Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rezet a szervezetnek!

0 Komment

Az, hogy a szervezetünknek megfelelő mennyiségű vitaminra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy rendesen és egészségesen működjön, mindenki számára ismert és köztudott. Most azt vizsgáljuk meg, hogy miben van igen fontos szerepe a réznek, és hogyan juttathatjuk hozzá szervezetünket.

A réz egy olyan nyomelem, mely nélkülözhetetlen az anyagcserét szabályozó enzimek zavartalan munkavégzéséhez. Ha valakinek rézhiánya van, abban az esetben a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, melynek következtében vérszegénység alakul ki. Ezzel együtt csökken az immunválasz, ami tulajdonképpen az immunrendszer idegen anyagok elleni működését jelenti, és csökken az érfalak rugalmassága is. Mivel ezzel együtt pedig nő a koleszterin szint a vérben, ez érelmeszesedést is okozhat.

A fent említett részletek mellett a réznek igen fontos szerepe van a melanin képzésben, ami azt jelenti, hogy ugyancsak elengedhetetlen a megfelelő bőr és haj pigmentációhoz is. Ha elegendő a rézmennyiség szervezetünkben, az javíthatja a haj szerkezetét, azonban ha hiány lép fel belőle, az bizony töredezett hajat eredményezhet, ami idővel akár hajhullást is okozhat.

Természetes módon elegendő rézhez teljes kiőrlésű termékek, ezen kívül sok dió és mogyoró, valamint aszalt gyümölcsök fogyasztásával juthatunk.

A helyes táplálkozással rengeteg problémának elejét vehetjük, mint például a hajunkkal történő gondok egy részének is. A kopaszodás sok esetben vezethető vissza a helytelen életmódra és a vitaminhiányos étrendre. Amennyiben hajunk a szokásosnál nagyobb mértékben hullik, elsősorban ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ha a fent említett vitaminhiányos életmód például, akkor azt orvosolni tudjuk mi magunk is azzal, hogy odafigyelünk szervezetünk megfelelő ellátásáról, azonban ha más gond áll a hajhullás mögött, akkor kizárólag szakértő segítség – külső és belső szerek alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy hajátültetés - jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás tavasszal

0 Komment

A szezonális hajhullásnak rengeteg különböző oka lehet. Tavasszal, csakúgy mint ősszel, sokaknál lehet tapasztalni erősebb hajveszteséget. Általában ez a vitaminbevitelhez köthető, így sok esetben megelőzhető vagy csökkenthető a hajhullás mértéke egy vitaminkúra segítségével.

Mivel télen rengeteg káros hatásnak van kitéve frizuránk, mint például a hajszárító folyamatos használata, örökös sapkaviselés vagy a hideg-meleg levegő váltása egyszerűen azzal, ha belépünk a hidegből egy fűtött lakásba, nem csoda, hogy az igénybevett hajszálak könnyen hullásnak indulnak. Emellett tavasszal nem csak a tél utóhatásit vehetjük észre hajzatunkon, hanem azokhoz hozzájön még az évszaknak megfelelő, szeles időjárás is, mely szárítja fejbőrünket, további károkat okozva. Így kimondottan fontos odafigyelni a megfelelő törődésre, gondoskodásra, hogy ne csak a természet virágozzon ki, hanem mi magunk is.

Megelőzhető, vagy csökkenthető a szezonális hajhullás A és E vitaminkúrával, ami nem csak belső, hanem külső ápolásként is hasznos lehet. A rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett használjunk olyan külső hajpakolásokat, melyek szintén vitaminban gazdagok. Ilyen a ricinus- vagy olívaolajos pakolás például.

Amennyiben a megfelelő gondoskodás mellett is jóval több hajszálat veszítünk, mint kellene, akkor mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ezt a problémát valószínűleg már más okozhatja. Kopaszodás hátterében ugyanis állhat akár egy betegség, vagy gyógyszerek mellékhatása, de eredményezhet hajhullást a stresszes életmód, egy lelki trauma vagy akár egy fogyókúra is. Ezen kívül öröklött kopaszodásról is lehet szó, ilyenkor csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés lehet segítségünkre, míg más hátterű hajhullásnál gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső, orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása is.

 

Tudjon meg többet a hajhullásról, és a különböző eljárásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ne csak együk, kenjük is!

0 Komment

Nem is gondolná az ember, mennyi kinccsel van körbevéve a mindennapok során. Főleg nem gondolna arra, hogy mennyi minden használható fel azokból a finomságokból, melyeket eredetileg evésre szánunk. A banán például nem csak finom, hanem a hajunknak is kitűnő, tápláló csodaszert is jelenthet.

A banán egy igazi vitaminbomba ugyanis frizuránknak, nem csak kiválóan ápolja hajszálainkat, hanem egyfajta védőréteget képez rajtuk, ami sokkal ellenállóbbá teszi hajkoronánkat minden fajta káros hatással szemben, legyen szó a forró hajszárítóról, vagy a kinti hidegről. Minden típusú hajra jó hatással van.

Ha ezt a finomságot egy másikkal párosítjuk, még meghökkentőbb eredményt kapunk. A méz ugyanis szintén vitaminokban gazdag, a benne rejlő tápanyagok regeneráló hatásúak, és visszaadják hajunk fényességét, vitalitását.

A pakolás elkészítése nagyon egyszerű. Egy banánt hámozzunk meg, és pépesre törjük össze egy villa segítségével. Mézből csak egy-két evőkanálnyira lesz szükségünk, annyit adjunk csak hozzá, amelytől a pakolásunk állaga kenhető lesz. Jól dolgozzuk össze, majd kenjük fel nedves hajunkra. Fél órát hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk ki hajzatunkból. Ez lehetséges, hogy eltart egy ideig, de mindenképpen öblítsük tisztára frizuránkat. Az eredmény szembetűnő lesz már az első alkalmazáskor is.

A házi praktikák sora szinte kimeríthetetlen, így nyugodtan válogathatunk a különböző pakolások között, váltogathatjuk őket, aminek hajzatunk mindenképpen hálás lesz. Kellő gondoskodás mellett ugyanis elkerülhető a száraz vagy éppen zsíros, töredezett, korpás haj kialakulása, ezzel együtt sok esetben megelőzhető a hajhullás is, ami mindenki rettegett rémálma.

Természetesen odafigyelés mellett is kialakulhat kopaszodás olyan okokból, melyeket ilyen csodaszerekkel sajnos nem tudunk kiküszöbölni. Ilyen esetekben segítségünkre lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása, illetve a visszafordíthatatlan, hajhullás okozta kopaszságra gyógyírt nyújt a biztos és végleges eredményt adó hajbeültetés.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vegetáriánus táplálkozás

0 Komment

A vegetáriánus táplálkozás rengeteg okból fakadhat, legyen az vallás, állatvédelem vagy egyszerű fogadalom. Több fajtája is van, mint például amikor nem csak húst, hanem az állatok adta más termékeket sem veszik bele az étrendjükbe, de olyan is van, akinek például a csirke még belefér. De milyen hatással lehet szervezetünkre a megtagadott hús hiánya?

A vegetáriánus étrend rengeteg pozitív eredménnyel jár, mint például az elhízás veszélyének csökkenése a kisebb energia bevitel miatt, vagy a sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával járó magas vitaminfogyasztás. Szintén jó hatása van a rostokban gazdag ételeknek az anyagcserére, valamint a koleszterin bevitel is igen alacsony. Ezekkel a velejárókkal a vegetáriánus étrend rengeteg betegség megelőzésére jó lehet. Azonban ne felejtsük el, hogy a pozitív hatások mellett bizony negatív következményei is lehetnek.

Az egyik legnagyobb probléma a fehérjehiány, amit ugyan valamennyire lehet pótolni magasabb fehérjetartalmú, növényi eredetű táplálékok kombinációjával, mint például a hüvelyesek és a gabonafélék együttes fogyasztásával. Azonban lehetséges, hogy még ez is kevés a megfelelő fehérjebevitelhez képest.

A nem megfelelő minőségű fehérjebevitel a vas felszívódását gátolhatja, így vashiányt is okozhat a vegetáriánus táplálkozás. Ezen kívül gyakran előfordul vegetáriánusoknál a B12 vitamin hiánya, melynek következménye vérszegénység is lehet.

A fent említett problémák egytől egyig hajhulláshoz vezetnek. Mivel a hajszálak nagy részben fehérjéből épülnek fel, ha kevés fehérjét fogyasztunk, bizony a hajszálak növekedése és képződése leáll, így a hajhullás elkerülhetetlen lesz. A vas hiánya szintén okozhat kopaszodást, mint ahogy a B12 vitamin hiánya is. Utóbbi nem csak hajhulláshoz, hanem korpásodáshoz és korai őszüléshez is vezethet.

Ha valaki vegetáriánus, és elkezd hullani a haja, bizony szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy ebben sajnos nagy szerepe lehet táplálkozásának. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy tud-e változtatni étkezési szokásán, vagy nem. Persze léteznek olyan táplálék kiegészítők, melyek csökkenthetik ezeket a hiányokat, mint ahogy a hajhullás okozta károkra is van megoldás, méghozzá a biztos eredményt nyújtó hajbeültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed