melyet finoman is el lehet készíteni, és fogyasztása rendkívül jótékony.

Ehetjük nyersen, de főzve is nagyon jó, a legtöbb levesnek szinte elengedhetetlen összetevője, illetve használhatjuk szószok, pürék sűrűsítésére is. Szervezetünk hálás lesz érte, ha felvisszük étlapunkra minél többször valamilyen formában. A sárgarépa dúskál béta-karotinban, emellett A-vitamin tartalma is magas, illetve ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Rendkívül jó hatással van fogyasztása a szemünkre, az immunrendszerünkre, a fogak egészségére, emésztőrendszerünkre, bőrünkre és hajzatunk állapotára is.

Ha sok répát eszünk, azzal segítjük a haj erősödését, frizuránk fényesebb lesz és biztosítjuk a hajhagymák megfelelő működését, fejbőrünk egészséges állapotát. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem csak fogyasztásával, hanem külső alkalmazásával is csodákat tehet hajzatunkkal.

Rengeteg olyan kozmetikai és hajápolási terméket kaphatunk, melyek sárgarépa kivonatot tartalmaznak, de saját magunk is készíthetünk otthoni pakolást répából. Többféle összetevővel lehet vegyíteni, attól függően, kinek milyen gondjai vannak hajával. Tehetünk például egy összeturmixolt répához kókuszolajat. Ez abban az esetben jó, ha száraz, töredezett vagy korpás a hajzatunk. Vörös hajúaknak ajánlott a lereszelt sárgarépához áfonyát és mézet adni. Nem csak regenerálja és hidratálja a hajzatot ez a kence, hanem gyönyörű fényt és élettel telibb színeket is varázsol. De akár alkalmazhatjuk magában is a pépesített sárgarépát pakolásként, mindenképpen segíteni fog frizuránk vitamindús ápolásában.

Most, hogy jön a tavasz, még inkább figyelnünk kell arra, hogy kívül belül elegendő vitaminhoz juttassuk szervezetünket. Hiszen másképp lehetséges, hogy szembe kell néznünk olyan kellemetlenségekkel, mint például a tavaszi hajhullás. Ez persze helyrehozható folyamat, nem kell megijedni, de jobb megelőzni azokat a problémákat, melyekért felelősek lehetünk.

Sajnos vannak olyan esetek azonban, amikor mi magunk hiába teszünk bármit hajunk egészségéért, az mégis hullani kezd. E mögött rengeteg ok állhat, akár öröklött kopaszodás is lehet a baj, ezért ki kell vizsgáltatni, mi okozza a folyamatot. A genetikára nincs gyógyír, csak egyetlen megoldás létezik ilyenkor, a hajátültetés.

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Gyógyszer a szervezetben

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás nagyon sokakat érintő probléma. Vannak, akiknél egy természetes, idősödési folyamat által következik be, ám akadnak sajnos olyanok is, akiknél már fiatalabb korban jelentkezik a hajgyérülés. Minden egyes esetben eltérő lehet az, hogy mi is váltja ki a haj hullását, így először ezt kell kideríteni, ha valakinek a megszokottnál több hajszál marad a fésűjében.

A kiváltó okok felsorolásakor szinte mindig megemlítjük, hogy egyes esetekben olyan kopaszodásról beszélhetünk, melyet mellékhatásként valamilyen gyógyszer szedése idézett elő. De arról, hogy általában mely gyógyszerek szedése eredményezhet hajhullást, még nem beszéltünk.

Szóba jöhetnek ezen a téren azok a készítmények, melyeknek nagyon magas az A-vitamin tartalmuk. Aztán természetesen ide sorolhatjuk a tinédzser kori, aknés bőrre szedett gyógyszereket is, illetve a hormonháztartást nagymértékben befolyásoló fogamzásgátlókat, melyekről már részletesebben is írtunk korábbi cikkekben. Emellett meg kell említeni a véralvadást gátló szereket, a sejtosztódást gátló gyógyszereket, a pajzsmirigy működésére ható szereket, és végül, de nem utolsó sorban az egyes antibiotikumokat is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a felsorolt készítményeket ne szedjük be, hiszen a legtöbb egy olyan kezelés alá helyezi szervezetünket, mely valamilyen oknál fogva szükséges. Azonban nem árt, ha tudjuk, hogy a hajhullással, mint lehetséges mellékhatással számolnunk kell. Nem szabad elkeseredni akkor sem, ha a haj ténylegesen elkezd gyérülni, hiszen az ily módon bekövetkezett hajvesztés nem tartós, csak átmeneti, és a gyógyszeres kezelések letelte után a hajzat is visszaáll idővel eredeti állapotába.

Természetesen, ha valaki huzamos kezelésre szorul, nem árt a frizurának sem némi gondoskodás. Különböző készítmények alkalmazásával, esetleg mezoterápiával gyorsíthatjuk a hajzat egészségének visszaállítását. Amennyiben bármilyen más okból kifolyólag, maradandó kopasz foltok alakulnak ki, vagy androgén jellegű hajhullással állunk szemben, akkor se keseredjünk el, hiszen a kiforrott technológiájú hajátültetés biztos megoldást nyújt számunkra ebben az esetben is.    

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csillogó frizura

0 Komment

Már rengeteg otthoni hajpakolással megismerkedhettünk, most azonban egy igazi vitaminbombát ajánlunk azoknak, akik szeretik kényeztetni frizurájukat, és ennek természetesen meg is van az eredménye. A következő, otthon elkészíthető csodakencétől ugyanis ragyogni és csillogni fog a hajzatunk, tapintása selymes lesz.

Először pépesítsünk össze egy banánt, és adjunk hozzá ugyancsak pépesítve egy avokádót. Ehhez keverjünk hozzá két evőkanálnyi natúr joghurtot, és egy pici olívaolajat. Az elkészített pakolást hajmosás után kell felvinni a hajzatra, majd egy fóliát kell rátekerni, és körülbelül fél órát hagyni kell rajta. Ezt követően samponos vízzel öblítsük le a hajunkról, és kész is a csoda.

A pakolást avokádó nélkül is lehet alkalmazni, de vele lesz teljes. Az összetevőkben megtalálható A-, B-, C- és U-vitamin táplálják a fejbőrt és a hajszálakat is, emellett a magas cukortartalom is hidratál. A natúr joghurtnak pedig az a szerepe, hogy a vitaminokat kioldja, így azok hamarabb kerülnek szervezetünkbe.

Attól függően, hogy milyen típusú hajunk van, és milyen esetleges problémák adódnak néha vele, nagyon sok házi praktikához lehet nyúlni. Azonban sajnos léteznek olyan egészségügyi, és egyéb gondok, amelyeket nem tudunk orvosolni egy-egy hajpakolással. Ilyen például az a hajhullás, melynek hátterében hormonális gondok, esetleg valamilyen betegség vagy annak mellékhatása áll. Ezen felül rengeteg más probléma okozhat kopaszodást, orvosolni pedig csak attól függően lehet, hogy a kiváltó tényező hogyan oldható meg. Olyankor sem szabad elkeserednünk, amikor az okozó nem egy megoldható probléma, mint például az öröklött kopaszodás esetén, hiszen már erre is létezik megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani régi frizuránkat még akkor is, amikor más kezelés már nem jöhet szóba a kopasz foltok megoldásában.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed