Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vonzó vagy taszító?

0 Komment

Arra a kérdésre, hogy „milyen az igazi?” a legtöbben rávágják, hogy a legfontosabbak a belső értékek. Persze ez szép és jó, de sajnos amellett, hogy újra egy elcsépelt mondatot hallhatunk, ráadásul csak félig takarja az igazságot. Ugyanis egyszerűen képtelenség elmenni a külső mellett, hiszen elsőként ez az, ami megfoghat valakiben.

Akármennyire is az a legfontosabb, hogy jól érezzük valakivel magunkat, hogy legyen humora az illetőnek, vagy éppen, ha arra van szükségünk, akkor egy csendes és odaadó társra találjunk, akkor is legelőször csak a küllem alapján lesz valaki vonzó vagy sem. Míg nem ismerjük meg jobban, olyan apró részletekből próbálunk tájékozódni, mint például: hogyan hordja a haját, milyen színű a szeme, milyen a mosolya, vagy éppen rágja-e a körmét.

Pontosan ezért ijednek meg annyira a férfiak, amikor kopaszodni kezdenek, hiszen a hajzat az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek. Az öregedés jelei pedig nyilvánvalóan csorbíthatnak az összképen - legalábbis azt hisszük -, az pedig egyenesen kétségbeejtő, ha valaki már fiatalabb korában búcsút kell, hogy intsen hajzatának.

A korán jött kopaszság a férfiak többségében elindít egy félelmet, miszerint soha többé nem lehetnek már annyira vonzóak, mint előtte. Valószínűleg éppen ezért nem is lehetnek azok, hiszen az egyik legtaszítóbb tulajdonság az, ha valaki teljes önbizalomhiánnyal küzd. A többség tekintetében ugyanis nem a kopaszsággal van a probléma, hanem azzal, hogy ezt nem tudja az adott illető elfogadni, és úgymond „viselni”.

Pedig a legtöbb nő szerint sokkal inkább taszító az, ha valaki rágja a körmeit, vagy esetleg sörhasat ereszt, nem beszélve az orrból vagy a fülekből kilógó szőrszálakról. Az ápoltság tehát sokkal fontosabb, de a legnagyobb hangsúlyt még mindig a magabiztosság és az önelfogadás kapja. A nők többsége akkor vonzódik egy férfihoz, ha úgy érzi, az biztos lábakon áll, és ezáltal biztonságérzetet ad hölgy társának is, ami talán a legvonzóbb lehet a gyengébbik nem számára.

Azt azonban nem várhatjuk el senkitől sem, hogy egy olyan változást elfogadjon, amivel nem tud azonosulni. Ugyanúgy, ahogy a sörhas kialakulása ellen, bizony a kopaszodás ellen is tehetünk már. Az öröklött jellegű kopaszodásra biztos megoldást nyújt a hajátültetés, melynek segítségével elfelejthetjük a gyér fejtetőt, és magabiztosságot sugározhatunk. A többi már tényleg csak a belsőnkön múlik!

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a kopaszodásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Körömvirágos gyógykezelések

0 Komment

Talán nincs is még egy olyan gyógynövényként használt virág, mely szinte minden évben, és akár évente többször is virágzik. Ennek köszönhetően pedig termesztése igazi kincs, hiszen nagyon sokféleképpen használhatjuk fel, és egészségünk minden esetben hálás lesz érte.

Gyulladáscsökkentőként, fertőtlenítőszerként és még görcsoldóként is megállja a helyét, de legyen szó akár belső, akár külső problémáról, számos esetben segítségünkre lesz ez a mellesleg szép kis virág. Készíthetünk belőle különböző főzeteket, használhatjuk fürdőhöz is, fogyaszthatjuk tea formájában, de akár ízesíthetünk vele ételeket is. Most azt fogjuk megismerni közelebbről, milyen módon alkalmazhatjuk a hajápolás területén.

Az egyik legjobb módja annak, hogy hajzatunk egészségét növeljük segítségével, ha körömvirág olajat készítünk belőle. Ehhez szárított körömvirág szirmokkal töltsünk meg egy tiszta befőttes üveget, majd öntsük fel jó minőségű olívaolajjal, és zárjuk le. Körülbelül 2 hétig hagyjuk pihenni sötét, hűvös helyen, de naponta rázzuk fel az üveget közben. Ha letelt a 2 hét, szűrjük le, és már használhatjuk is. Masszírozzuk bele közvetlenül fejbőrünkbe, vagy akár alkalmazzuk pakolásként egész hajzatunkra, ha annak állapota ezt megkívánja.

Mivel gyulladáscsökkentő hatása van, így fejbőrünknek is kifejezetten jót fog tenni, akár sebes, viszkető fejbőr esetén is. A hajunkat főként akkor kezeljük vele, ha száraz, töredezett, élettelen a frizuránk. A körömvirág rengeteg jótékony hatásának segítségével visszanyerheti fejbőrünk az egészséges állapotát, és hajzatunk is csillogó, fényes és könnyebben kezelhető lesz.

Természetesen nem mindenkinek nyújthat gyógyírt a körömvirág, hiszen nem minden problémát tudunk kiküszöbölni vele. Ráadásul fontos, hogy allergiás tüneteket is okozhat, így elengedhetetlen használata előtt az, hogy kipróbáljuk bőrünkön. Ha nem pirosodik ki tőle, akkor alkalmazzuk nyugodtan készítményünket.

Azonban, ha a hajzat állapotának romlásában olyan dolgok játszanak fő szerepet, mint például a stressz vagy valamilyen gyógyszer mellékhatásai, akkor persze ártani nem ártunk az ilyen praktikákkal, de sajnos gyógyulást nem várhatunk el tőlük. Szintén általunk megoldhatatlan problémát jelent az öröklött jellegű kopaszodás is, melyet gyógyítani nem is lehet, viszont a kopasz területek eltüntetésére létezik már megoldás, méghozzá a hajátültetés, mely nagyon sok esetben jelenthet még újjászületést frizuránknak.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tavaszi méregtelenítés

0 Komment

Mindenki életében jó, ha néha kicsit számot vet magával és a szervezete egészségével. Nagyon fontos, hogy időnként ténylegesen és intenzívebben figyeljünk oda arra, hogy mi kerül a tányérra és a pohárba, hiszen ha nem törődünk ezzel egész évben, akkor bizony ez nagy károkat is okozhat.

Az igazi méregtelenítésre nagyon kevesen vállalkoznak, hiszen olyan megvonásokkal jár, melyet nem mindenki képes betartani. Pedig higgyük el, hogy ha néha végigcsinálunk egy-egy ilyen kúrát, annak szervezetünk igencsak örülni fog. Méregtelenítésre pedig az egyik legjobb időszak a tavasz. Mivel télen takarnak a ruhák, sokszor esünk bele olyan csábításokba, melyeket egyébként nem tennénk meg. Ezen felül ott van a karácsonyi dőzsölés, és a sok olyan mellékes apróság, mint a forró csoki és forralt bor, melyeket nem is veszünk számításba sokszor fogyasztásukkor. Ugyanakkor a téli időszakban sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ami a vitaminháztartásunkban meg is látszik.

A méregtelenítés tehát nagyon szükséges folyamat. Többek között a haj és a hajhagymák is nagyon érzékenyek a méreganyagokra, így egy ilyen kúra a frizuránk regenerálódását is segíti, és sok esetben akár elejét veheti a hajhullásnak is. Egy méregtelenítő kúra után hajunk, bőrünk és körmeink is ragyogni fognak, nem beszélve arról, hogy szervezetünk többi része is hálás lesz, akár több kilótól is megszabadulhatunk közben.

Hajhullás és kopaszodás több okból is kialakulhat, többek között amiatt is, mert nem figyelünk oda, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ezen felül viszont rengeteg más oka is lehet, így ha nagyobb hajritkulást tapasztalunk magunkon, akkor minél előbb ki kell deríteni, mi is áll a háttérben. Szakértő segítséghez fordulva megtudhatjuk, mi orvosolhatja problémánkat, ami lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés is.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Haj és köröm

0 Komment

Bár különböző testrészeinken találhatóak, mégis nagyon sok közük van egymáshoz. Nem is gondolnánk, mennyi a közös bennük, és ha együttesen vizsgáljuk meg őket, mennyi mindenről tudnak beszélni, ami szervezetünkkel kapcsolatos.

Tulajdonképpen a haj és a köröm egészsége szervezetünk egészségének a külső lenyomata. Mivel mindkettő nagyon érzékeny az ásványi anyagok- és vitamin-ellátottságunkra, amint probléma lép fel a szervezetünkben, mutatni fogják. Ha töredezett a körmünk, vagy ritkul a hajzatunk, az jelzi, hogy valami nincs rendben.

Sokszor árulkodik táplálkozási zavarról, tápanyaghiányról, helytelen életmódról a haj és a köröm állagának romlása, töredezettsége, élettelensége. Emellett eredményezheti rossz állapotukat a stressz, hormonális változások, immunbetegségek és még egyéb más problémák mellett maga a genetika is.

A haj és a köröm legfontosabb tápláléka a kollagén. A kollagén segíthet különböző fejbőrbetegségek kezelésében, serkenti a hajhagymák működését és erősíti a töredezett körmöket. A kollagént saját szervezetünk termeli, de segíthetünk is ebben, hiszen rengeteg olyan készítmény van ma már, amivel bejuttathatjuk szervezetünkbe. Ez amiatt is fontos, mert a kollagén termelése az idő múlásával sajnos lelassul.

Ezen felül nagyon fontos, hogy vitamindúsan táplálkozzunk, hiszen ez nagyon sok bajunkon segíteni tud. A szervezetünk helyes működése, az anyagcserénk rendbetétele és közérzetünk is függ attól, hogy minél több vitamint fogyasszunk. Ha belül minden rendben, akkor a külső részletek is a helyükre kerülnek sokszor.

Természetesen első sorban azt kell kiderítenünk, hogy mi okozhatja a haj és a köröm rossz állapotát, hiszen lehetséges, hogy elég, ha odafigyelünk táplálkozásunkra. De az is előfordulhat, hogy saját magunk nem tudjuk kiküszöbölni például a hajhullás problémáját, mert azt nem befolyásolható, külső tények okozzák. Ha például öröklött hajhullással állunk szemben, csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed