Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

A haj növekedése

0 Komment

Mossuk, fésüljük, összekötjük, elkendőzzük és újra, meg újra csak azon kapjuk magunkat, hogy vágatni kell. De milyen gyorsan is nő a hajunk, és mi befolyásolja ezt a növekedést?

Az, hogy kinek milyen gyorsan nő a haja, főként a genetikai adottságoktól függ, viszont ezen kívül is több dolog befolyásolhatja. Az öröklött adottságokon kívül a haj növekedésére hat az időjárás, az évszakok váltakozása, az életkor, és ezen kívül természetesen az életvitelünk, a stressz jelenléte mindennapjainkban, valamint betegségek is.

Átlagosan a hajszálaink naponta ¼ mm-t nőnek, de a fent említett befolyásoló tényezők miatt létezik olyan, hogy egyik évben csak 5 cm-t nő a hajunk, a másikban pedig 15 cm-t. Ha tudatosan tenni szeretnénk azért, hogy hajunk gyorsabban nőjön, mindenképpen egészséges életmódot kell folytatnunk, fel kell hagynunk a káros szenvedélyekkel és kiegyensúlyozott táplálkozást kell bevezetnünk.

Ezen kívül léteznek különböző vitaminok, pakolások, hajápoló szerek, samponok és balzsamok, melyek tápanyagtartalma elősegíti a haj egészséges működését, ezzel a normális fokú, esetleg kissé gyorsabb növekedését is.

Ha hajunk növekedése nagyon lassú, és a normálistól túlzott mértékben elmarad, nagy gondokat is okozhat. Mivel egy hajszál élettartama 6 hónap és 6 év közé tehető, ha nem nő rendes ütemben a hajszál, már akkor elhal és kihullik, amikor még túl rövid. Ez a probléma gyér és élettelen hajzathoz vezethet, hiszen frizuránk külseje sosem lesz olyan, mint szeretnénk. Ha ezt tapasztaljuk, mindenképpen ki kell deríteni az okát, mitől nem tud megnőni széppé és egészségessé a hajunk. Ha megtaláljuk a problémát, és kiküszöböljük azt, akkor lehetséges, hogy szép hajkoronánk lehet egy idő elteltével. Azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor a háttérben álló, káros okok sajnos tovább roncsolhatják frizuránkat, hajunk töredezetté, elhasználttá válhat, és kialakulhat olyan mértékű hajhullás is, amelyen már csak a hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: https:/hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Hajunk télen

0 Komment

Mint minden évszaknak, a télnek is megvannak a maga káros tényezői az emberi szervezet tekintetében, melyekre ajánlatos odafigyelni, és tenni ellenük. A nyarat követően már ősszel is kevesebb a természetes vitaminforrás, de ez télen teljesen lecsökken, így szervezetünk nem kapja meg azt a sok tápláló anyagot, melyek fontosak lennének.

Télen tehát elsősorban a vitaminpótlásra kell odafigyelnünk, hiszen immun-rendszerünk ilyenkor sérülékenyebb, hamarabb megbetegszünk, és ezt elősegíti a vitaminhiány mellett a zord időjárás is.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a hideg, esős, havas, szeles időből ha felszállunk egy buszra, vagy bemegyünk egy boltba, hirtelen meleg csapja meg az arcunkat. A ruhákba beizzadunk, még ha a kabátot le is vesszük, és ezek után kénytelenek vagyunk így kimenni ismét a hidegbe. Az ilyen fajta hideg-meleg váltás egész testünkre és szervezetünkre rossz hatással lehet.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hairhungary tél időjárás hideg szél immun-rendszer korpásodás töredezett hajFejbőrünket és hajunkat szintén megviseli az időjárás ezen időszaka, hiszen ha nem óvjuk fejünket a hideg ellen, a fejbőrünk kiszárad és megfázik, a hámrétegek sérülhetnek, kialakulhat korpásodás, erős viszketés, töredezettség és hajhullás is. Ugyanakkor a folyamatos sapka vagy csuklya használata is megviseli a hajszálakat, frizuránk lelapul és még több kencével kezdünk el próbálkozni, hogy a telet túlélje hajviseletünk.

Ebben az időszakban fokozottan kell figyelnünk a hajunk ápolására, a haj megfelelő szárítására és védelmére. Amennyiben mégis észlelünk a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, ami a védelem ellenére is fokozódik, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó.

A hajátültetés egy olyan biztos és végleges megoldás, mely a kopaszodás miatt kialakult gondokat orvosolni tudja, de természetesen vannak olyan esetek is, amikor egy mezoterápiás kezelés vagy klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása is elegendő ahhoz, hogy visszanyerjük régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Szuper Levente: "újra tinédzser lehetek"

0 Komment

https://hairhungary.hu/safe-system-fue-hajbeultetes/

Magyarország legsikeresebb jégkorong játékosa öt éves korában kezdte karrierjét. Óriási hazai Európai és tengerentúli sikereket ért el. Az androgén jellegű kopaszodás azonban őt sem kímélte, így a HairHungary klinikát választotta, hogy problémájára végleges megoldást találjon.

Minden harmadik férfit érinti az androgén, azaz az örökölt kopaszodás. Sajnos ez alól Szuper Levente sem volt kivétel, pedig annak idején tejföl szőke dús hajkoronával riogatta hoki hálóőrként a csatárokat, még ha ez fejvédőjétől nem is látszott. Az idő vas foga és a genetika azonban nála is közbeszólt, haja elől és a fejtetőn erősen hullani kezdett. Ma az ilyen problémákra az egyetlen és garantált megoldás a hajátültetés, mivel az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki.

A klinikán alkalmazott úgynevezett SafeSystem-FUE eljárás az Egyesült Államokban került kifejlesztésre és egyre több kopaszodó férfinak adta már vissza fiatalkori önmagát. Levente műtéte során saját hajszálai kerültek átültetésre, így a donor részt a tarkótáji patkó alakú terület adta. Itt ugyanis a hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használták ki a klinika specialistái Levente hajátültetése során.

szuper levente jégkorong hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés hajklinika hairhungary safesystem fue2
Szuper Levente korábban és most

Szuper Levente a jégkorong mellett az exkluzív autóritkaságoknak is hódol, és mint kiderült a kabriókat szereti a legjobban. Műtétje után épp ezért érzéseit így kommentálta: „a férfiaknak igen sok közös vonásuk van. Ilyen például az autók szeretete és sajnos ilyen a kopaszodás is. Mire meg tudunk venni egy kabriót, addigra eltűnik az, aminek a fejünk tetején lobognia kellene. Jómagam is nagyon korán kopaszodni kezdtem, de a HairHungary klinikán most újra elkészítették régi frizurámat, ami már örökre meg is fog maradni!”

További információk a hajhullással, kopaszodással kapcsolatosan és az erre megoldást nyújtó hajátültetésről:HairHungary Klinika - www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed