Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kevesebb hajszál is nagy változás

0 Komment

A kopaszodás kérdéséhez nagyon eltérő módon állnak hozzá az emberek. Van, akit már pár hajszál elvesztése is sokkol, és minden nap nézegeti magát a tükörben, hogy mennyire látszik már ki a fejbőre, de olyan is akad, akinek hiába indul meg nagymértékben a hajhullása, akkor sem akar tudomást venni róla, esetleg olcsó trükkökkel próbálja eltüntetni a nyomokat.

kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary kevesebb hajszál hajritkulás tarság kopasz fej nagy változás

Egyik eset sem jó, hiszen ha feleslegesen ijedezünk, annak sincs értelme, és az is rossz döntés, hogyha homokba dugjuk a fejünket, amikor már elért minket a kopaszodás problémája. Ugyanis előbbi esetben csak szükségtelenül aggódunk, utóbbiban viszont annak ellenére, hogy ha időben szakemberhez fordulnánk, talán orvosolhatnánk gondunkat, megvárjuk, hogy túl késő legyen, amikor már drasztikusabb segítségre lesz szükség.

A férfiaknál gyakrabban előforduló öröklött kopaszodás esetében is fontos, hogy hamar tegyünk a kopasz foltok ellen. Ilyen esetekben az egyetlen biztos megoldást a hajátültetés jelenti, viszont nem kell megvárnunk azt, hogy az egész fejtetőnk tar legyen ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználjuk. Higgyük el, hogy már a kisebb kopaszodásnál is rengeteget jelenthet a kevesebb hajszál beültetése is.

A HairHungary Klinikán november végéig most azok is őrületesen jó kedvezménnyel juthatnak hozzá egy ismét dús frizurához, akiknek csak kevesebb hajszál szorul az átültetésre. Érdemes tehát belevágni, hiszen ugyanolyan jó áron eshetünk át a beavatkozáson, mint akiknél több mint 5000 hajszálat kellene átültetni.

Lehetséges, hogy eddig azt gondoltuk, ez még csak kismértékű kopaszság, alig észrevehető vagy éppen még ráérünk ezzel foglalkozni, azonban mégis el fogunk csodálkozni majd azon, hogy a hajátültetés után hiába csak kevesebb számú hajszál került át a kényes helyekre, akkor is hatalmas változást eredményezett már most. Ne habozzunk hát meghozni a döntést, az eredménnyel mindenképpen elégedettek leszünk!

> Hajbeültetés kedvezményprogram (november 30-ig)

> További információk a SafeSystem (FUE2) hajbeültetésről

Időpontfoglalás ingyenes konzultációra: 06 (70) 512-2296
HairHungary Klinika

Frizuránk a vesénkbe lát

0 Komment

Hajzatunk állapota nagyon átfogó, mégis részletes képet tud mutatni szervezetünk egészségi állapotáról, belső gondjainkról. Nem is hinnénk, mennyi diagnózist tud felállítani saját hajunk, csak oda kell figyelni az apró jelekre. Ha probléma lép fel, akkor azt a frizuránk egyből mutatja.                  

Így van ez a vese esetében is, hiszen vesénk működése nagy hatással van hajunk egészséges állapotára. Mivel a késő őszi hajhullást nagyon sok esetben a hirtelen bekövetkezett vitaminhiány, a helytelen táplálkozás és a nem megfelelő mennyiségű nyomelem bevitele okozza, már csak azzal sokat tehetünk ennek visszafordításra, ha vesénk védelme érdekében teszünk pár lépést, hiszen ezen szervünk nem megfelelő működése szinte minden esetben hajveszteséget eredményez.

Első sorban fogyasszunk minél több olyan élelmiszert, melyek a vesénket védik és táplálják. Ilyen például a paradicsom, a gesztenye, a sárgarépa, a különböző aszalt gyümölcsök, melyek nem csak sok vitamint tartalmaznak, hanem cinket, vasat és egyéb nyomelemeket is, ezzel erősítik az immunrendszert és koordinálják testünk anyagcseréjét. Még jobb eredményt érhetünk el, ha néha fogyasztunk vese- és májvédő teákat is.

Ezen felül vesénket azzal is tudjuk védeni, ha odafigyelünk, hogy a hideg időben a derekunk kellőképpen melegben legyen, hideg kövön pedig nem szabad mezítláb járni, hiszen a felfázás szintén nagyon veszélyes. Ezen kívül egy masszázs is jót tud tenni vesetájékon elalvás előtt.

Ha nagyobb fokú hajhullást tapasztalunk magunkon, érdemes a fent leírtakra odafigyelni, hiszen lehetséges, hogy ezzel nem csak a belső egyensúlyunkat teremtjük meg, hanem megóvjuk magunkat a hajveszteségtől is. Azonban ha más ok miatt lép fel kopaszodás, akkor minél hamarabb forduljunk szakértő segítséghez. Kopasz foltjainkra gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy készítmények alkalmazása, a biztos és végleges megoldást pedig sokaknak a hajbeültetés adhatja csak meg.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed