Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

B-vitamin hiány

0 Komment

Rengetegszer hívtuk már fel a figyelmet arra, hogy a vitamindús táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően és egészségesen működjön. Testünknek mindenféle vitaminra szüksége van, és ha valamiből túl keveset kap, akkor bizony nagyobb bajokkal is szembe kell néznünk néha. Most azt vizsgáljuk meg, mit okoz, ha valaki B-vitamin hiánnyal küszködik.

Bár ez a jelenség viszonylag ritka, hiszen a B-vitamin vízben oldódó, így könnyen bevihető szervezetünkbe a kiegyensúlyozott táplálkozással, azonban néha mégis előfordul. Ezt okozhatja az egyoldalú étkezés, a túlzott alkoholfogyasztás, vagy egyéb bélrendszeri betegségek miatt kialakuló felszívódási zavar is.

A hiány tünetei közé tehetjük az étvágytalanságot, gyengeséget, az anyagcsere zavarait, illetve ide sorolhatunk olyan problémákat is, mint az izomgyengeség, ideggyulladás, valamint a bőrgyulladás. Utóbbi sajnos a fejbőrt is érintheti, éppen ezért a hosszabb ideig fennálló B-vitamin hiány sajnos hajhullást is idézhet elő.

Amennyiben időben észrevesszük a problémát, akkor lényegesen egyszerű lesz ennek megszüntetése. Mindenképpen be kell vezetnünk változtatásokat étrendünkbe, és olyan finomságokkal kell kiegészítenünk, melyek természetes B-vitamint tartalmaznak. Ilyenek például a citrusfélék, rengeteg zöldség és gyümölcs, valamint a hal és a hús.

A fent leírt okból kialakuló hajhullás megáll, amint testünk megkapja a megfelelő táplálást, és idővel vissza is áll minden a megszokott rendbe. Persze segíthetjük az effajta átmeneti kopaszodást olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia, vagy a prp kezelés, melyek alkalmazásával gyorsabban nyerhetjük vissza régi frizuránkat, és annak egészséges erősségét.

Amennyiben kopaszodásunk hátterében nem általunk megoldható okok állnak, mindenképpen forduljunk szakemberhez. Az öröklött hajhullás tekintetében, illetve az olyan hajveszteségeket okozó esetekben, amikor a hajzat már nem képes újra kinőni, a hajátültetés tudja csak orvosolni problémánkat.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyógyszer a szervezetben

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás nagyon sokakat érintő probléma. Vannak, akiknél egy természetes, idősödési folyamat által következik be, ám akadnak sajnos olyanok is, akiknél már fiatalabb korban jelentkezik a hajgyérülés. Minden egyes esetben eltérő lehet az, hogy mi is váltja ki a haj hullását, így először ezt kell kideríteni, ha valakinek a megszokottnál több hajszál marad a fésűjében.

A kiváltó okok felsorolásakor szinte mindig megemlítjük, hogy egyes esetekben olyan kopaszodásról beszélhetünk, melyet mellékhatásként valamilyen gyógyszer szedése idézett elő. De arról, hogy általában mely gyógyszerek szedése eredményezhet hajhullást, még nem beszéltünk.

Szóba jöhetnek ezen a téren azok a készítmények, melyeknek nagyon magas az A-vitamin tartalmuk. Aztán természetesen ide sorolhatjuk a tinédzser kori, aknés bőrre szedett gyógyszereket is, illetve a hormonháztartást nagymértékben befolyásoló fogamzásgátlókat, melyekről már részletesebben is írtunk korábbi cikkekben. Emellett meg kell említeni a véralvadást gátló szereket, a sejtosztódást gátló gyógyszereket, a pajzsmirigy működésére ható szereket, és végül, de nem utolsó sorban az egyes antibiotikumokat is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a felsorolt készítményeket ne szedjük be, hiszen a legtöbb egy olyan kezelés alá helyezi szervezetünket, mely valamilyen oknál fogva szükséges. Azonban nem árt, ha tudjuk, hogy a hajhullással, mint lehetséges mellékhatással számolnunk kell. Nem szabad elkeseredni akkor sem, ha a haj ténylegesen elkezd gyérülni, hiszen az ily módon bekövetkezett hajvesztés nem tartós, csak átmeneti, és a gyógyszeres kezelések letelte után a hajzat is visszaáll idővel eredeti állapotába.

Természetesen, ha valaki huzamos kezelésre szorul, nem árt a frizurának sem némi gondoskodás. Különböző készítmények alkalmazásával, esetleg mezoterápiával gyorsíthatjuk a hajzat egészségének visszaállítását. Amennyiben bármilyen más okból kifolyólag, maradandó kopasz foltok alakulnak ki, vagy androgén jellegű hajhullással állunk szemben, akkor se keseredjünk el, hiszen a kiforrott technológiájú hajátültetés biztos megoldást nyújt számunkra ebben az esetben is.    

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Diós finomságok

0 Komment

Már nagyon sokszor beszéltünk arról, hogy az étrend és az étkezési szokások milyen nagymértékben befolyásolják szervezetünk működését. Most egy olyan piciny finomsággal ismerkedünk meg, amely különösen ilyenkor, a téli hónapokban élvez kitüntetett figyelmet konyhánkban.

Ez nem más, mint a dió, mely rengeteg felhasználási lehetőséget rejt magában. Számos süteménynek adja ugyanis az alapját, ám a lehető legjobb fogyasztási módja az, ha magában, feldolgozatlanul esszük meg.

Számtalan előnye van a dió fogyasztásának, méghozzá azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz és dúskál az E-vitaminban is. Emiatt, ha naponta elrágcsálunk egy maréknyi diót, akkor bőrünket az kisimíthatja, szemünkre is jó hatással van, csontjainkat erősíti és végül, de nem utolsó sorban egészségesebb, puhább lesz hajzatunk is. Ha simán magába nem szeretnénk enni ezt a jótékony finomságot, akkor hozzáadhatjuk egy laza salátához, de a tésztaételek közül is van néhány, melyhez illik az íze.

A helyes táplálkozás nagyon fontos egészségünk szempontjából tehát, és nem is hinnénk, hogy egy kis nassolással is mennyit segíthetünk, főként, ha a cukros édességeket lecseréljük egy maréknyi dióra például. Rengeteg problémát előzhetünk meg ezzel, és támogatjuk szervezetünk helyes működését.

A hajzatunk fokozott figyelmet érdemel, hiszen elég egy kis apróság akár fizikailag, akár lelkileg, az máris gondokat okozhat frizuránk tekintetében. Nem árt tehát, ha ilyen egyszerű praktikák betartásával adunk némi támaszt, ezzel kikerülve olyan problémákat, melyek abból adódnának, hogy helytelen életmódot folytatunk, vagy vitaminszegény táplálékokkal tömjük magunkat nap, mint nap.

Természetesen a hajjal kapcsolatban akadnak olyan gondok is, melyekre az effajta odafigyelés nem jelent gyógyírt. Hajhullás és kopaszodás ugyanis rengeteg különböző ok miatt kialakulhat, és sajnos ezeknek csak a töredékét tudjuk mi magunk befolyásolni. Amennyiben komolyabb hajgyérüléssel állunk szemben, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk azért, hogy megtudjuk, mi lehet a megoldás problémánkra.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Táplálkozási zavarok

0 Komment

Manapság annyi mindent lehet hallani az egészséges életmódról és főként táplálkozásról, sokszor az a probléma, hogy túl kevés vitamint fogyasztunk, sokszor pedig az, ha túl sokat, és az is napjaink részévé vált, hogy nem kiegyensúlyozottan és rendszeresen étkezünk.

A fent említett problémák mind más gondokat szülnek, de nézzünk egy kicsit mélyebbre, hogy mit eredményezhet, ha sokkal nagyobb a baj. Ugyanis a táplálkozási zavarok még durvább károkat okoznak. Arról már beszéltünk, hogy a hirtelen fogyás miként hat szervezetünkre, illetve az anorexia miatti hajhullást is boncolgattuk közelebbről, azonban ezek mellett más problémák is nagy veszélyt jelentenek.

Az anorexia mellett ugyanis van még olyan táplálkozási zavar, mely lelki eredetű, ilyen a túlevés, és a bulímia. A túlevésnél tulajdonképpen pótolni szeretnénk valamit azzal, hogy akármennyire nem vagyunk már éhesek, sőt, nem is kívánjuk az ételt, mégis megesszük, mert az egyfajta örömet szerez, utána viszont bűntudatot érzünk. A bulímiás betegeknél pedig igen gyakori a falásroham, melyet aztán hánytatás követ. Mindhárom esetben – az anorexiát is idevéve – olyan pszichés zavarok állnak a háttérben, melyeket csak szakember képes kezelni.

A táplálkozási zavarok sajnos nem csak lelki gondokkal társulnak, hanem ha sokáig kezeletlenül maradnak – ami annak köszönhető, hogy ezek a betegek nem érzik azt, hogy bajban lennének, környezetük pedig sokszor csak később veszi ezt észre -, komoly fizikai problémákat is okoznak. Ilyen például a tápanyaghiány, a vérkeringés gyengülése, és ezáltal a haj elvékonyodása majd kihullása.

Amennyiben észrevesszük, hogy baj van, és segítünk ezeken a zavarokon, sajnos az, hogy visszanyerjük régi frizuránkat, nagyon sokáig eltarthat. Hiszen a gyenge keringés miatt kevesebb vér jut a fejbőrbe, és mivel az egész testnek szüksége van időre ahhoz, hogy újra elegendő tápanyag keringjen benne, a hajhagymák és hajszálak szinte utolsó helyen várakoznak, hogy életre kapjanak ismét.

Ha szembesülünk ezekkel a problémákkal, azonnal szakemberhez kell fordulnunk segítségért. Ha időben megtesszük ezt, akkor visszaállhat szervezetünk minden részlete, azonban ha sokáig nem orvosoljuk a problémát, akkor ez sokkal hosszadalmasabb és nehezebb folyamat lesz. Ilyenkor a kihullott haj után megmaradó foltokat is érdemes kezelésbe vennünk, szintén szakértő segítséggel.

 

Ismerje meg jobban a kopasz foltok elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vitamin túladagolás

0 Komment

Akármennyire is furcsa ezt a két szót egymás után látnunk, sajnos akkor is létezik ez a jelenség. Mivel folyamatosan hangoztatjuk a vitaminok fontosságát ahhoz, hogy szervezetünk jól és egészségesen működjön, nem árt megemlíteni azt sem, hogy ebben a témában is eshetünk túlzásokba, és ilyenkor lép életbe a szólás, hogy néha a „jóból is megárt a sok”.

hajhullás hajhullás okai kopaszodás hajátültetés hairhungary hajritkulás vitaminok vitamin túladagolás hipervitaminózis A-vitamin B-vitamin C-vitamin E-vitamin D-vitaminA hipervitaminózis nagyon kevesek számára ismert kifejezés, pedig létezik, és aki átlendül a ló túloldalára, az bizony könnyen beleeshet ebbe az állapotba. Ez akkor lép fel, ha az egészséges táplálkozásunk mellett különféle táplálék-kiegészítőkkel és egyéb készítményekkel túlzott mértékű vitaminmennyiséget viszünk szervezetünkbe. A különböző vitaminok túladagolása más-más problémákat eredményez.

A C-vitaminnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nehéz túladagolni, hiszen amennyit a szervezetünk nem tud felhasználni belőle, az a veséken keresztül távozik a vizeletünkkel. Ezzel szemben a B-vitaminnál lehetséges sajnos a túladagolás, ami növeli a rák kockázatát, valamint idegrendszeri károsodást okozhat. A D-vitaminnál az erek meszesedése indul el ilyen helyzetben, mivel a vér kalciumszintje megemelkedik. Az E-vitamin túlzott bevitele pedig véralvadási zavarokat indíthat el. Minket viszont leginkább most az A-vitamin túladagolása érdekel.

Ilyen esetekben ugyanis megkörnyékez minket a folyamatos hányinger, sokat fáj a fejünk, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek és rossz közérzetűek vagyunk. Emellett bőrünk kiszárad, berepedezik, begyullad és sajnos a hajzatunkban is változás áll be. Ugyanis hajritkulást vehetünk észre magunkon, ha pedig nem állunk le a vitamin túladagolással, akkor komoly hajhullás kezdődik el.

Amennyiben ez az ok áll a háttérben, lehetséges, hogy elegendő egyes külső vagy belső szerek alkalmazása mellett lecsökkenteni a vitaminbevitelt egy normális szintre, így a hajhullás meg fog állni, és talán sikerül az okozott károkat is helyrehozni. Azonban ha maradandó károkat szenvedett frizuránk, vagy a kopaszodást teljesen eltérő probléma okozza, akkor már más megoldások segíthetnek. A hajátültetés minden olyan hajhullásban szenvedőnek hozza el a gyógyírt, akinél más segítség már nem jöhet szóba.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed