Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

3 hónappal a műtét után

0 Komment

Cikksorozatunkban azon pácienseink szemszögéből ismertetjük meg a hajátültetési eljárás menetét, és az ő saját gondolataikat, akik már átestek ezen a beavatkozáson. A műtétet megelőző, illetve közvetlen a műtét utáni érzelmekről már olvashattunk, most a beavatkozás után 3 hónappal időzünk el egy kicsit.

Ez ugyanis ismét egy sorsdöntő korszak, hiszen ekkorra már nem csak növöget az új helyén a hajzat, hanem bizony hullogatnak is ki az új hajszálak. Ez elsőként rémisztő lehet, pedig ez nem más, mint egy természetes hajhullási folyamat, amitől nem kell tartani. De lássuk, hogyan látják ezt maguk a páciensek.

„Időnként figyelgetem, hogy épp hullanak, vagy nőnek-e az új hajszálak, egyelőre úgy tűnik, hogy továbbra is inkább fogynak, de ez normális – a forgatókönyv szerint a harmadik hónap tájékán lesz a legkevesebb a létszámuk, majd onnan indul meg az egységes növekedés.” (Hajbeültetés után – blog)

hajhullás hajbeültetés hajátültetés műtét páciensek hairhungary 3 hónap hajnövekedés hajbeültetés blog

„Leginkább abból vettem észre, hogy tovább növekvő hajam ismét régi formáját kezdte fölvenni: hátul és oldalt sűrű, elöl pedig jóval ritkább, rövidebb és gyengébb volt… Ám a család egészen jó hírrel fogadott. Mint elmondták - a homlokom középső részén, ahol a hajbeültetés történt, sok apró fekete hajszál kandikál kifelé - egészen sűrűn és fiatalosan.” (Tamás hajátültetése)

„1 hónap elteltével viszont elkezdett hullani és 1,5 hónappal a beültetés után már szinte az összes beültetett haj kihullott. Ezt már a műtét előtt jelezték, hogy így fog történni, úgyhogy nagy meglepetés nem ért ezzel kapcsolatosan.” (Zsolt hajbeültetése)

A fent olvasott részletekből tehát láthatjuk, hogy akármennyire is ijesztő lehet az, hogy az újonnan beültetett hajszálak megválnak tőlünk, a személyes konzultációknak, és a Klinika teljes körű odafigyelésének köszönhetően, miszerint a pácienseket minden apróságról és lehetséges történésről tájékoztatnak, mégis el tudják hinni, hogy ez természetes folyamat, és bizakodva várják a lassan, de biztosan közeledő végeredményt.

Következő cikkünkből megtudhatják, mi várható a beavatkozás után fél évvel, addig is szemezgessenek hajbeültetés blogjainkból, és keressék fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen kérdésük van a hajátültetéssel kapcsolatban:

 HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kukoricát minden nap!

0 Komment

A strandszezon egyik mindennapos velejárója a partokon és uszodákban folyamatosan kínálgatott, főtt kukorica. Nincs is annál jobb ilyenkor, mint ülni a parton vagy a medence szélén, és majszolni a sárga kincset. De tudjuk-e vajon, mennyi jótékony hatással rendelkezik ez a finomság?

Először is B-vitamint tartalmaz, amely serkenti az agysejtek működését, ezáltal az emlékezetünk és koncentrációs képességünk is javulni fog. Emellett hat a test energetizáló központjára is, ami azt jelenti, hogy a komplexebb szénhidrátokat átalakítja glükózzá, vagyis jól használható energiává.

Sokan nem ismerik azt a trükköt, hogy a betakarított kukorica „bajszából”, szárítás után készíthető egy csodatea. Azért csoda, hiszen ez a főzet vizelethajtó, zsírégető, tehát tulajdonképpen fogyasztó hatással bír. Természetesen csak akkor, ha nem teszünk hozzá cukrot, hiszen azzal el is rontanánk a hatását.

Végül, de nem utolsó sorban a kukorica erősíti a haj szerkezetét, ezért fogyasztása hozzájárulhat ahhoz, hogy gyönyörű hajzatunk legyen. Olyan antioxidánsokat tartalmaz ugyanis, melyek semlegesíteni tudják például az UV-sugárzás káros hatásait, ilyen a C-vitamin vagy a likopin.

Mivel az UV-sugárzásnak nyáron szinte folyamatosan ki van téve frizuránk, nagyon fontos, hogy védelmezzük ellene. A kukorica fogyasztása mellett nem árt, ha tűző napon inkább csak kalapban tartózkodunk, hiszen nem csak hajszálainknak, hanem fejbőrünknek is igen káros az erős napfény.

Amennyiben nem védjük megfelelően hajzatunkat, és nem ápoljuk annak függvényében, mennyi káros hatás éri, bizony hamar szembetalálkozhatunk olyan problémákkal, mint a töredezett, száraz haj, különböző fejbőrbetegségek, vagy a hajhullás.

Utóbbival bizony nehéz felvenni a harcot, hiszen attól függően, hogy mi okozza, nagyon makacs jelenség tud lenni, melyet sok esetben sajnos nem lehet visszafordítani. Kopaszodás esetén mindenképpen szükségünk lesz szakértő segítségre ahhoz, hogy megtudjuk, milyen megoldás jelenthet számunkra gyógyírt. Ez lehet a kiváltó okok megszűntetése mellett különböző készítmények alkalmazása, vagy mezoterápiás kezelés, de amennyiben a hajhullást olyan gond okozza, melyre tulajdonképpen nincs megoldás – mint az öröklött kopaszodás -, akkor csak a végleges hajátültetés jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Arany középút a szárításban

0 Komment

Nyáron fejbőrünk is gyakrabban beizzad, így sokan érthető módon, gyakrabban mosnak hajat, mint általában. Aztán ilyenkor jön a kérdés: használjunk-e hajszárítót ilyen melegben is, vagy nem kell? Mivel a hajszárító is, és az erős napsugarak is károsan tudnak hatni a hajszálakra, ezért minden esetben meg kell találnunk az arany középutat.

hajszárító hajszárítás hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés száraz haj töredezett haj napsütés

A nyári melegben, aki megteheti, hagyja megszáradni frizuráját magától. A hajszárító gyakori használata ugyanis nem tesz jót a hajzatnak, ezért ilyenkor legalább használjuk ki, hogy nem szükséges alkalmazni. Azonban figyeljünk oda arra is, hogy a napsugarak, szinte még a hajszárítónál is jobban képesek roncsolni a hajszálakat. Ezért nem szabad a tűző napon szárogatnunk nedves frizuránkat, hiszen nedvesen a hajzat még érzékenyebb és sérülékenyebb. Keressünk inkább egy kis árnyékot, és hagyjuk, hogy a meleg nyári levegő megszárítsa fejünket.

hajszárító hajszárítás hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés száraz haj töredezett haj napsütés

Persze vannak olyanok, akik ezt semmiképp sem tehetik meg, hiszen frizurájuk egy kóc lenne, ha nem szárítanák be a megszokott módon. Akinek mindenképpen tükör és egyéb fésűk használata szükséges, azok se keseredjenek el. Nagy melegben használjuk a hajszárító leggyengébb fokozatát, ami nem forró, így hajunknak sem lesz olyan ártalmas a gyakori alkalmazása.

Mindkét esetben nagyon fontos, hogy hajzatunkat ápoljuk megfelelően, hiszen ha nem figyelünk oda rá, akkor ezek a káros hatások előbb vagy utóbb olyan eredményekhez vezetnek, mint a haj kiszáradása, töredezettsége, fénytelensége, és a legtöbb gonddal együtt járó hajhullás.

Természetesen akkor is el kezdhetünk kopaszodni, ha megfelelően ápoljuk hajzatunkat. Ugyanis hajhullás hátterében rengeteg különböző ok állhat, ilyen például egy betegség vagy éppen gyógyszerek mellékhatása, de öröklődés miatt is kopaszodhatunk. Ne essünk kétségbe, mert az utóbbira is van már megoldás, méghozzá a biztos megoldást jelentő hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A túlzásba vitt szolárium

0 Komment

Nagyon sokan esnek bele abba a hibába, hogy annak ellenére, hogy nyáron a nap is süt, mégis ugyanúgy járnak szoláriumba, mint ahogyan télen teszik azt. Ilyenkor a szervezetünknek ez egy kicsit sok, főkén, mivel ezek az emberek a napozástól sem zárkóznak aztán el, mert szinte megszállottak abban, hogy eléggé barnák legyenek.

hajhullás hajátültetés hairhungary kopasz foltok hajgyérülés szolárium napozás száraz haj töredezett haj

Ha nem visszük túlzásba a szolárium használatát és a napozást, természetesen semmi probléma nincs ezzel. Viszont ha valaki már sokkal többet tartózkodik a napon, illetve a fénycsövek kereszttüzében, akkor az már sajnos nagyobb károkat is okozhat szervezetünkben. A barnaság lehet szép, de tényleg megéri ilyen áron?

Nem csak a bőrünk szárad ki, amivel beindul egy nagyobb fokú ráncosodás is, hanem bizony a hajszálaink is kiszáradnak. Ettől pedig nagyon gyorsan elvékonyodnak, és töredezetté válnak. Emellett pedig csökken a hajhagymák életképessége is, és a fejbőrünk is roncsolódik, ami bizony nagyon hamar vezet hajhulláshoz.

Ha ezt időben észrevesszük, akkor elejét tudjuk venni a problémának, hiszen ha pótoljuk a folyadékveszteséget külsőleg és belsőleg is, akkor meg tudjuk állítani a hajzat gyérülését, és vissza tudjuk állítani egészséges állapotba. Persze ehhez szükség van ténylegesen arra, hogy a megszokottnál jobban odafigyeljünk frizuránk ápolására, és mellette egészségesen táplálkozzunk, és legyen meg a napi folyadékbevitel is.

Amennyiben már túl késő ahhoz, hogy ezek a változtatások segítsenek, bizony szakértőhöz kell fordulnunk problémákkal. Előfordulhat, hogy egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső készítmények alkalmazása ugyancsak segíthet gondunkon, azonban ha maradandó károkat szenvedett el frizuránk, és a kopasz foltokon nem nő új hajzat, akkor sem kell nagyon elkeserednünk. Ugyanis a hajátültetés egy olyan végleges és biztos megoldás, mely vissza tudja adni régi frizuránkat akkor is, amikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Divatos és hasznos

0 Komment

A nyári kalapok és sapkák több okból is tökéletes kiegészítők a nagy melegben. Egyrészt igen divatosak, és a megfelelőt kiválasztva nagyon jó kiegészítők lehetnek a szebbnél szebb nyári ruhák és ingek mellett, egyben pedig viselőjüket óvják az erős napsugaraktól.

Bizony nem véletlenül teszünk a kisgyerekek fejére is kis sapkákat nyáron, ezt azonban sok felnőtt igencsak mellőzi, pedig ez a viselet minden korosztálynak ajánlott ilyenkor. A mai divatban annyi fajta fejtető létezik, hogy szinte kizárt, hogy valaki ne találjon olyat, ami megfelelő és tetszik. Higgyük el, nagyon sok káros hatástól is megmentjük ezzel szervezetünket, és ezen felül még jól is nézhetünk ki.

Ha sokat tartózkodunk kint a forró napsugarak alatt, akkor bizony könnyen napszúrást kaphatunk. Ez szédüléssel, fejfájással és rosszulléttel járhat, ami bizony nem múlik el egykönnyen. Fejünk takarása mellett rengeteg folyadékot is kell fogyasztanunk ahhoz, hogy ezt elkerüljük.

Az erős napfénytől nem csak arcbőrünket, hanem természetesen fejbőrünket is védjük, ha fejünkre húzunk egy szalmakalapot vagy bármi más fejfedőt. Persze a hajas fejbőr annyira nincs kitéve veszélynek, de akinek kicsit is ritkább a hajzata, annak máris könnyen leéghet a fejbőre is. Ez pedig kellemetlenségekkel jár, hiszen a leégett fejbőr nem csak viszket, fáj és hámlik egy idő után, hanem bizony akár hajhulláshoz is vezethet.

Frizuránk ápolása a nyári hónapokban is nagyon fontos, hiszen annyi káros hatásnak van kitéve, hogy ha nem törődünk vele, akkor nagyon hamar szárazzá, töredezetté és élettelenné válhat. Aki pedig már kopaszodik, még inkább óvnia kell fejbőrét attól, hogy még nagyobb károk ne érjék.

Kopaszodást nagyon sok probléma okozhat, de ha idejében felismerjük, hogy mi áll a háttérben, akkor lehet ellene küzdeni. Ha viszont olyan gonddal állunk szemben, melyet nem lehet kiküszöbölni, akkor se keseredjünk el, hiszen a kopasz foltokra gyógyírt tud nyújtani a biztos és végleges hajátültetés. Az eljárás után már nem kell félnünk attól, hogy fejbőrünk le fog égni nyáron, és csak azért kell fejfedőt hordanunk, hogy nehogy napszúrást kapjunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed