AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 07. 12.
Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 12.
A nyári kalapok és sapkák több okból is tökéletes kiegészítők a nagy melegben. Egyrészt igen...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 12.
Nagyon sokan esnek bele abba a hibába, hogy annak ellenére, hogy nyáron a nap is süt, mégis ugyanúgy...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 12.
Amennyiben nem öröklött jellegű kopaszodásról beszélünk, szinte kijelenthető, hogy a legtöbb...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 07. 12.
Sokszor csak bajlódunk vele, merre fésüljük, milyenre vágassuk, hogyan hordjuk, mégis emellett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyári védelem

0 Komment

Nem lehet elégszer mondani, hogy a nyári napsugarak milyen mértékben károsíthatják frizuránkat, és mennyire fontos éppen ezért hajzatunk védelmére fokozottan odafigyelni ilyenkor. Most, hogy egy hosszabb kánikula időszakában vagyunk, mindenkinek érdemes nem csak a bőrét, hanem a haját is védeni.

A megfelelő ápolással már eleve sokat teszünk azért, hogy hajszálaink ellenállóbbak legyenek a káros hatásokkal szemben, de manapság már rengeteg olyan termék van, melyek kifejezetten a napsugarak ellen védik hajunk szerkezetét.

Kaphatunk például olyan kozmetikumot, melyet spray formájában kell felvinni a hajzatunkra. Ezen felül akkor is sokat teszünk, ha a további károsítással felhagyunk. Például ne használjunk annyi kémiai anyagot ahhoz, hogy frizuránkat fixáljuk. A tengervíz jótékony hatása ihlette ugyanis azt a készítményt, mely sós vizet is tartalmaz. Alkalmazzunk ilyet hajlakk helyett, és nem csak frizuránk lesz tőle szép esésű, természetes, mégis tartós, hanem hajszálaink is hálásak lesznek a természetesebb anyagért.

Azoknak is fokozottan kell figyelniük ilyenkor, akik általában szinte semmit nem tesznek hajzatukkal, vagyis a kopasz vagy kopaszodó férfiaknak is. Akármennyire is úgy tűnik, őket nem érinti ez a probléma, mely a napsugarak általi fenyegetését jelenti a hajszálaknak, bizony egy sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, a fejbőr leégésének. Ahogy az egész testüket, bizony szabadon lévő fejbőrünket is védeni kell a naptól.

Használjunk ugyanúgy napvédőket tehát fejünkre is, amennyiben bárhol gyérebb a frizuránk, mert ha leég a fejbőrünk, az fájdalmas, és sokkal több időbe telik a regenerálódása. Ráadásul kellemetlenebb a hámlás is, és akár további hajveszteségtől is tarthatunk.

Akit zavar az egyre inkább teret nyerő, gyér terültet fejtetőjén, annak nem csak a fejbőr védelmével kell törődnie, hanem bizony megoldást kell keresnie, hiszen ez egy olyan probléma, ami sok esetben orvosolható vagy megoldható. Amennyiben olyan kopaszodásról beszélünk, melyet nem a gének okoznak, akár egyes kezelések is segíthetnek abban, hogy visszaálljon minden a régi helyzetébe. Azonban, ha öröklött jellegű kopaszodásról van szó, akkor se keseredjünk el, hiszen létezik erre is megoldás. A hajátültetés ráadásul nem csak egy átmeneti, hanem végleges segítséget ad.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed