Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Narancsot a hajnak is!

0 Komment

Beköszöntött a tél, jön a Mikulás, és ezzel együtt itt van a narancs szezonja is. Nincs is jobb annál, mikor a finom gyümölcs hámozásakor narancsillat terjeng az egész lakásban, nem beszélve arról, hogy nem kis mennyiségű vitamint juttatunk vele szervezetünkbe, ami ilyenkor nagyon is szükséges. Arról viszont nem mindenki tud, hogy ez a vitaminbomba nem csak belső egyensúlyunkra, hanem külsőnkre is jó hatással lehet!

Köztudott tehát, hogy a citrusfélék rendkívül gazdagok C-vitaminban, ami igencsak fogyasztásuk mellett szól, azonban ugyanezt a tulajdonságukat kamatoztathatjuk másképpen is, méghozzá hajpakolás formájában.

Télen a hajunk eleve több törődést igényel, és sajnos még akkor is sokszor kiszárad és töredezetté válik, ha odafigyelünk ápolására. Ezért egy ilyen pakolás receptje mindig jól jöhet, elkészítését és használatát frizuránk meg fogja hálálni.

Két deciliter frissen facsart narancs levéhez keverjünk hozzá egy evőkanálnyi lereszelt narancshéjat, majd ehhez adjunk hozzá két evőkanál mézet is. Használatakor először mossuk meg a hajunkat, majd a pakolást vigyük fel a töredezett hajvégekre. Hagyjuk hatni tíz percet, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkból. Frizuránknak ezzel sokkal egészségesebb külsőt ajándékozunk, a regenerálódás szemmel látható lesz.

Az ápolatlan hajzat, a töredezett hajvégek előbb utóbb már nem csak látványban fognak gondot okozni, hanem lassan de biztosan hajhulláshoz vezetnek. Nagyon fontos a kellő odafigyelés ahhoz, hogy frizuránk egészséges maradjon. Ha akkor is hajhullást észlelünk magunkon, mikor mindent elkövetünk a szép hajzuhatag érdekében, más probléma bújhat meg a háttérben, amit nagyon fontos minél előbb kideríteni. Hajveszteséget ugyanis okozhat stressz, helytelen táplálkozás, egy-egy gyógyszer szedése, de akár a genetika is eredményezheti. Fontos, hogy kérjünk szakértő segítséget ahhoz, hogy megtudjuk, mi oldatja meg gondunkat. A kopaszodás okától függően segíthet különböző, klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása, de az is előfordulhat, hogy régi frizuránkat már csak a biztos sikert felmutató hajbeültetés hozhatja vissza.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Frizuránk a vesénkbe lát

0 Komment

Hajzatunk állapota nagyon átfogó, mégis részletes képet tud mutatni szervezetünk egészségi állapotáról, belső gondjainkról. Nem is hinnénk, mennyi diagnózist tud felállítani saját hajunk, csak oda kell figyelni az apró jelekre. Ha probléma lép fel, akkor azt a frizuránk egyből mutatja.                  

Így van ez a vese esetében is, hiszen vesénk működése nagy hatással van hajunk egészséges állapotára. Mivel a késő őszi hajhullást nagyon sok esetben a hirtelen bekövetkezett vitaminhiány, a helytelen táplálkozás és a nem megfelelő mennyiségű nyomelem bevitele okozza, már csak azzal sokat tehetünk ennek visszafordításra, ha vesénk védelme érdekében teszünk pár lépést, hiszen ezen szervünk nem megfelelő működése szinte minden esetben hajveszteséget eredményez.

Első sorban fogyasszunk minél több olyan élelmiszert, melyek a vesénket védik és táplálják. Ilyen például a paradicsom, a gesztenye, a sárgarépa, a különböző aszalt gyümölcsök, melyek nem csak sok vitamint tartalmaznak, hanem cinket, vasat és egyéb nyomelemeket is, ezzel erősítik az immunrendszert és koordinálják testünk anyagcseréjét. Még jobb eredményt érhetünk el, ha néha fogyasztunk vese- és májvédő teákat is.

Ezen felül vesénket azzal is tudjuk védeni, ha odafigyelünk, hogy a hideg időben a derekunk kellőképpen melegben legyen, hideg kövön pedig nem szabad mezítláb járni, hiszen a felfázás szintén nagyon veszélyes. Ezen kívül egy masszázs is jót tud tenni vesetájékon elalvás előtt.

Ha nagyobb fokú hajhullást tapasztalunk magunkon, érdemes a fent leírtakra odafigyelni, hiszen lehetséges, hogy ezzel nem csak a belső egyensúlyunkat teremtjük meg, hanem megóvjuk magunkat a hajveszteségtől is. Azonban ha más ok miatt lép fel kopaszodás, akkor minél hamarabb forduljunk szakértő segítséghez. Kopasz foltjainkra gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy készítmények alkalmazása, a biztos és végleges megoldást pedig sokaknak a hajbeültetés adhatja csak meg.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Haj és köröm

0 Komment

Bár különböző testrészeinken találhatóak, mégis nagyon sok közük van egymáshoz. Nem is gondolnánk, mennyi a közös bennük, és ha együttesen vizsgáljuk meg őket, mennyi mindenről tudnak beszélni, ami szervezetünkkel kapcsolatos.

Tulajdonképpen a haj és a köröm egészsége szervezetünk egészségének a külső lenyomata. Mivel mindkettő nagyon érzékeny az ásványi anyagok- és vitamin-ellátottságunkra, amint probléma lép fel a szervezetünkben, mutatni fogják. Ha töredezett a körmünk, vagy ritkul a hajzatunk, az jelzi, hogy valami nincs rendben.

Sokszor árulkodik táplálkozási zavarról, tápanyaghiányról, helytelen életmódról a haj és a köröm állagának romlása, töredezettsége, élettelensége. Emellett eredményezheti rossz állapotukat a stressz, hormonális változások, immunbetegségek és még egyéb más problémák mellett maga a genetika is.

A haj és a köröm legfontosabb tápláléka a kollagén. A kollagén segíthet különböző fejbőrbetegségek kezelésében, serkenti a hajhagymák működését és erősíti a töredezett körmöket. A kollagént saját szervezetünk termeli, de segíthetünk is ebben, hiszen rengeteg olyan készítmény van ma már, amivel bejuttathatjuk szervezetünkbe. Ez amiatt is fontos, mert a kollagén termelése az idő múlásával sajnos lelassul.

Ezen felül nagyon fontos, hogy vitamindúsan táplálkozzunk, hiszen ez nagyon sok bajunkon segíteni tud. A szervezetünk helyes működése, az anyagcserénk rendbetétele és közérzetünk is függ attól, hogy minél több vitamint fogyasszunk. Ha belül minden rendben, akkor a külső részletek is a helyükre kerülnek sokszor.

Természetesen első sorban azt kell kiderítenünk, hogy mi okozhatja a haj és a köröm rossz állapotát, hiszen lehetséges, hogy elég, ha odafigyelünk táplálkozásunkra. De az is előfordulhat, hogy saját magunk nem tudjuk kiküszöbölni például a hajhullás problémáját, mert azt nem befolyásolható, külső tények okozzák. Ha például öröklött hajhullással állunk szemben, csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az értékes sárgabarackmag

0 Komment

A nyarat nem csak a meleg miatt szeretjük, hanem azért is, mert ilyenkor hónapról hónapra ajándékoz meg minket különböző gyümölcsökkel és zöldségekkel. A friss és egészséges vitaminbombák nagyon jó hatással vannak szervezetünkre, és nem is hinnénk, hogy finomságukon kívül még mennyi jó dolog rejlik bennük.

Nem csak fogyasztásukkal lehet jótékonykodni testünkkel, hanem különböző felhasználásuk, alkalmazásuk is rejt nem várt hatásokat. A finom sárgabarack esetében például jó, ha tudjuk, hogy magja egy igazi csoda. B17 vitamint tartalmaz, amely történetesen a rák egyik legerősebb ellenszere. Valamint a magból készített olaj gazdag zsírsavakban és kénben, amely hihetetlen gyorsasággal tud segíteni a köröm, a bőr és a haj gondjain. Készíthetünk belőle pakolást, de magában is felkenhetjük ezt a problémás felületekre és akár még el is fogyaszthatjuk, hiszen ez a csodaszer még a stressz oldására is alkalmas. A betöredezett körmök hamar erőssé válnak, a száraz bőr puha lesz, a tartástalan, elvékonyodott, száraz hajzat pedig fényessé és könnyen kezelhetővé válik.

Ha megismerkedünk a természet kínálta csodagyógymódokkal, nagyon sok betegséget és kellemetlen tünetet megelőzhetünk még a gondok kialakulása előtt. Szervezetünk hálás lesz az ilyen praktikák alkalmazásáért.

Hajunk ápolása nagyon fontos, és elengedhetetlen a mindennapokban, hiszen frizuránkat nap, mint nap sok káros hatás éri, legyen szó a levegő portartalmáról, az erős napsugárzásról, a folyamatos divatkövetésről stb. Ha nem figyelünk kellően oda, akkor sajnos hamar jöhet a baj, kialakulhat szárazság, töredezettség, egyéb fejbőrbetegségek, és természetesen a megviselt hajzat könnyebben kezd gyérülni, a legrosszabb esetben pedig szembe kell néznünk a hajhullás kialakulásával.

Amint kopaszodni kezdünk, szakértő segítséghez kell fordulnunk, mert ilyen esetekben már nem biztos, hogy a csodapraktikák segítenek. Az is előfordulhat, hogy régi frizuránkat már csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés hozhatja vissza.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A haj növekedése

0 Komment

Mossuk, fésüljük, összekötjük, elkendőzzük és újra, meg újra csak azon kapjuk magunkat, hogy vágatni kell. De milyen gyorsan is nő a hajunk, és mi befolyásolja ezt a növekedést?

Az, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja, főként a genetikai adottságoktól függ, viszont ezen kívül is több dolog befolyásolhatja. Az öröklött adottságokon kívül a haj növekedésére hat az időjárás, az évszakok váltakozása, az életkor, és ezen kívül természetesen az életvitelünk, a stressz jelenléte mindennapjainkban, valamint betegségek is.

Átlagosan a hajszálaink naponta ¼ mm-t nőnek, de a fent említett befolyásoló tényezők miatt létezik olyan, hogy egyik évben csak 5 cm-t nő a hajunk, a másikban pedig 15 cm-t. Ha tudatosan tenni szeretnénk azért, hogy hajunk gyorsabban nőjön, mindenképpen egészséges életmódot kell folytatnunk, fel kell hagynunk a káros szenvedélyekkel és kiegyensúlyozott táplálkozást kell bevezetnünk.

Ezen kívül léteznek különböző vitaminok, pakolások, hajápoló szerek, samponok és balzsamok, melyek tápanyagtartalma elősegíti a haj egészséges működését, ezzel a normális fokú, esetleg kissé gyorsabb növekedését is.

Ha hajunk növekedése nagyon lassú, és a normálistól túlzott mértékben elmarad, nagy gondokat is okozhat. Mivel egy hajszál élettartama 6 hónap és 6 év közé tehető, ha nem nő rendes ütemben a hajszál, már akkor elhal és kihullik, amikor még túl rövid. Ez a probléma gyér és élettelen hajzathoz vezethet, hiszen frizuránk külseje sosem lesz olyan, mint szeretnénk. Ha ezt tapasztaljuk, mindenképpen ki kell deríteni az okát, mitől nem tud megnőni széppé és egészségessé a hajunk. Ha megtaláljuk a problémát, és kiküszöböljük azt, akkor lehetséges, hogy szép hajkoronánk lehet egy idő elteltével. Azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor a háttérben álló, káros okok sajnos tovább roncsolhatják frizuránkat, hajunk töredezetté, elhasználttá válhat, és kialakulhat olyan mértékű hajhullás is, amelyen már csak a hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: https:/hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed