Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sárgadinnyét a hajra!

0 Komment

Augusztus a dinnyék hónapja, és nem is lehet szinte semmi jobb annál, mint melegebb napokon a hűsítő finomságok eszegetése. A sárgadinnyét ráadásul többféleképpen is élvezhetjük, ehetjük felkockázva, porcukorral, tejszínhabbal, de akár sós előételként is sonkába tekerve, és nem utolsó sorban jeges italként összepépesítve, vagy fagylaltba formálva.

Egyik lehetőség jobb, mint a másik, viszont itt kell megemlítenünk, hogy a fogyasztásán kívül bizony másra is alkalmas ez a finom gyümölcs. Hajpakolásba felhasználva ugyanis tápláló és szépítő hatással van a hajzatra, tincseink igen hálásak lesznek, ha az alábbi kencét élvezhetik majd.

Két nagyobb szelet sárgadinnyét turmixoljunk össze egy kis banánnal és joghurttal, majd tegyünk hozzá két teáskanálnyi búzacsíraolajat. A kapott pépet vigyük fel frizuránkra, minimum negyed órát hagyjuk is rajta, majd langyos vízzel öblítsük le.

Hajzatunk fényes és puha lesz, könnyebb lesz kifésülni és mindenképpen egészséges vitaminokkal lesz gazdagabb. Nagyon fontos, hogy néha olyan luxustörődést kapjon tőlünk frizuránk, amihez nincs mindennap hozzászokva, hiszen ezzel a törődéssel mindenképpen hozzájárulunk a hajszálak egészségéhez, megelőzve ezzel olyan problémákat, mint a töredezettség, zsírosodás vagy épp kiszáradás, de akár még a hajhullás is.

Természetesen kopaszodás olyan okok miatt is elkezdődhet, amelyeket nem tudunk befolyásolni. Ilyen például az öröklött hajhullás, ami ellen természetes, hogy hiába küzdünk különféle pakolásokkal. Ilyen esetekben sem szabad kétségbe esnünk, hanem szakértő segítséghez fordulva okosodjuk arról, mit lehet tenni.

A hajátültetési eljárás azoknak is gyógyírt jelent, akiknek más kezelés már nem tudja visszaállítani régi frizurájukat. A beavatkozás során a tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz foltos területekre úgy hajszálakat, hogy azok onnan aztán már nem fognak kihullani. Így a biztos megoldás után újra kényeztethetjük majd a jó kis pakolásokkal „régi-új” frizuránkat.   

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csillogó frizura

0 Komment

Már rengeteg otthoni hajpakolással megismerkedhettünk, most azonban egy igazi vitaminbombát ajánlunk azoknak, akik szeretik kényeztetni frizurájukat, és ennek természetesen meg is van az eredménye. A következő, otthon elkészíthető csodakencétől ugyanis ragyogni és csillogni fog a hajzatunk, tapintása selymes lesz.

Először pépesítsünk össze egy banánt, és adjunk hozzá ugyancsak pépesítve egy avokádót. Ehhez keverjünk hozzá két evőkanálnyi natúr joghurtot, és egy pici olívaolajat. Az elkészített pakolást hajmosás után kell felvinni a hajzatra, majd egy fóliát kell rátekerni, és körülbelül fél órát hagyni kell rajta. Ezt követően samponos vízzel öblítsük le a hajunkról, és kész is a csoda.

A pakolást avokádó nélkül is lehet alkalmazni, de vele lesz teljes. Az összetevőkben megtalálható A-, B-, C- és U-vitamin táplálják a fejbőrt és a hajszálakat is, emellett a magas cukortartalom is hidratál. A natúr joghurtnak pedig az a szerepe, hogy a vitaminokat kioldja, így azok hamarabb kerülnek szervezetünkbe.

Attól függően, hogy milyen típusú hajunk van, és milyen esetleges problémák adódnak néha vele, nagyon sok házi praktikához lehet nyúlni. Azonban sajnos léteznek olyan egészségügyi, és egyéb gondok, amelyeket nem tudunk orvosolni egy-egy hajpakolással. Ilyen például az a hajhullás, melynek hátterében hormonális gondok, esetleg valamilyen betegség vagy annak mellékhatása áll. Ezen felül rengeteg más probléma okozhat kopaszodást, orvosolni pedig csak attól függően lehet, hogy a kiváltó tényező hogyan oldható meg. Olyankor sem szabad elkeserednünk, amikor az okozó nem egy megoldható probléma, mint például az öröklött kopaszodás esetén, hiszen már erre is létezik megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani régi frizuránkat még akkor is, amikor más kezelés már nem jöhet szóba a kopasz foltok megoldásában.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavaszi fogyókúra

0 Komment

Egyik nemrég megjelent cikkünkből kiderül, hogy a tavaszi méregtelenítés mennyire jó hatással van a szervezetünkre, és mennyire fontos a haj szempontjából is. A télen lerakódott és felhalmozódott rossz anyagokkal bizony nem árt leszámolni egy kisebb lé böjttel vagy egyéb vitaminkúrával.

Azonban nagyon figyelnünk kell arra is, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára. Nagyon sokan elkezdik az ilyen méregtelenítő kúrákat, és ugyan az elején szenvednek még az esetleges éhség érzettől, azonban egy idő után megszokják, és túlzásba viszik ezt a méregtelenítést. Ezt nem szabad, hiszen egy-egy kúrát ha végigcsinálunk, akkor ténylegesen azok a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, melyek ártanának nekünk, azonban ha túl sokáig böjtölünk, akkor bizony már olyan tápanyagokat is elveszítünk, amelyek létszükségesek szervezetünknek.

Tavasszal a legtöbben elkezdenek fogyókúrázni, hogy a nyárra - mikor majd csak kevés ruha takarja azon részeinket, ahol meglátszanak a télen lerakódott zsírpárnák - jól nézzenek ki, és nyugalommal vetkőzhessenek fürdőruhára. Ez egy természetes igény az emberekben, de ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba, és főleg ne hirtelen fogyásra kényszerítsük testünket, mert ennek bizony csúnya következményei lehetnek.

Mivel tél után eleve kimerült a szervezetünk az olyan ételek fogyasztásától, melyek nem arról híresek, hogy vitamindúsak, hanem inkább szénhidrátbombák, és sok zsírt tartalmaznak, ezért a drasztikus fogyókúra még jobban megvisel minket. Ilyenkor hajunk is fakóvá válik, töredezett lesz és elindul egy nagyobb mértékű hajhullás is.

A fent említett esetben általában elegendő a probléma megoldásához az, ha a fogyókúránkat kisebb léptekkel fojtatjuk tovább, és minél jobban arra törekszünk, hogy pótoljuk azokat a vitaminokat, melyekre szervezetünk éhezik. Természetesen hajhullás és kopaszodás más okokból is kialakulhat, ilyenkor nem mindig elég az, hogy odafigyeljünk életmódunkra. Genetikai eredetű hajhullásnál például csak a biztos és végleges hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A téli betegségek hatásai

0 Komment

Most, hogy itt a tavasz, már nem félünk annyira azoktól a betegségektől, melyeket általában télen kapunk el, mint például az influenza, vagy a sima megfázás, köhögés. Pedig nem árt ugyanúgy odafigyelni magunkra, hiszen pont az áprilisi és májusi idő a legcsalókább, bizony ilyenkor is nagyon hamar meg tudunk betegedni.

A hosszú ideig tartó betegségek, amelyek lehetnek súlyosak és kevésbé vészesek, minden esetben kimerítik szervezetünket. Ha lázas állapot lép fel, az még inkább megviseli testünk működését. Az energiaszintünk olyan mértékben lecsökken, hogy sajnos velejáróként felléphet akár hajhullás is.

hajhullás hajritkulás kopaszodás hajátültetés hairhungary vitamin betegség influenza megfázás köhögés gyógyszerek

Emellett fontos megemlíteni, hogy nem csak a betegségek kialakulása és hosszú lefolyása okozhat ilyen problémákat, hanem maguk a gyógyszerek is, melyeket ilyenkor nyavalyáinkra kapunk. A fájdalomcsillapítóknak, az antibiotikumoknak és lázcsillapítóknak lehetnek olyan mellékhatásai, melyek szintén felborítják az egészséges egyensúlyt szervezetünkben, így ez is vezethet szintén hajhulláshoz is.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy rengeteg folyadékot iszunk, és minél hamarabb megpróbáljuk pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünkben. Emellett egy hosszabb betegség után még inkább oda kell figyelnünk arra, hogy vissza ne essünk. Nem szabad könnyelműnek lenni, hiszen a legyengült szervezet még hamarabb esik bele ismét a bacik csapdájába.

Amennyiben valamilyen betegség vagy gyógyszer mellékhatása okozza a haj ritkulását, akkor jobb esetben ez a tünet meg fog szűnni egy idővel a gyógyulás után. Azonban ha továbbra is kopaszodást észlelünk magunkon, akkor már más lehet a baj. Szakértő segítségével minél előbb derítsük ki, hogy mi áll a háttérben, hiszen eszerint tudjuk megállítani és eszerint tudunk tenni ellene. Ha maradandó károkat okozott a hajhullás, akkor lehetséges, hogy már csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés lehet a megoldás, de vannak olyan esetek is, amikor egyes külső és belső szerek használata is elegendő.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavaszi méregtelenítés

0 Komment

Mindenki életében jó, ha néha kicsit számot vet magával és a szervezete egészségével. Nagyon fontos, hogy időnként ténylegesen és intenzívebben figyeljünk oda arra, hogy mi kerül a tányérra és a pohárba, hiszen ha nem törődünk ezzel egész évben, akkor bizony ez nagy károkat is okozhat.

Az igazi méregtelenítésre nagyon kevesen vállalkoznak, hiszen olyan megvonásokkal jár, melyet nem mindenki képes betartani. Pedig higgyük el, hogy ha néha végigcsinálunk egy-egy ilyen kúrát, annak szervezetünk igencsak örülni fog. Méregtelenítésre pedig az egyik legjobb időszak a tavasz. Mivel télen takarnak a ruhák, sokszor esünk bele olyan csábításokba, melyeket egyébként nem tennénk meg. Ezen felül ott van a karácsonyi dőzsölés, és a sok olyan mellékes apróság, mint a forró csoki és forralt bor, melyeket nem is veszünk számításba sokszor fogyasztásukkor. Ugyanakkor a téli időszakban sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ami a vitaminháztartásunkban meg is látszik.

A méregtelenítés tehát nagyon szükséges folyamat. Többek között a haj és a hajhagymák is nagyon érzékenyek a méreganyagokra, így egy ilyen kúra a frizuránk regenerálódását is segíti, és sok esetben akár elejét veheti a hajhullásnak is. Egy méregtelenítő kúra után hajunk, bőrünk és körmeink is ragyogni fognak, nem beszélve arról, hogy szervezetünk többi része is hálás lesz, akár több kilótól is megszabadulhatunk közben.

Hajhullás és kopaszodás több okból is kialakulhat, többek között amiatt is, mert nem figyelünk oda, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ezen felül viszont rengeteg más oka is lehet, így ha nagyobb hajritkulást tapasztalunk magunkon, akkor minél előbb ki kell deríteni, mi is áll a háttérben. Szakértő segítséghez fordulva megtudhatjuk, mi orvosolhatja problémánkat, ami lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés is.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed