Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közeledik a kullancs-szezon!

0 Komment

Ahogy kezd lehűlni az idő, tökéletes lesz az életkörülmény az olyan paraziták számára, mint például a kullancsok. Sajnos hazánkban is egyre nagyobb a számuk, és még inkább problémát jelent, hogy ezek közül egyre több fertőzött is. Ráadásul nem csak akkor számíthatunk bajra, ha minket csípnek meg, hanem akkor is, ha egy fertőzött tehén tejét isszuk meg, így tényleg oda kell figyelni nagyon a jelekre!

Sokszor sajnos észre sem vesszük, ha megcsíp minket egy kullancs. Régebben minden kirándulás után, erdei túrákat követően átnéztük magunkat, ma azonban már olyan helyeken is előfordulhatnak, hogy szinte minden este ellenőriznünk kellene, nem szedtünk-e össze egyet sem. Játszótereken, folyópartokon, akár csak füves réteken is előfordulnak már, nem csak az erdős részeken.

Persze nem minden kullancscsípés jelent problémát, azonban ha fertőzött példányt fogtunk ki, akkor sajnos nem sok jóra számíthatunk. Az a baktérium, ami a Lyme-kórt okozza, különböző gyulladásokkal terheli meg szervezetünket, ami akkor válik igazán veszélyessé, ha a szívet is megtámadja. Először azonban ízületi és ideggyulladásokat eredményez, így ha ilyesmit észlelünk magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz. A különböző gyulladások pedig másként is mutatják, hogy baj van. A szervi panaszokat ugyanis hajzatunk állapotának romlása, fejbőrünkön megjelenő bőrproblémák és a haj hirtelen meginduló gyérülése is jelzi. Ha időben fordulunk orvoshoz a tünetek megjelenése után, akkor a fent említett megbetegedések gyógyíthatók.

Ezzel együtt természetesen a hajzatunkon megjelenő károk, még ha lassan is, de meg fognak szűnni. Amennyiben ezt gyorsítani szeretnénk, segítségünkre lehet a mezoterápiás kezelés, vagy esetleg a prp-terápia is, hiszen átmeneti hajhullásról beszélünk.

Sok esetben azonban sajnos nem ilyen egyszerű a hajproblémák kezelése. Több betegség, illetve gyógyszer mellékhatásaként ugyanis kialakulhatnak maradandó kopasz foltok, de okozhatja a kopaszodást maga az öröklés is. Ilyen esetekben hiába használunk bármilyen kozmetikumokat, azok nem fogják visszavarázsolni frizuránkat. Erre csak egyetlen lehetséges megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés, melynek segítségével újra lesz hajzatunk azokon a részeken, ahol már nem nőtt ki magától egy hajszál sem.

 

 Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajra fel!

0 Komment

Akit utolér a kopaszodás problémája, az vagy egyből beletörődik új kinézetébe, és rásegít a kopaszságra, vagy hiába próbálja, nem tudja elfogadni. Utóbbi esetben sokan kipróbálják a lehetőségek kimeríthetetlen tárházát, melyek a hajhullás megállítását ígérik, de idővel sajnos rá kell jönniük, hogy ez legtöbbször csak pénz-, de főként időkidobás.

A leggyakoribb oka ugyanis a kopaszodásnak maga a genetika, és ezen semmilyen csodaszer nem képes segíteni. Létezik azonban egy olyan megoldás, melynek alkalmazásával nem csak megállítható ez a kellemetlen folyamat, hanem orvosolhatóak is a kopasz foltok.

A hajátültetés nem csak reményt ad arra, hogy újra fiatalos frizuránk lehessen, hanem tényleges eredményt nyújt azoknak, akik nem törődtek bele a kopaszságba. Az eljárás során a tarkótáji donorterületről ültetnek át hajszálakat azokra a részekre, ahol túl gyér lett már a frizura. Nem csak dússágot biztosít ez, hanem a homlokvonal is visszakerül a helyére. És ami a legfontosabb, nem egy átmeneti, hanem egy végleges, biztos megoldásról beszélünk, ugyanis az átültetett hajszálak új helyükről nem fognak kihullani, hiszen úgy viselkednek majd, mint eredeti helyükön.

Sokan azért nem mernek belevágni, mert félnek az anyagi részétől. A HairHungary Klinika azonban most egy olyan kedvezménycsomaggal várja pácienseit egészen augusztus 15.-ig, mely mindenki számára lehetőséget nyújt a változtatásra.

Ne habozzunk hát a döntéssel, legyen akár kisebb területről és kevesebb hajszálról is szó, hiszen most mindenki részesülhet a nyári hajbeültetés kedvezmény keretein belül a mennyiségi árengedményben is. Ráadásul emellett további lehetőségeink vannak arra, hogy számunkra a lehető legjobb konstrukcióval oldjuk meg a fizetést. A kedvezménycsokorban pedig találhatunk ezeken felül további lehetőségeket arra, hogyan faraghatjuk le még jobban a költségeket. A végén baráti, megfizethető árakkal nézhetünk majd szembe, így ez már nem állhat utunkba ahhoz, hogy visszanyerhessük régi frizuránkat, ezzel együtt pedig elveszett magabiztosságunkat, elégedettségünket is.

 

A részletekért látogasson el honlapunkra:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A jóból is megárt a sok

0 Komment

Köztudott, hogy a túl sok kémiai anyag - mint például a hajfesték - vagy az olyan fodrászati kellékek, mint a hajsütővas sajnos nagymértékben roncsolják a hajszálakat. Ugyanilyen hatással van néhány frizura is a hajzatra, és ezt sokan elfelejtik, mikor újra meg újra extrém hajviseletet készítettnek maguknak.

Azzal nincs semmi baj, ha valaki néha kipróbál egy-egy új hajszínt vagy frizurát. Azonban ha ezt folyamatosan teszi, a haja bizony meg fogja unni, és feladja a küzdelmet. A szoros copfról már tudjuk, hogy nem éppen tesz jót a hajhagymáknak, azonban emellett még rengeteg olyan hajviselet létezik, melynek ugyancsak káros hatása van.

hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary hajfonat fonott haj kukoricafonás halszálkafonás frizura fodrász

A göndör haj vegyi anyagokkal, illetve hajvasalóval történő folyamatos kiegyenesítése, valamint az egyenes haj ugyancsak forró eszközökkel történő göndörítése mellett beszélhetünk itt még szoros fonatokról, az úgynevezett kukorica-, afró-, vagy halszálkafonásról.

Mivel ezeknél a hajviseleteknél a hajhagymák nagyon meg vannak terhelve, így előbb vagy utóbb sajnos nem bírják tovább, és az elgyengült hajzat hullani kezd. Ebben az esetben pedig az is előfordulhat, hogy a kihullott haj nem nő már vissza, így ténylegesen komoly baj elé nézünk.

Éppen ezért akkor teszünk jót, ha csak nagyon kevésszer próbálunk ki ilyen frizurákat, illetve egy-egy megújulás után szünetet hagyunk, és hajunknak is adunk időt a regenerálódásra. A fonatok tényleg feldobják néha megjelenésünket, de ha például laza fonást készítünk, akkor nem ártunk a hajhagymáknak, mégis szép frizuránk lehet. Minél kevesebb károsító hatásnak tesszük ki mi magunk, annál nagyobb esélye lesz annak, hogy hajunkkal nem lesz nagy probléma.

hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary hajfonat fonott haj kukoricafonás halszálkafonás frizura fodrász

Amennyiben már későn vesszük észre, hogy hajszálaink nagymértékű roncsoláson mentek át, és kihullásuk számottevő, akkor mindenképpen segítséget kell kérnünk ahhoz, hogy vissza tudjuk állítani az eredeti állapotot. Olyankor, amikor csak átmeneti hajhullást okozott a túlzott „fodrászkodásunk”, elegendő lehet egy mezoterápiás kezelés, esetleg valamilyen külső és belső szerek használata. Abban az esetben viszont, amikor a kihullott hajzatnak már egyáltalán nem sikerül visszanőnie, csak egyetlen biztos megoldás jöhet szóba. A hajátültetés segítségével véglegesen eltűntethetjük a kopasz területeket, és újra gondolkozhatunk más frizurán – persze csak ésszerűen és mértékkel…

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vércukorszint szabályzás

0 Komment

Egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk már a cukorbetegség témájával, miszerint sajnos ez a gond az egész szervezetünkre kihat, magába foglalva azt is, hogy hullani kezdhet a hajunk tőle. Számos negatív eredménye van a magas vércukorszintnek, ezért most olyan gyógynövényeket ismerhetünk meg, melyek segítségünkre lehetnek akkor, ha a cukorbetegség jelei fenyegetnek minket.

Természetesen a cukorbetegség egy nagyon komoly probléma, éppen ezért elengedhetetlen, hogy orvoshoz forduljunk, ha észleljük magunkon bármelyik tünetét – anyagcserezavarok, látászavarok, hallászavarok stb. -, hiszen lehetséges, hogy gondunkat csak gyógyszeres kezeléssel lehet csak orvosolni.

Van azonban egy olyan stádium is, amikor még kellő odafigyeléssel megelőzhető a valódi cukorbetegség kialakulása, és ezáltal annak sok-sok negatív eredménye is kiküszöbölhető. Egy olyan diétával ugyanis, amikor nem az a lényeg, hogy éheztessük magunkat, hanem arra fektetjük a hangsúlyt, hogy miket viszünk be étrendünkbe, igen szép eredmények érhetők el.

A következő gyógynövények fogyasztásával nagymértékben segítünk szervezetünknek abban, hogy helyreálljon a rend a vércukorszint terén:

Az áfonyában például található egy olyan vegyület - glükokinin -, mely a vércukorszint csökkenését eredményezi. Ugyancsak ilyen hatást fejt ki az éhgyomorra fogyasztott zsálya, főleg tea formájában. És végül, de nem utolsósorban egy közkedvelt fűszert is meg kell említenünk, méghozzá az oregánót, mely szintén a fent említett hatással bír.

Tudatos táplálkozással tehát nem csak egy nagyobb, hanem több kisebb problémát is megelőzhetünk. Ugyan a cukorbetegséget jelezheti a haj magas fokú gyérülése is, természetesen rengeteg más gond állhat a kopaszodás mögött, így mindenképpen ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozza bajunkat. Nagyon fontos tisztában lenni a kiváltó gondokkal, hiszen csak ez alapján lehet eldönteni, mivel tudjuk orvosolni a hajhullást. Akkor se keseredjünk el, ha magára a kopaszodásra nincs gyógyír, hiszen ilyen esetekben is visszanyerhetjük frizuránkat a hajátültetés segítségével.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Idei sapkadivat

0 Komment

Mint minden öltözéknél, a sapkák terén is változik a divat szinte évről évre. Most nem csak azt fogjuk megvizsgálni, hogy milyen stílusú fejfedők hódítanak az idei télben, hanem azt is, hogy mi a legjobb hajzatunknak, illetve hogyan viseljük hajunkat a sapka alatt úgy, hogy ne kelljen búcsút intenünk a gondosan elkészített frizurának.

Még mindig nem vesztették aktualitásukat az usánka sapkák, melyeknek köszönhetően nem csak fejünket, hanem füleinket és nyakunkat is eldughatjuk a zord hideg elől. Ez minél prémesebb belül, annál melegebb és persze annál szebb is.

A kötött sapik is újra hódítanak, főleg, ha pár csillogó kiegészítő díszíti őket. Nagy elismerésnek örvend az is, ha a fejfedő és a sál ugyanolyan színű és ugyanabból az anyagból készült. A kötött sapkák választéka kimeríthetetlen, azonban a leginkább kedvelt változatai a nagy, bő, hátrahajló darabok.  

Ha laza frizurát hordunk, akkor megelőzhető, hogy tönkretegye elkészített hajzatunkat ez a ruhadarab, ha viszont összekötött copfot szeretnénk épp viselni, azt is megtehetjük. Egyetlen szabályt kell ilyenkor betartani, méghozzá azt, hogy a copf ne a sapka alá kerüljön – ami esztétikailag is zavaró -, hanem ott fogjuk össze hajunkat, ahol a fejfedő már véget ér. Ez nem csak praktikus, de divatos megoldás is.

Akármilyen stílust választunk sapkák terén, egy nagyon fontos dolgot nem szabad elfelejtenünk. Amellett, hogy ezek a téli kiegészítők védik hajunkat a hideg időtől, a kíméletlen széltől, arra is oda kell figyelnünk, hogy amint meleg helyiségbe érünk, vegyük le őket. Ugyanis ha magunkon hagyjuk, akkor fejbőrünk be fog izzadni, ami ha egyre gyakrabban fordul elő, akkor bizony nem várt károkat is okozhat.

Ebben az időszakban tehát fokozottan kell figyelnünk hajunk ápolására, a haj megfelelő védelmére. Amennyiben mégis észlelünk kiszáradást, korpásodást, vagy a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó. Gondunkat megoldhatja a kiváltó okok megszüntetése is, de persze ez nem mindig elég, ilyenkor kerülhet szóba az egyes készítmények és kezelések alkalmazása, vagy ha más nem segít, akkor a biztos és végleges hajátültetés.

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed