Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyári védelem

0 Komment

Nem lehet elégszer mondani, hogy a nyári napsugarak milyen mértékben károsíthatják frizuránkat, és mennyire fontos éppen ezért hajzatunk védelmére fokozottan odafigyelni ilyenkor. Most, hogy egy hosszabb kánikula időszakában vagyunk, mindenkinek érdemes nem csak a bőrét, hanem a haját is védeni.

A megfelelő ápolással már eleve sokat teszünk azért, hogy hajszálaink ellenállóbbak legyenek a káros hatásokkal szemben, de manapság már rengeteg olyan termék van, melyek kifejezetten a napsugarak ellen védik hajunk szerkezetét.

Kaphatunk például olyan kozmetikumot, melyet spray formájában kell felvinni a hajzatunkra. Ezen felül akkor is sokat teszünk, ha a további károsítással felhagyunk. Például ne használjunk annyi kémiai anyagot ahhoz, hogy frizuránkat fixáljuk. A tengervíz jótékony hatása ihlette ugyanis azt a készítményt, mely sós vizet is tartalmaz. Alkalmazzunk ilyet hajlakk helyett, és nem csak frizuránk lesz tőle szép esésű, természetes, mégis tartós, hanem hajszálaink is hálásak lesznek a természetesebb anyagért.

Azoknak is fokozottan kell figyelniük ilyenkor, akik általában szinte semmit nem tesznek hajzatukkal, vagyis a kopasz vagy kopaszodó férfiaknak is. Akármennyire is úgy tűnik, őket nem érinti ez a probléma, mely a napsugarak általi fenyegetését jelenti a hajszálaknak, bizony egy sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, a fejbőr leégésének. Ahogy az egész testüket, bizony szabadon lévő fejbőrünket is védeni kell a naptól.

Használjunk ugyanúgy napvédőket tehát fejünkre is, amennyiben bárhol gyérebb a frizuránk, mert ha leég a fejbőrünk, az fájdalmas, és sokkal több időbe telik a regenerálódása. Ráadásul kellemetlenebb a hámlás is, és akár további hajveszteségtől is tarthatunk.

Akit zavar az egyre inkább teret nyerő, gyér terültet fejtetőjén, annak nem csak a fejbőr védelmével kell törődnie, hanem bizony megoldást kell keresnie, hiszen ez egy olyan probléma, ami sok esetben orvosolható vagy megoldható. Amennyiben olyan kopaszodásról beszélünk, melyet nem a gének okoznak, akár egyes kezelések is segíthetnek abban, hogy visszaálljon minden a régi helyzetébe. Azonban, ha öröklött jellegű kopaszodásról van szó, akkor se keseredjünk el, hiszen létezik erre is megoldás. A hajátültetés ráadásul nem csak egy átmeneti, hanem végleges segítséget ad.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Női-férfi stressz

0 Komment

Persze nagyon sok részletben tér el a két nem egymástól az élet minden területén, azonban fontos megfigyelnünk, hogyan képesek feldolgozni a mindennapi stressz hatásait a nők, illetve a férfiak. Mivel a hajhullás egyik leggyakoribb okozója maga a stressz, ezért mindenképpen törődnünk kell ezzel a kérdéssel, és nem vehetjük félvállról vagy éppen természetesnek, hogy mindenki életében gyűlnek a gondok.

A férfiak általában inkább a külvilág felé reagálják le az őket ért idegeskedni valókat, míg ezzel szemben a nők főként befelé fojtják a rossz érzelmeiket. Ez állítólag annak köszönhető, hogy a nők olyan belső stresszes tényezőkkel szembesülnek életük folyamán, mint a terhesség vagy éppen maga a szülés. Emiatt a férfiak általában sokkal agresszívabban lépnek fel egy stresszes szituációban, illetve aktívabban kiadják belső dühüket a külvilág felé. A nők ezzel szemben inkább magukba roskadnak, visszahúzódnak, és ez sajnos sokszor abba torkollik, hogy belső önértékelési zavaruk lesz és a lelki egyensúly megbomlása lehet úrrá rajtuk.

Emiatt a gyengébbik nem képviselőinél gyakrabban beszélhetünk olyan hajhullásról, melyet a stressz melletti lelki viharok okoznak, de persze a férfiak tekintetében is előfordul a mindennapi gondok által okozott kopaszodás. Mindkét nem tekintetében fontos odafigyelni arra, hogy megfelelő időben kezeljük a stressz feloldását, melyben segítségünkre lehet például a relaxáció vagy a jóga. Persze, ha nem sikerül helyrejönni magunktól, akkor muszáj bevonni szakértő segítséget is.

Hajzatunk szempontjából visszaállíthatóak a stressz okozta károk, hiszen ha megszűnik a kiváltó ok, akkor egy hosszabb regenerálódással frizuránk is megúszhatja. Viszont, ha ez nem megy könnyen, akkor érdemes elmenni mezoterápiás kezelésekre, vagy segíthet a prp-terápia is.

A férfiaknál viszont gyakrabban fordul elő az öröklött jellegű kopaszodás, mely akár a kor előrehaladtával, de akár már fiatalabb korban is jelentkezhet. Ebben az esetben csak a hajátültetés jelenthet megoldást, hiszen ezt a fajta kopaszodást megállítani és visszafordítani nem, maximum késleltetni lehet más módszerekkel. A hajbeültetés viszont végleges és biztos eredményt ad, ezért érdemes minden más próbálkozás helyett inkább ezt választani egyből.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Sorozatsztár Drakula-terápián

0 Komment

Az Éjjel-Nappal Budapest sorozat mindenki által „Kristófként” ismert szereplője azért kérte a HairHungary Klinka csapatának segítségét, mert úgy érezte, gyengülni kezdett frizurája. Mivel eddig mindig erősnek látta hajzatát, most feltűnt számára, hogy két oldalt már nem a régi, ezért úgy érezte, jobb, ha időben tesz ez ellen.

A sorozatsztár az úgynevezett PRP-, más néven Drakula-terápián esett át, mely ilyen esetekre tökéletes megoldás lehet mindenki számára. Ez a fajta kezelés nem csak a hajzat területén alkalmazható, hiszen megoldást jelenthet ízületi fájdalmak, különböző gyulladások, sarok és talpfájdalmak kezelésében, de bőrfiatalításra is használják.

A hajkezelések esetében abban rejlik jótékony hatása, hogy visszaerősíti az elgyengült hajszálakat, ezzel biztosítva, hogy újra élettel telibb frizuránk lehessen. Az eljárás során saját vérünket alkalmazzák, abból nyerik ki a PRP-t, vagyis a koncentrált saját vérsavót, majd ezt injektálják vissza a bőrbe, ez pedig azt eredményezi, hogy a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel.

A Drakula-terápia hölgyeknek is igencsak ajánlott, hiszen a legtöbb esetben náluk beszélünk olyan átmeneti hajhullásról, hajgyérülésről vagy a hajzat állapotának romlásáról, mely esetek többségében ahhoz, hogy a végkifejlet pozitív lehessen, mindenképpen segítségünkre lehet ez a kezelés. Ugyanis, ha a hajritkulás oka megszüntethető, akkor már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a frizura helyreálljon, és eltűntethessük a kellemetlen időszak nyomait. Beszélhetünk ilyenkor a stressz vagy éppen a lelki bajok okozta hajhullásról, de szóba jöhet gyógyszeres kezelések mellékhatása, vagy a folyamatos hajfestés is. Minden esetben a hajzatnak nagyon hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódni tudjon, éppen ezért nagy segítséget jelenthet a sajátvér terápia, mely biztosítja a fejbőr és a hajhagymák tökéletes és egészséges működését.

A hajvisszaállítás után pedig biztosak lehetünk benne, hogy ismét önbizalommal telve és nyugodt szívvel fogunk a tükörbe nézni majd, hiszen frizuránk az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek és személyiségünknek egyaránt. Törőcsik Dani is jól tette, hogy ezt az eljárást választotta, mert gondoljunk csak bele, milyen furcsa lenne nem dús hajzattal látni nap, mint nap a képernyőnkön!

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őrültségek netovábbja

0 Komment

Számunkra ez a szokás még ismeretlen, de ki tudja, hogy éppúgy, mint a Halloween, vagy a Valentin-nap, egyszer lehet, hogy ez is teret nyer kishazánkban. Talán a leginkább a farsanghoz hasonlítható átalakulás sokaknak tetszetős lehet, azért reméljük, hogy egyelőre maradunk a megszokott jelmezeknél egyszer egy évben.

Amerikában ugyanis minden évben megrendezik a „Crazy Hair Day”, vagyis az őrült hajak napja nevezetű ünnepet, amikor minden gyermeknek kreálnak valami eszement frizurát. Állítólag ezen a napon az a ciki, ha mindennapi hajzattal érkeznek a nebulók azon iskolákba, melyekben tartják ezt a szokást. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az ottani szülők mindent bevetnek azért, hogy az ő gyerekük lehessen a leginkább feltűnő, vicces vagy éppen ijesztő jelenség.

A képek láttán lehetséges, hogy először azt gondoljuk, jó buli, de azért érdemes megfigyelni, hogy mennyire káros lehet akár egy ilyen alkalom is a hajzat szempontjából. Az extra erős zselék, lakkok és ki tudja, még milyen vegyszerek teljesen leigázzák a hajszálakat, nem beszélve az összes mesterséges színezőről, melyek még inkább roncsolják a haj szerkezetét. Persze, mivel ez csak egy nap, talán nem is kellene ennyire vészjóslónak lenni, de a regeneráció nem minden esetben lesz gyors, akár az is előfordulhat, hogy az a legjobb megoldás, ha levágják a gyermek haját, amennyire szükséges.

A fent látott hajkölteményeket természetesen tényleg csak egyetlen napig viselik a gyerekek, de ebből a témából kifolyólag mindenképpen meg kell említenünk, hogy a mindennapi kémiai anyagok alkalmazása nagyon roncsoló hatással lehet hajzatunkra. A képen szereplő frizurák ugyan ezek nagymértékű használatáról tanúskodnak, de higgyük el, az ehhez képest semminek tűnő lakkozást, zselézést vagy habozást kevésnek gondoljuk, mindennapos használatuk azonban sokkal nagyobb károkat okozhat, akár hajhulláshoz is vezethet.

A kopaszodás pedig nem játék, minél előbb ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozhatja. Amennyiben olyan káros tényezők indították el a folyamatot, melyekről említést tettünk, akkor elegendő lehet a káros anyagok elhagyása, illetve rosszabb esetben segítséget nyújthat például a mezoterápiás kezelés is. Olyan esetekben viszont, amikor maradandó kopasz foltokról, esetleg genetikai jellegű kopaszságról beszélünk, csak a hajátültetés adhat segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a hajátültetésről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

«
12

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed