Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Év végi fáradtság

0 Komment

Újra eltelt egy év, és ilyenkor, a nagy ünnepi készülődésben mindenki nagyon elfárad. Az egész éves munka, a sok rohangálás és az ünnepek miatti utolsó hajtás igencsak ki tudja venni az ember energiáját, még akkor is, ha örömmel várja az év végét.

Ilyenkor muszáj szusszannunk egy picit, és a nagy kikészülést bizony ki kell pihennünk, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor annak bizony hosszú távú kárai is lesznek. A fáradtság, az alvatlanság ugyanis nagyon rossz dolgokat tud eredményezi testünkben, és kihat egész szervezetünkre.

Ilyenkor minél fáradtabbak vagyunk, annál nehezebben fog menni a pihenés is. Gond lesz anyagcserénkkel, egyre nyúzottabbnak érezzük magunkat, és külsőnkben is elindul a változás, sajnos rossz irányba. Akinek nem működik 100%-on az immunrendszere, annak elegendő egy kisebb túlterhelés is, és nagyon könnyen elkapja az ilyenkor amúgy is fenyegető betegségeket.

A legyengült szervezet pedig tovább terjeszti magában a negatív energiákat. Nehezen gyógyul, és olyan problémák is előjönnek ilyenkor már, mint például a hajhullás. Az ilyenfajta hajhullást persze meg lehet állítani, de sajnos nem egyből lesz meg ennek a látszatja. Az elfáradt szervezetben ugyanis a hajhagymák működése is másképp zajlik, ezért hajzatunk először fakó, élettelen lesz, majd igencsak gyérülni kezd. Amennyiben teszünk az ellen, hogy testünk ilyen gyenge legyen, persze ez az állapot is visszafordítható.

Először is, pihenjük ki magunkat! És ez nem csak egy napos relaxálást jelent, hanem bizony be kell vezetnünk életünkbe olyan kikapcsolódásokat, melyek pihentetőek számunkra, és a további hétköznapokon is be tudjuk iktatni őket. Másodszor nagyon fontos, hogy odafigyeljünk étrendünkre, egészséges táplálkozással ugyanis hozzá tudjuk juttatni szervezetünket a megfelelő vitaminokhoz, melyek erősítik az immunrendszerünket.

Ha a fent leírtakat megtesszük, a hajhullás is meg fog szűnni, és idővel visszaáll minden az eredeti kerékvágásba. Amennyiben más áll a hajhullás hátterében, mindenképpen szakértő segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy problémánk megoldódhasson. Ugyanis vannak olyan esetek – mint például az öröklött kopaszodás -, melyeknek hátterét nem tudjuk megoldani, ilyenkor csak más segítség jöhet szóba, ami lehet egy kezelés, vagy a végleges eredményt adó hajátültetés.   

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Haj és köröm

0 Komment

Bár különböző testrészeinken találhatóak, mégis nagyon sok közük van egymáshoz. Nem is gondolnánk, mennyi a közös bennük, és ha együttesen vizsgáljuk meg őket, mennyi mindenről tudnak beszélni, ami szervezetünkkel kapcsolatos.

Tulajdonképpen a haj és a köröm egészsége szervezetünk egészségének a külső lenyomata. Mivel mindkettő nagyon érzékeny az ásványi anyagok- és vitamin-ellátottságunkra, amint probléma lép fel a szervezetünkben, mutatni fogják. Ha töredezett a körmünk, vagy ritkul a hajzatunk, az jelzi, hogy valami nincs rendben.

Sokszor árulkodik táplálkozási zavarról, tápanyaghiányról, helytelen életmódról a haj és a köröm állagának romlása, töredezettsége, élettelensége. Emellett eredményezheti rossz állapotukat a stressz, hormonális változások, immunbetegségek és még egyéb más problémák mellett maga a genetika is.

A haj és a köröm legfontosabb tápláléka a kollagén. A kollagén segíthet különböző fejbőrbetegségek kezelésében, serkenti a hajhagymák működését és erősíti a töredezett körmöket. A kollagént saját szervezetünk termeli, de segíthetünk is ebben, hiszen rengeteg olyan készítmény van ma már, amivel bejuttathatjuk szervezetünkbe. Ez amiatt is fontos, mert a kollagén termelése az idő múlásával sajnos lelassul.

Ezen felül nagyon fontos, hogy vitamindúsan táplálkozzunk, hiszen ez nagyon sok bajunkon segíteni tud. A szervezetünk helyes működése, az anyagcserénk rendbetétele és közérzetünk is függ attól, hogy minél több vitamint fogyasszunk. Ha belül minden rendben, akkor a külső részletek is a helyükre kerülnek sokszor.

Természetesen első sorban azt kell kiderítenünk, hogy mi okozhatja a haj és a köröm rossz állapotát, hiszen lehetséges, hogy elég, ha odafigyelünk táplálkozásunkra. De az is előfordulhat, hogy saját magunk nem tudjuk kiküszöbölni például a hajhullás problémáját, mert azt nem befolyásolható, külső tények okozzák. Ha például öröklött hajhullással állunk szemben, csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed